Nástup na pracák

junker.si
11.5.10 08:56

nástup na pracák

Ahoj, nevíte některá jestli bych mohla jít na pracák a manžel by byl s prckem doma?díky za odpovědi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9094
11.5.10 08:57

Jasně že můžeš, pokud si manžel napíše rodičák na sebe. Sice nevím, co budeš na pracáku hledat za štěstí, ale jde to. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
junker.si
11.5.10 09:11

No on maža je osvč a nějak mu to přestává klapat, tak asi zkusím štěstí já, ale taky to nevidím moc optimisticky :-(

• Citovat
  • Upravit
9094
11.5.10 09:23

Tak to jo. No asi sama víš, že na pracáku práci nenajdeš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
11.5.10 10:17

Spíš bych si zkusila pohledat intenzivně práci a pak bych teprve převedla rodičák na manžela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
11.5.10 11:09

Na pracáku se ti od nástupu bude odpočítávat čas, kdy budeš shánět práci a po dvou měsících se ti bude krátit podpora. To znamená, že pokud do půl roku nenajdeš práci, zůstaneš na životním minimu. Asi bych taky nejdříve hledala práci a pak teprve převáděla rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
11.5.10 22:48

Na pracák můžeš i když budeš mít rodičák na sebe, ale z finančních důvodů bych ho převedla na manžela, tím že bude brát RP, tak bude OSVČ vedlejší a nebude muset platit minimální zálohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
12.5.10 07:16
j.a.n.i1 píše:
Na pracák můžeš i když budeš mít rodičák na sebe, ale z finančních důvodů bych ho převedla na manžela, tím že bude brát RP, tak bude OSVČ vedlejší a nebude muset platit minimální zálohy.

Myslíš, že bude pobírat dvoje dávky, rodičák i podporu v nezaměstnanosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
junker.si
12.5.10 08:49

No jo, jde to - zrovna na to koukám :roll: :palec:

• Citovat
  • Upravit
101710
12.5.10 17:02

Jojo, jde to, stejně jako jde pracovat a pobírat rodičák. Rodičák se váže pouze na věk dítěte a nechození do školky / jeslí, zbytek nikoho nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.12 15:59

Ahoj holky, nechci zakládat novou diskuzi ale mám doatz ohledně pracáku.
Omlouvám se že anonymně ale je mě to celý trapný :?

Jsem na pracáku od října 2011, předtím jsem přes rok pracovala po škole, od tý doby nemůžu sehnat práci v oboru. Brala jsem 5 měsíců podporu, ale jde mi hlavně o to…jak to chodí když je tam člověk dýl- minule jsem tam byla(chodím tam asi jednou za 3 měsíce) a jen jsem podepsala papír že si intenzivně hledám práci… :? přemýšlím o tom že se z něj i odhlásím, mám strach z nějakých kontrol co se dělají přes czech point atd…dá se odhlásit? (se zdravotním počítám) a jak to případně funguje pokud otěhotním??
Díky moc za zkušenosti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14079
18.6.12 16:11

Pokud otěhotníš, dostaneš rodičovský příspěvek ode dne porodu a rodičovskou dovolenou budeš mít na čtyři roky. Tohle jsi myslela, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.12 16:15

To vím, ale jen by mě zajímalo, jestli pracák musím informovat když otěhotním a jestli i tak mě můžou posílat třeba na ty hlášení na czech point atd..?Protože je jasný že těhotnou nikde nezaměstnají…

Ale spíš mě zajímá, jak to chodí když je tam člověk prosě delší dobu…a jestli se dá od tama „odhlásit“..

• Citovat
  • Upravit
14079
18.6.12 16:18

Já na pracáku jsem a hned při nástupu jsem hlásila, že jsem těhotná (vyjde mi to těsně před porod). Dostala jsem návštěvy míň často s tím, že mi stejně práci najít nemůžou.
Zkus pohledat v jiných diskuzích - někde dělali těhotným problémy s přijetím na pracák, jinde to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.6.12 16:32
@Anonymní píše:
To vím, ale jen by mě zajímalo, jestli pracák musím informovat když otěhotním a jestli i tak mě můžou posílat třeba na ty hlášení na czech point atd..?Protože je jasný že těhotnou nikde nezaměstnají…Ale spíš mě zajímá, jak to chodí když je tam člověk prosě delší dobu…a jestli se dá od tama „odhlásit“..

Odhlásit se můžeš, není povinnost být na ÚP, jen pak bacha na to zdravotní pojištění.
Jako těhotnou na ÚP tě asi nikam moc honit nebudou, ale asi se na to nedá stoprocentně spoléhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat