nastydnutí a průduškový kašel

4.8.06 09:38

nastydnutí a průduškový kašel

CHtěla bych poprosit o radu. Dcera je již od začátku týdne velmi nastydlá, nejdříve to byla horečka, tu jsme srazili, pak rýma a ted se k tomu přidal průduškový kašel. Dle Dr. ji mám jenom nechat vyřvat, že se tím prý lépe uvolní ty nudle a bude klid. No to zatím opravdu nějak nefunguje.. Na kašel nám nic nedala.. JE tedy fakt, možná to znáte, že jsme dorazili do ordinace a dcera si ani nezakašlala-:)) Takže jsem před Dr. vypadala jak přeúzkostlivá matka, která dramatizuje situaci. Nechci to příliš rozebírat, přijde mi to trošku zvláštní přístup, ale chtěla bych se zeptat. Nemáte tip, jestli nejde udělat nějaký zábal na ty průdušky? Dá se koupit nějaký lék (kapky) bez receptu v lékárně? Případně neznáte nějaký čaj na nachlazení, kde by ale nebyl heřmánek? (kvůli alergii).. Dnes kašlala v noci dvě hodiny v kuse a kašle v podstatě pořád. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10813
4.8.06 09:51

je dost moznosti,co si v lekarne muzes koupit bez Rp-jen nezapomen rict vek a u caje pripomen ten hermanek-urcite Ti poradi-a rymu odsavej-neprestane nejspis driv(to mas jako u dospeleho-lecena tyden nelecena 7 dni),ale aspon to nebude male tak vadit-sice jeste mimi nemam ,ale v lekarne jsem pracovala,takze vim,ze je fakt celkem z ceho vybirat-at se brzy uzdravi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
4.8.06 09:52

Zkusilas sirup Hedelix ? ci kapky ? jsou na uvolneni prudusek i tlumeni kasle, prirodni, mohou tehotne, kojici, kojenci…

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
4.8.06 09:52

Re: nastydnutí a průduškový kašel

Já znám jeden recept. Nakrájet cibuli a dát ji do medu. Cibule pustí šťávu a ta šťáva (je sladká) se užívá po 1 kávové lžičce cca každé 4 hodiny. Ale med je taky silný alergen a tvoje holčička je dost malá a nevím, jak jste na tuhle alergii v rodině zatíženi. Hmm, tak jsem asi moc nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
4.8.06 10:45

ahojky, můj syn tady na tyhle průduškové kašle dost trpí a nejvíc se nám osvědčil Mucoplant - je to eukalyptový balzám při nachlazení, můžou i miminka - vtírá se několikrát denně do hrudníčku, případně na záda a na kašel spolehlivě zabírá jitrocelový sirup :D také mohou užívat malé děti. Poptej se v lékárně, je to všechno přírodní léčba, dostala jsem z lékárny vzorečky a už nic jiného nekupuji :D
Jinak když já jsem byla malá,dělali mi naši na průdušky takový zábal z máslového papíru na hrudník, přes to igelit. sáček a zabalit něčím flanelovým, mamka už na to mívala, kus látky :D . Docelo to pomáhalo a tlumilo kašel, taky jsem na synovi zkoušela,ale byl schopný se z toho vymotat a všechno okolo zašpinit, tak používám ten Mucoplant :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
4.8.06 12:52

Ahojky,
tak malá určitě nějaké kapky může…asi bych jen na vyřvání taky nespoléhala… Určitě může Mucosolvan,ten nám ale nikdy moc nepomohl:o(.Hodně se nám osvědčil Stodal.A teď naposledy měla malá hodně dráždivej kašel,hlavně v noci,když ležela… a na to jí pomohlo ACC-to nejslabší mohou i děti ACC 100,ale myslím,že tam píšou od roka,tak to se raději zeptej…ale zdálo se mi,že pomohlo nejvíc.
Papa a brzy se uzdravte.
 Terez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
4.8.06 13:04

:D :D ahojky Taky jsme v pondělí letěli k Dr. kvůli kašli - takovému chraplavému, že mu to bublá v krku, když zakašle. Dr. zkonstatovala, že poslechově je dobrý a radši vyléčit tu rýmu, která ho zřejmě v tom krku dráždí - napsala Pamycon do nosu. Pak mi doporučila, že než kapky na kašel, tak je lepší hooooodně pít hlavně čajíky a taky průduškový čajík pro děti. Mám od Apotheke z lékárny za cca 28,– a je dobrý - malý ho pije celou láhev 250ml s lžičkou cukru. Tak to jsou mé zkušenosti. Ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
gabra72
11.3.11 03:40

zkus v lekarne pruduskovou mast

• Citovat
  • Upravit
22
11.3.11 20:23

Ahoj,
nám na kašel doktorka poradila Mucosolvan sirup pro děti - dávat ráno a odpoledne, večer pak kapky Tussin, aby v noci malý nekašlal a vyspal se. Tato kombinace nám zabírá. Jednou měl malý i zánět průdušek, to jsme užívali sirup Ventolin (ale ten je myslím na předpis).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky