Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky vy co pijete INOFOLOC. prosím v jakém množství rozpuštíte ten obsah sáčku, píšou rozpustit v malém množství vody.. ale co to je malé množství vody??? 2× jsme si to rozpustila v 1dcl vody.. je to málo nebo moc?
jedné z vás to doporučoval Mudr. Bouše ne? řekl vám k tomu něco?
@Adenka84 co jsi měla na stimulaci? a perem, nebo klasicky stříkačkou?
@xsaleen kočko já toho měla už hafo.. zkušensot doboru mám se vším co mě kdy v antu předepsali.. vše se mě výborně píchlao… nejlepší je samosebou péro.. já měla Gonal.. rychlá bezbolestná a hlavně velice jednoduchá aplikace… píchala jsem si ho v práci tak, že se toho nikdo nevšiml.. jen jsem ho vytáhla z ledničky. měla jsem ho vždy už nastavené předem vydesifikovala bčicho, ďobla a zase uklidila.. nikdo nic netušill…
neboj určitě zvládneš píchnou cokoliv.. péro je velice jednoduché s injekcemi to chce maličko víc času..ale není to též vůbec žádný problém..
záleží jaké injekce dostaneš.. jsou už injekce připravené, jen si ji píchneš a pak jsou injekce které si musíš sama připravit, rozpustit tekutiny v prášku.. pak nasát do stříkačky a ďobnout… ale neboj i to zvládneš je to otázka 2 minut.. ani ne…neboj oni tě všechno pořádně vysvětlí.. není to žádná věda.. to jen, že jsi v tom nováček tak je to pro tebe zvláštní pocit.. ale to je to nejmenší co můžeš pro miminko udělat… vzpomínám si, že při mé úplně první stimulaci mě Mudr Švábek poučel domů DVD jak postupovat.. před tím mě to pořádně vysvětlil on sám DVD jsem už vůbec nepotřebovala jen jsem ho zkoukla ze zvědavosti..
![]()
neboj zvládneš to levou zadní první injekce tě bude maličko proti srsti ale další už budeš ´dobat raz dva…
@Adenka84 tak já měla první zkušenost s injekcema v létě, musela jsem píchat psovi, no u sebe si tím jistá nejsem, jsem včera říkala, že mi to bude píchat on.. tak mi řek, jestli ho chci mít na svědomí.. ![]()
a máš zkušenosti s preparátem hrazeným pojišťovnou? přiznám se, že finančně na tom ted nejsme nejlíp.. prostě 8m bez alíků je prostě znát… ![]()
do ICSI jdem, to je jasný.. ale když v těch lékach je na výběr.. ![]()
@xsaleen no vždy jsme za ten Gonal něco hradila kolik už netuším. a bylo nám to nějak tak jendo.. dala jsem vždy na lékaře.. jo ptali se mě a dávali mě na výběr, ale vždy jsem řekal, že chci to co je nejlepší..že si za to připlatím..
jsou i injekce bez doplatku s těmi zkušenost nemám.. bohužel v tomhle radit nemohu… ale užívala je má známá a reakci měla po nich dobrou reakci.. byla na IVF za svůj život 2X a vžy se jí to chytlo na poprvé má 2 zdravé chlapečky.. 4 letého ďáblíka a 21 denního raráška jo a bylo to též v Natu..
@Adenka84 prosím tě, a když budu mít stimulaci, kdy bude odběr? po těch cca 10dnech?
sorry, jsem zvyklá mít ovu okolo 20dc, tak mi to přijde děsně brzo.. ![]()
@xsaleen tvá ovulace u IVF není důležitá… stimulcaí budeš mít x folikulůů až povyrostou to požadované velikosti to jest minimálně 18mm ale většinou jsou mnohem větší.. tak se ti naplánuje OPU dostaneš léky na zadržení ovulace.. to je logicky v tomhle případě nežádoucí.. pokud by jsi od ovulavala tak je to problém ne problém, ale bylo by to v naprostém háji.. neboj tohle si oni pohlídají…
tvá ovulka v tomhle případě není vůbec důležitá.. pokud budeš mít krátký protokol bude OPU od začátku stimulace cca do 12 dnů.. možná dříve možná déle..záleží na růstu folikulů…
když tě není něco jasné tak se jich ptej… oni sami neví co vše tě zajímá… určitě ti všichbi tři rádi na všechno pořádně odpoví…
a nebo se ptej nás.. když víme rádi ět také poradíme..
@Adenka84 říkal rozpustí ve vodě množství neřeš
v tele se to smísí
. Já si dělám skleničku vody se šťávou a do toho si to sypu B-)
@kapyka to teda.. ale je fakt, že to chtěl nechat až na příští rok, ale to by mi vyšlo až tak na konec ledna
@Kriplice jj to není… tak snad to poběží jak má
holky, pícháte si někdo něco na ředění krve? Fraxík a pod?
@xsaleen Já píchám Fraxiparin už od začátku stimulace, u mě je k tomu imunologický důvod.
@popina Tak jak to vypadá, jdeš na transfer zítra, nebo bud PK?