Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@xsaleen píše:
@Adenka84 máme zatím našetřeno na IVF, ICSI a mražení, tak jestli nemám mražení radši vyměnit za delší kultivaci
ale je fakt, že nám jí zatím nenabízeli.. poznají to, jestli je to třeba?
teď bych tohle neřešila. Vše se to dělá za běhu po odebrání vajíček. Uvidíš kolik jich budeš mít, jak to bude vypadat. Pak se podle toho rozhoduješ co všechno si necháš dát.
@popina píše:
@Kriplice ty blázne, z takového počtu jen dvě?? To je šílenost. Jsem si myslela, že ti toho zbude hafo do mrazáku, Achjo. Držím vše co mám, aby nebylo další IVF potřeba
Kdy jdeš na krev?
No embryoložka byla taky třetí den nadšená, ten den by jich bylo asi 10 na tranfer vynikajících. Ještě mi říkala, že právě po tom třetím dni dochází k aktivaci otcovské DNA a RNA ve vývoji. Tak tam je asi chyba. Další IVF nebude, už do toho nejdu a nemám nic už dál hrazené. A při tomhle výsledku je IUI asi dost na nic.
@xsaleen OHSS asi ne, nějak to dávám. Do rána mě dokonce přestaly bolet vaječníky, zato od večera zvracím. V noci mi to dalo pokoj, ale jen jsem vstala, tak to zase začlo. Jaksi mi ty hormony dávají zabrat.
@Kriplice doufám, že se vám zadařilo, a nejsou to jen zbytečné nervy.. ![]()
@Kriplice hele, tak to už fakt nechápu. Dala bych ruku do ohně za to, že určitě ti zbydou perfektní EM do mrazáku. Svět se fakt asi zlbáznil ![]()
Holky přeji vám moc a moc štětsíčka..@Kriplice něvěš hlavu.. ještě nevíš jak vše odpadne.. třeba to vyjde… musíš věřit.. a když ne tak je tu přeci stále možnost IVF v minimálce? my už též nemáme žádny pokus hrazený pojišťovnou..a do IVf určitě jdeme i tak… tedy pokud nám nevyjde IUI…chceme ho zkusit 3× víckrát ne..
Mudr Rokyta říkal, že se vejdem do 20 000kč.. což ej úplně stejná ecna jako u IVF hrazené pošťovnou.. jen tě nenarvou tolika hormonami. za což jsem ráda…
pokud vám mohu radit tak raději holky vždy inestujet do AH a PK nechte plavat.. mě to řekli i v Natu, že an PK by nevsázeli mnohem lepší je AH..při PK totiž spoustu embria nevydrží.. je lepší je nechat zamarazit a dát jim šanci při KET…než je nechat zajít ladem..
má vlastní zkušenost…
@Adenka84 Díky za držení pěstí. Doufám a věřím. Nativ u nás nepřipadá v úvahu, sama neovuluji. A minimálka při takovémto ubývání embryí? To bych se trápila a asi by ani nebylo co vracet. A ta cena…
My teď dali necelé 3.000 za léky a 3500 za prodlouženou kultivaci. Toť vše. Nepočítám cesty a doplatky za recept (Utrogestan, Pregnyl, Fraxiparin), ty jsou minimální.
František (blastocysta) a Anežka (morula) jsou ti praví a chytí se. ![]()
@Kriplice do IVF v nativu bych také nešla.. to fakt ne.. ale do minimálky třeba několikrát..stačili by mě 4 krásné embria a byla bych šťatsná jako blecha.. za zkoušku nic nedám…šanci tomu chci určitě dát.. za druhátko budu bojovat stejně jako za Marušku.. a´t se děje co se děje..
Tobě přeji ať už další oplodnění není zapotřebí a a ť se František s Anežkou u tebe dobře zavrtají..
@xsaleen píše:
@Adenka84 co je to AK, PK?
AH je asistovaný hatching a PK je prodloužená kultivace. Doporučuji přečíst tuto stránku. Je tam spousty zajímavým odkazů a také slovníček pojmů
http://rodina.cz/…/journal.asp?…
@Kriplice ty blázne, z takového počtu jen dvě?? To je šílenost. Jsem si myslela, že ti toho zbude hafo do mrazáku, Achjo. Držím vše co mám, aby nebylo další IVF potřeba
Kdy jdeš na krev?