Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lizzi, kalciovka je super na všechny ranky, používáme pořád, jen nevím, zda ho nebude štípat - malá občas ječí
, jinak je fajn Infadolan (hodně vazelíny a tak se to jen tak nesmyje)…
Klukovi to jednou udelal dr. Koupali jsme v hermanku a mazali framykoinem
Díky za rady, Framykoin nemám, volala jsem i do lékárny, která má ještě otevřeno a říkali dezinfikovat, tu kalciovku a co nejvíc na vzduchu, tak je bez plíny. Chudáček, děsně pláče, když se vyčůrá, pálí ho to, ale ta mastička ho nepálí a dezinfekci na sliznici naštěstí mám, takže snad se to brzo zahojí.
@Lizzi Co nějakou hydrogelovou mast? Mně ji dávali po porodu a nepálila a rychleji jsem se hojila…a i před tím močením to udělalo film ochranný, jen nevím zda to nemá nějak hlouběji…ale určitě poradí v lékárně…
Nasla jsem odkaz na podobny problem, prosim adminy o nesmazani prispevku, nejedna se o sireni nestydatych fotek, ale o pomoc pri reseni lekarskeho problemu u ditete a zaroven doufam, ze to nikoho nepohorsi. dekuji!
ty prasklinky ma syn uvnitr, jsou viditelne az kdyz se trochu pretahne predkozka, ma je hlubsi nez muz v odkazu. mazu tou kalciovkou, dezinfikuju, jestli se to ale zitra nezlepsi, budeme muset na pohotovost. chudacek cely den place a kdyz cura tak to je utrpeni, uplne mi to trha srdce ![]()
Jediné co ti můžu poradit čůrat ve vodě ale pokud mu je 19 měsíců tak to asi nepůjde, pálí to protože moč je dráždivá to je jasné ale pokud nemáš dobrou mast vem ho na pohotovost, dají vám recept a rychleji se to zahojí, s tou dezinfekcí to nepřeháněj já jsem mu to nedezinfikovala vůbec to vysušuje a pak to praská, malej v tom měl teda zánět takže my mazali baktrobanem.Na tohle jsou kluci prostě chudáci.
@Zacharova jak se pozna, ze je v tom zanet? Bactroban taky mam, i ten Framykoin, ale ten je uz asi rok v lednici, ten fakt uz budu muset vratit do lekarny..
@Lizzi měl to prostě rudé, mokvající, hodně ho to bolelo-doktor mu to strhnul a museli jsme přetahovat a mazat za pár dní to bylo ok-ale taky si pár dnů pořval, byl už teda starší cca 5 let, takže na doporučení dr. čůral ve vodě než se to zahojilo.
@Zacharova synacek to nastesti zarudle nema, na prvni pohled nejde nic videt, az kdyz se pretahne. uvidim, jak to bude vypadat rano.. diky ![]()
@annaei co ja vim, je mu rok a pul a hraje si s pindikem, zeptej se ho, proc ![]()
@Loudalka píše:
Tomaska to palilo jen ten prvni den pri curani
nastesti to vypada, ze to bude u nas stejne. dnes rano uz neplakal na nocniku a i na pohled to uz meni tak hrozne jak vcera. ranky jsou tam porad, ale uz si je necha osetrit, tak se to urcite hoji
spadl mi kamen ze srdce!
Ahoj, jen chci napsat, že malému se to již téměř zahojilo. Pomohl heřmánek a mast Calcium Pantothenicum, ošetřuju po každém čůrání a kakání
Zítra nebo pozítří už to bude snad úplně pryč ![]()