Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
vypadají některé ty věci zajímavě, něco zkusím určitě. Jinak v pátek jsem zvědav na první týden. Ještě jsem nezhřešil ![]()
Tak jsem narazila na docela zajímavou věc, tak vás sem dávám odkaz, třeba to bude pro někoho inspirace.
Já s manželem prozatím pojedem podle toho - nic to nestojí a za zkoušku nic nedáme. ![]()
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
jinak už několik lidí v mém okolí to zkoušelo a nemůžou si to vynachválit, ani jojo efekt nenastal - ono se aspoň člověk za těch 60 dní naučí stravovat a získá inspiraci.
Co si o tom myslíte?
Beavis
![]()
Udržet se je hrozně těžké, už jsem odmítala dvakrát dort na oslavě narozenin kolegů.
Ale už po dvou týdnech mi 4 lidé v práci řekli, že jsem zhubla. Takže efekt je a tito lidé v pohodě moje odmítnutí dortu pochopili…
tessika Díky ![]()
Stejně si myslím, že Naturhouse není jen o těch jejich preparátech, jsou to přírodní produkty, které mohou maličko hubnutí podpořit, ale o převýchově v životosprávě, naučí během pár týdnů člověka přemýšlet o tom, co do sebe láduje.
A to se mi líbí. ![]()
a jak si myslíš, že to vypadá v čistě chlapském kolektivu, když mě každý zná jako gurmána, který si nikdy nic neodepřel. Teď každej chodí s klobáskama, guláškama....., ale jsem zatím tvrdej ![]()
To jsou hajzlíci. S některými lidmi nic neuděláš
To je jako s kouřením, člověk přestane a ldii dál nabízej „hele nekecej, dej si“
Držím palce, buď tvrdej i nadále.
Tak si čtu vaše příspěvky a říkám si, že také přispěju. Také si myslím, že metoda Naturhouse je hlavně pro ty, kteří se chtějí naučit správně jíst ( a tím samozřejmě zhubnout). Pokud se to nenaučíte, budete pouze držet jen nekonečné diety. Je pravda, že investice je ze začátku vysoká, ale až dosáhnu svých vysněných kil, nebudu si už muset kupovat výživové doplňky, pouze se držet stravovacích návyků, které mě v Naturhousu naučí. Já začínám druhý týden a jsem spokojená. Dietoložka mi spočítala navíc 7kg tuku a 9 litrů vody. Dostala jsem bezový sirup do vody, vlákninu a pestrou stravu. Tento týden mám pestrou stravu doplněnou o dva dny v týdnu ananasovou dietou a kapsle s ananasem a artyčokem. Po týdnu mám dole 2 litry vody a půl kila tuku, na váze to dělá 3kg celkem. Hlad nemám, občas chuť. Vyhovují mi kontroly, to mě aspoň nutí být disciplinovaná
Držím nám všem palce ![]()
Ahoj,
kolegyně v práci chodila do Natur House a za 4 měsíce dala vše, co chtěla shodit. Ne vždy si kupovala jejich výrobky, jen ze začátku. A tak jsem si řekla, že do toho také půjdu.
Minulý pátek jsem tam zašla, prošli jsme vše možné a zjistili mi dost vody v těle a tuku o něco víc. Můj cíl je se dostat ze 77,5kg, co jsem měla při prvním vážení, na nějakých 62kg a to mi paní říkala, že bych mohla i na 60kg. Koupila jsem asi celkem za 1400Kč ampulky na odvodnění (jedna ráno a jedna večer, teď je dobírám - je to na týden), pak sušenky celozrné na snídani (musím uznat, že mi moc chutnají - jsou i sladké, takže mne to ráno nastartuje) a pak vlákninu, kterou si přimýchám do jogurtu po obědě a večeři. Mám pestrou dietu se seznamem, kdy co jíst a co můžu v neomezené míře, čemu se vyhnout (u mne hlavně sůl, protože ta zadržuje vodu v tělě), hodně pít a začla jsem cvičit. Musím uznat, že jsem za ten týden zhřešila s 1ks velké Margot tyčinky. Začínám se víc zajímat, co kupuji - co je na obalech (nízkotučné jogurty/light, suchary aj.). Horší to bylo s obědy v práci, ale místo příloh jsem si dávala vařenou zeleninu. A výsledek?
Po týdnu mám dole kilo a kousek, dolu šla o hlavně přebytečná voda, lehce jsem nabrala na svalové hmotě (šla jsem 4× mezitím cvičit - chůze/běh, body pump, bakka board). Nicméně to šlo dolů! Jím i večer, nemám během dne hlad, nepotřebuji kávu ani sladké (kromě té Margotky - to byla chuť - ale stejně to šlo dolů), nepociťuji potřeby příloh, naučila jsem se ráno pít zelený čaj (sypaný - Mate IQ - doporučuji).
Na další týden mám tu ananasovou dietu (2× za 7 dní si během jídel přidám i ananas - viz dřívější příspěvky), koupila jsem si tabletky na odvodnění a ještě něco asi za 700Kč (ale na 14dnů), které se berou před obědem a večeří, a jsem zvědavá, jak za týden.
Cítím se skvěle, dietoložky se mohu zeptat na cokoliv, vždy mi ochotně poradí. Chodím v Praze do Palladia.
Přeji všem hodně úspěchů, napíšu opět za týden
Snad to bude opět pozitivní - nastartovalo mne to do dalšího týdne ![]()
Hezký víkend, Martina
Irčajs, vidím to stejně. Ne se cpát nějakými pilulkami nebo koktejly, ale je to o novém stravování.
Já mám tento týden 2× nárazovku květák+brokolice s rybou. Dalo se to zvládnout ![]()
Jinak jsem dostala čaj Infunat, 25 sáčků za 357 Kč. Dnes jsem si ho uvařila poprvé a musela jsem se smát. To není žádný zázračný červený čaj, jak píšou na krabičce. Jedná se o čaj pu-erh ![]()
a ten považuji opravdu za zázrak, neboť je to požírač tuků (dlouhodobě užívaný) a sráží špatný cholesterol. Cena v čajovně směšná.
Ale já to chápu tak, že neplatím nic za to poradenství a tak si prostě u nich každý týden něco koupím.
tak jsem se byl včera převážit lehčí o 3 kg tuku,ale na druhou stranu o 1 kg více vody, takže -2 celkem. Nějaký úbytek byl v obvobě -3cm. Tento týden mám nárazovou dietu s polévkou Minestrone. Děj se vůle boží ![]()
Ahoj, tak i mne odchytila paní z Natur House. A protože jsem měla chvilku, tak jsem si nechala změřit BMI a docela mne překvapila, když mi řekla, že v sobě nemám skoro žádný tuk navíc a jsem pouze hodně zavodněná… Nechala jsem se objednat na středu na konzultaci a jsem moc zvědavá, protože před třemi lety jsem měla o 9 kilo méně (před těhotenstvím), tak mi přijde zvláštní, že ty „polštáře“, které kolem sebe mám jsou hlavně voda… Doufám, že mi poradí co s tím v nějaké cenově přijatelné hladině ![]()
Zdravím všechny
, dneska jsem šla okolo Naturu a zkusila tam zajít. Sama jsem dala dolů už 5 kg a to jen tím, že jsem koukala co jím počítala si kalorie a začla hodně sportovat. Šlo to dolůkrásně, ale přeci jen tam ještě něco zůstalo a chtěla bych to dát dolů. Dietolog mi tam dneska řekl, že mé tělo je v naprosté rovnováze, a proto bude asi obtížnější to dát dolů.Jsem teda objednaná na další týden na konzultaci nemám pochyb po vašich příspěvcích že to půjde, ale obávám se za kolik peněz
bojim se že pojdu domu o 2000 lehčí a na to penize opravdu nemám. Jsem také na mateřský s dvouma dětmi, takže pěnez nazbyt není
J-anulko, jak psaly maminy před tebou, prostě řekni, že si můžeš dovolit max. xxx peněz a oni to přizpůsobí…
Jinak hlásím, že začínám 4 týden. Brokolicovo/květáková nárazovka byla hnusná, zvkládla jsem to, ale taky jsem včera řekla, že už to nikdy jíst nechci
![]()
Teď mám zase 2 různé dny v týdnu nárazovku, dostala jsem nějaké tabletky zase na snížení tuku za 290, které obsahují -cituji z netu: hydroxycitronová kyselina je připravena jako extrakt ze slupek ovoce Garcinia Cambogia. HCA zasahuje do syntézy mastných kyselin. Svým působením zpomaluje novotvorbu tělesného tuku a cholesterolu. Příznivě ovlivňuje přeměnu sacharidů ze stravy na zásobní glykogen a glukózu, jejichž zvýšená koncentrace vyvolává v mozku pocit nasycení. Potlačuje chuť k jídlu a redukuje příjem potravy. Maximální efekt nastává podáním HCA 30 – 60 minut před jídlem.
Za 23 dnů s NH mám dole 4 kila, z toho 2 kg tuku. ![]()
Cítím se moc dobře. ![]()
Jo jo určitě řeknu, že přes limit nepůjdu. A nebojíte se, že když si vemete nějaké pilulky na snižení tuku,že se to vrátí zpět?
Tak já to beru, že to jsou přírodní přípravky, které mi neuškodí.
A jak jsem psala, NH není o těhle doplňcích, je to o změně jídelníčku a životosprávy, tak myslím že se mi tuk vrátí jen tehdy, pokud ho do sebe budu ládovat…
Beavis, ty jejich suchary jsem si nekoupila. Suchary mi nechutnají, mám raději WASA Knäckebrot, ten orginál, zelený, je žitný. Myslím že můžeš jakýkoliv, ale ŽITNÝ chléb. Mám doma pekárnu, zkusím i jen žitný upéct - zatím jsem pekla jen směsi.

Tvaroh jsem si dala jen jednou, umíchala jsem s cibulkou a drobně nakrájenou červenou paprikou. Sůl jen malilinko. I tak nic moc
Jinak si dávám dva plátky kuřecí nebo krůtí šunky na ten knäckebrot. Buchtou ke snídani mne nikdy nikdo neuctil, mám raději chleba se salámem nebo sýrem a tohle mi to kompenzuje.
Maso dělám kuřecí, buď prsní nebo stehenní řízky, lehounce posolím (úplně bez soli to fakt nejde) nebo pokápnu dobrou sójovkou, používám citronový pepř, papriku, různé arabské směsi - už bes soli samozřejmě.
To samé s rybami. Lososa dělám tak, že ho dám na kus alobalu, lehce posolím, dám na něj větvičku rozmarýnu a … česnek! Další „koření“, které ochutí báječně maso, zeleninu. Zabalím a dám na půl hodiny do trouby.
No a k tomu vždy horu zeleniny. Syrové saláty moc nemusím, dělám si teplou zeleninu. Výborná věc je vzít syrový květák, nakrájet ho na malé kousky, na větší pánvi rozehřát lžičku olivového oleje, hodit na to květák, malinko posolit a dle chuti (já hodně) okořenit mletým kmínem. Mňamka.
Večer si udělám někdy místo masa omeletu (2 bílky, 1 žloutek), kterou posypu nakrájenou zelenou lahůdkovou cibulkou, posypu paprikou…
Cukr nedávám nikam. Ani nemám kam. Do Vitakávy nebo Caro dávám jen nízkotučné mléko, a kávu jsem nikdy nesladila.
Dopoledne mám hrst ovoce, odpoledne taky. To mi vynahradí cukr.
teď jsem měla 2× ananasovou dietu, udělala jsem si v poledne kuřecí maso na pánvi a k tomu jsem dala do trouby plátky čerstvého ananasu, ten okořenila lehce arabským kořením a pokápla pár kapkami oliváku.