Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Stáňa J. píše:
Pozor, já tam ještě nebyla !! A právě sháním informace. Jen chci být připravena
Jo, já jsem pochopila, že jste nebyla ![]()
Tak přeji hodně štěstí, aby bylo vše k Vaší spokojenosti, třeba to byla u mne výjimka
. Jen asi na investování většího obnosu peněz buďte připravena, to bude asi na všech pobočkách stejné… Z něčeho žít musí a něčím si musí tu konzultaci zdarma pokrýt
Já jim tam nechala 700 Kč.
Stáňa J. píše:já jsem tedy hodně nevěřící v těchto věcech, ale přiznám se, že mě trošičku přesvědčují reakce tady (kila jdou dolů atd). Zítra dám vědět, jestli jsem propadla NH a kolik jsem tam nechala peněz
Ono ta kila jdou právě jinak i jinými způsoby
jak už psalo víc lidí. Je to všechno o tom naučit se zdravě stravovat a pravidelně jíst a pít, což má NH jako motto
Ale za vyzkoušení nic nedáte.. kromě peněz
… Je spoustu lidí, kterým to vyhovuje a pomáhá a je to dobře. Určitě dejte vědět, jak jste dopadla ![]()
Reneba píše:Stáňa J. píše:Jo, já jsem pochopila, že jste nebyla
Tak přeji hodně štěstí, aby bylo vše k Vaší spokojenosti, třeba to byla u mne výjimka. Jen asi na investování většího obnosu peněz buďte připravena, to bude asi na všech pobočkách stejné… Z něčeho žít musí a něčím si musí tu konzultaci zdarma pokrýt
mě stál 900 Kč jen ten „lektvar“ z černé řepy na odvodnění … na netu jsem našla jeho obdobu za 200 Kč.
Urcite se da hledat i na internetu ci primo v lekarnach. Vse kupovat by bylo silene drahe!
To je právě ono, že ty jejich produkty se dají v lékárně koupit za zlomek ceny. A třeba nevím jestli čtete složení, ale taky jsem měla něco na odvodnění, chutnalo mi to jako zkažený čaj a byl v tom cukr. I v té vláknině mají cukr… To už radši koupím Psyllium nebo něco takového za méně peněz…
A holky, teď jsem objevila (pro ty, co si počítají kalorie) skvělou pomůcku pro výpočet bazálního metabolismu, podle kterého se pak stanoví jaký by měl být při hubnutí příjem
- http://www.mte.cz/bmr.php
daloula píše:Reneba píše:mě stál 900 Kč jen ten „lektvar“ z černé řepy na odvodnění … na netu jsem našla jeho obdobu za 200 Kč.Stáňa J. píše:Jo, já jsem pochopila, že jste nebyla
Tak přeji hodně štěstí, aby bylo vše k Vaší spokojenosti, třeba to byla u mne výjimka. Jen asi na investování většího obnosu peněz buďte připravena, to bude asi na všech pobočkách stejné… Z něčeho žít musí a něčím si musí tu konzultaci zdarma pokrýt
Já tam nechala 1000,– za sirup na odbourávání tuků a vody,ikdyž žádnou vodu nezadržuju, pak suchary a vlátninu. Přičemž jsem se bavila s jednou fyzioterapeutkou a ta říkala, že vlákniny na den moc být nemusí, že to pokryje krásně ta ze stravy.Jen asi ta navíc způsobí to, že se chodí více na záchod, ale tento účinek má i syrovátka,která je navíc obohacená o spousty minerálů a vitamínů a dá se pořídít a desetinu ceny. Já se rozhodla,že tam zítra půjdu naposledy na převážení, ale produkty už brát nebudu, protože to co člověk dá navíc za produkty může dát uplně někam jinam jako třeba za lymfatické masáže,které dokážou taky detoxikovat a odvodnit tělo a ještě si u toho odpočine
Mi paní řekla, že (s mou pneumatikou kolem pasu a kily navíc) mám o kilo méně tuku než mám mít
a stejně mi předepsala dietu bez příloh…
Lymfatické masáže jsou úžasné, ty mi pomáhají hodně. Vždycky jsem na obvodu ztratila hodně cm.
Snad budeš mít větší štěstí a převáží tě, mě nechtěla, když jsem nechtěla nic koupit
(je třeba ji to říct až po zvážení asi
)
Reneba píše:
Mi paní řekla, že (s mou pneumatikou kolem pasu a kily navíc) mám o kilo méně tuku než mám míta stejně mi předepsala dietu bez příloh…
Lymfatické masáže jsou úžasné, ty mi pomáhají hodně. Vždycky jsem na obvodu ztratila hodně cm.
Snad budeš mít větší štěstí a převáží tě, mě nechtěla, když jsem nechtěla nic koupit(je třeba ji to říct až po zvážení asi
)
Jojo určitě to plánuju říct až potom. Nechám si totiž dát i jídelníček jsem zvědavá co by mi dal ted
aleprodukty už nechci. Zkusím ted ty stránky STOBU, ale hlavně musím zase naject na sebekázeň
ale člověk jak cvičí tak si to aspon udrží a nejde to nahoru z čehoš mám dobrý pocita masáže chci právě taky zkusit a ted lituju že jsem tam nechala peníze které jsem mohla použít právě na ně :-/
Ještě jsem chtěla říct, že oni chtějí naučit správnému stolovaní, ale já si myslím, že hlavně při redukci váhy je důležité aby opravdu byla tzv.na tělo aby to tělo nestrádalo,ale jak koukám tak oni mají prostě daný postup který použijí stejný vdy a u všech což ani není moc dobře ![]()
J-anulka píše:
Ještě jsem chtěla říct, že oni chtějí naučit správnému stolovaní, ale já si myslím, že hlavně při redukci váhy je důležité aby opravdu byla tzv.na tělo aby to tělo nestrádalo,ale jak koukám tak oni mají prostě daný postup který použijí stejný vdy a u všech což ani není moc dobře
Jj, to je fakt… paní mi vyjela tzv. pestrou dietu, kterou asi dostane každý a jen mi do ní čmárala fixem
… doporučuji interaktivní lekce na těch stránkách STOB, kde hravou formou naučí jak si správně jídelníček sestavit, jak se hýbat, čemu se vyvarovat.. člověk se tam dozví i to, že dieta bez příloh spíš uškodí, protože tělo potřebuje všechny živiny… Dle mne, když někdo nejí přílohy a hubne, tak pak jak je zpět do jídelníčku zařadí, tak zaručeně přibere něco zpět… ale nevím, odborník nejsem a pracovníci NH by měli být kvalifikovaní…
V NH jsou proškolení a kvalifikovaní dietologové, mají i speciální školy, ne jen odborné kurzy.
Víte, mě ani přílohy (jako brambory či rýže aj.) vůbec nechybí. Dnes jsem si dala třeba i ochucený jogurt Jogobella light a musím říct, že mi přišel neskutečně sladký. Teď jsem jedla snad jen bílé nízkotučné jogurty, našla jsem v nich i oblibu. Nějak se měním, snad mi to vydrží ![]()
martina_praha píše:
V NH jsou proškolení a kvalifikovaní dietologové, mají i speciální školy, ne jen odborné kurzy.Víte, mě ani přílohy (jako brambory či rýže aj.) vůbec nechybí. Dnes jsem si dala třeba i ochucený jogurt Jogobella light a musím říct, že mi přišel neskutečně sladký. Teď jsem jedla snad jen bílé nízkotučné jogurty, našla jsem v nich i oblibu. Nějak se měním, snad mi to vydrží
Ano, já si to právě zjišťovala, že by tam měli mít normálně nějaký certifikát Ministerstva zdravotnictví, či co.. ale právě proto mne to trochu udivuje… přílohy bych osobně třeba snížila. Hlad sice cítit nemusíte, ale tělo sacharidy k fungování potřebuje… a mi zakázala i sýry…
Jinak jogurty kupuji jen bílé, ale ne úplně nízkotučné, ale např Activii. A hlavně teda kvůli složení ochucených jogurtů, samé škroby a Ečka. Má dvouletá dcerka ještě nikdy neměla kupovaný ochucený jogurt
.. doma preferujeme bílý, do kterého si nastrouháme jablíčko, nebo dáme jiné ovoce a to je pak zdravá dobrota ![]()
A je fakt, že to je vše o zvyku. Jak si na ty zdravější potraviny člověk zvykne, tak mu to pak ani nepřijde
Jen tak dál…
sýry - no, tím že jsem třeba měla v sobě hodně vody, omezila jsem solení a vše slané. Sýry do toho spadly taky, vlastně jsem za ty 4 týdny ani neměla - a kdyby, tak jen fakt maličko, ani si to nevybavuju. Hlavně - nechybí mi! ![]()
jogurty - mne už Activia docela přestala bavit, nejen cenou, ale i tím, že moje kamarádka je alergická na mléko a mléčné produkty, doktor jí doporučil Activii a představ si, že to nemá skoro nic společného s mlékem - kámoška jí může jíst jak chce … navíc Activia neprošla moc dobře testy, někde jsem to četla, je to reklamní tah, ale když vám chutná, určitě je to dobré
taky mi chutná bílý jogurt s ovocem anebo si do něj dávám vlákninu
já jsem člověk dost netrpělivý a chtěla jsem vidět výsledky hned, proto jsem byla překvapená, že jsem si vcelku rychle zvykla na tento režim a hlavně se neomezuju a nemám hlad! snažím se 3× týdně cvičit, někdy i víc, když je čas … nej je, že fakt vidím na oblečení rozdíly, utahuju opasek a utahuju, a to jsem dle mého jen na začátku - zítra 4 tydny … kolegyně v práci s HP zhubla od května do teď 15kg a to si skoro žádné produkty od nich nekupovala, tak doufám, že se mi to též podaří - každé deko dole je motivací a těším se zítra na váhu, snad nebudu překvapená ![]()
Reneba píše:J-anulka píše:Jj, to je fakt… paní mi vyjela tzv. pestrou dietu, kterou asi dostane každý a jen mi do ní čmárala fixem
Ještě jsem chtěla říct, že oni chtějí naučit správnému stolovaní, ale já si myslím, že hlavně při redukci váhy je důležité aby opravdu byla tzv.na tělo aby to tělo nestrádalo,ale jak koukám tak oni mají prostě daný postup který použijí stejný vdy a u všech což ani není moc dobře… doporučuji interaktivní lekce na těch stránkách STOB, kde hravou formou naučí jak si správně jídelníček sestavit, jak se hýbat, čemu se vyvarovat.. člověk se tam dozví i to, že dieta bez příloh spíš uškodí, protože tělo potřebuje všechny živiny… Dle mne, když někdo nejí přílohy a hubne, tak pak jak je zpět do jídelníčku zařadí, tak zaručeně přibere něco zpět… ale nevím, odborník nejsem a pracovníci NH by měli být kvalifikovaní…
jj právě, že sacharidy jsou základní složkou stravy z nich dostáváme potřebnou energii bez toho to prostě nejde sacharidy by měly být 45% z celkevého přijmu což je většina proto mě to celekm zarazilo,že bych měla být týden bez toho
ale asi je vynahrazují jejich produkty tudíž ale si je odpustím a dám si sacharidy z normální stravy a budu mít stravu o to pestřejší a nebude tak jednotvárná
Tak mi chutnají veškeré bílé jogurty a střídám je, takže jen na Activii nejsme
a dceři kupuji obvykle Hollandii, prostě jogurty kde je mléko a kultury ![]()
Já Vám to moc přeji, že Vám to s NH jde! Na každého platí něco jiného, takže si každý musí najít co mu vyhovuje. Já bez příloh nemůžu být, protože pro běhání kolem hyperaktivní holčičky potřebuji energii, kterou mi sacharidy dávají
(vím, že jsou i v ovoci a žitném pečivu, ale přílohy třeba v omezeném množství mi chyběly). A sůl jsem omezila všeobecně, ale sýry si odpustit nemůžu, ať už cottage, nebo olomoucké tvarůžky, které jsou i netučné… sýr miluju a nevzdám se ho
![]()
Hubnutí zdar
a ať nám to jde dolů…