Sport po císařském řezu

7235
12.7.11 09:16

SPORT po císařském řezu

Holky, vím že oběcně se doporučuje až po třech měsících začít cvičit přímé břišní svaly..znamená to žádný sport?

Co spinning, běh apod. ? Na kontrole v šestinedělí mi doktor řekl, že můžu, ale obecně co vím se to nesmí, tak jsme zmatená.

POraďte jak jste na tom byly vy maminky.. :palec:

Kuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
12.7.11 09:35

To mě bylo řečeno, že břišní svaly nesmím posilovat půl roku…
Jinak taky záleží jestli kojíš, když kojíš tak se do mlíka vylučují nežádoucí látky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.7.11 09:37

jestli se na to citis tak opatrne zacni…kor jestli ti doktor rekl ze muzes…ja zacala po mesici (lyzovani. kone apod) a v pohode…ale pokazde pisu ze kazdy jsme jiny a musime se ridit dle vlastniho tela a ne ciziho :wink: jo a kojila jsem.
(jinak techto diskuzi je tu minimalne kazdy tyden jedna tak si pocti v predeslych :wink: :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.7.11 10:11

Jestli jsi byla před porodem aktivní sportovkyně, myslím si, že lehce můžeš, jakmile se pořádně zahojí rána. (Šest týdnů už asi jo … to musíš vědět sama, jestli nemáš potíže, bříško nebolí … ) Třeba to běhání určitě jo (pokud neběháš maraton), stejně jako plavání, jízda na kole, volejbal … takový ty „rekreační sporty“ v lehké dávce … s posilováním břicha a vůbec posilováním bych pár měsíců počkala … stejně tak rychlé aktivity jako aerobik …

Pokud spíš nyní chceš začít něco dělat (třeba abys sundala břicho), rozhodně až po půl roce. Tělo není zvyklé cvičit a může se to mimo jiné projevit i vyplavením škodlivých látek do mateřského mléka. A až pak pomalu a nejlépe pod dozorem, třeba v nějakém kurzu cvičení po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
12.7.11 10:32

Děkuju, před těhu i v těhu jsem cvičila dost - v těhotenství jsem do 5 měsíce šlapala alpinning, pak mi začalo tvrdnout břicho už teď jsem alpinnig zase zkusila a v pohodě, ale chybí mi běhání a spinning, nechci extra posilovat, spíš je to odreagovaní,zpěvnění - hubnout začnu až po kojení… :palec: Přeci jen 10 kilo, je 10 kilo… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.7.11 10:45
Teruška píše:
Děkuju, před těhu i v těhu jsem cvičila dost - v těhotenství jsem do 5 měsíce šlapala alpinning, pak mi začalo tvrdnout břicho už teď jsem alpinnig zase zkusila a v pohodě, ale chybí mi běhání a spinning, nechci extra posilovat, spíš je to odreagovaní,zpěvnění - hubnout začnu až po kojení… :palec: Přeci jen 10 kilo, je 10 kilo… :lol:

No tak to úplně v pohodě! :palec: Kamarádka snad skoro do porodu aktivně cvičila i předcvičovala těhotenské cvičení a předporodní kurzy a už necelé dva měsíce po císaři už byla opět v tělocvičně s prvním kurzem holek! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
12.7.11 11:53

Po SC mi doktor doporučil začít cvičit nejdříve po 3 měsících. Obecně se doporučuje 3 - 6 měsíců. Na spinning jsem začala chodit cca 4 měsíce po porodu a na břišní svaly jsem cvičila až skoro po těch 6 měsících, pt mě to předtím dost bolelo. Dobré jsou taky břišní tance, kde se zároveň posílí i pánevní dno. Chodím pravidelně od 3 měsíců po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
24.8.20 22:38

Obnovuji- jsem skoro 6M po cisari, sportuju od měsíce po porodu trochu, od cca 2,5M naplno. Teď už hraju zápasy a o náročném zápasu cítím podbrisek. Myslite ze to muže byt ještě jizva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
24.8.20 23:45

@skorotehotna určitě. Mně doktorka radila rok netahat nic těžkého, jsem rok po císaři a při sportovní aktivitě jizvu cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
25.8.20 07:39

@skorotehotna ano, mě taky pobolívala ještě dlouho po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
25.8.20 08:54

@kavenka @Sashie díky ta odpovědi. Já necitim jizvu jako zvenku ale když je to náročný, začne mě bolet podbrisek podobně jako při MS. Ale zase na druhoubstranu to boli od té doby, co mám zavedené telisko :nevim: tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
25.8.20 14:48

@skorotehotna přesně tak mě to bolí. Tak za jizva je i vevnitř, venkovní na kůži je úplně v pohodě. Tento týden jdu za fyzioterapeutkou a budeme to řešit. Nemůžu kvůli tomu cvičit na břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.20 07:34

Podle mě je to na každém z nás, jak se na to cítí.. samozřejmě dodržet minimálně dva až tři měsíce bez velké zátěže, ale chodit rychlejší chůzí nebo lehce běhat, to podle mě problém není.. hlavně pokud na to bylo tělo zvyklé už před tím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková