Návrat do práce po RD + výpověď

29.8.12 17:56

Návrat do práce po RD + výpověď

Mám takový dotaz…mám zařízenou školku, do práce se mám vrátit v únoru, kdy budou dětem tři roky, práci mám 10 let, šéf počítal, nebo spíše já s tím, že se normálně vrátím......dnes mi bylo naznačeno, že už se se mnou nepočítá. Co teď? Mám nárok na odstupné? Tedy potom v tom únoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Imane
29.8.12 18:00

Tam je snad ještě 2 měsíční výpovědní lhůta, tedy pokud se neukončí pracovní poměr dohodou. :think:

• Citovat
  • Upravit
457
29.8.12 18:04

Pokud nepodepíšeš dohodu a máš smlouvu na neurčito, tak ti dá výpověď a máš nárok na odstupné. Nevím kolik je to v zákoníku práce nyní měsíců, ale může to mít i podnik i vnitřně upraven, to si zjisti. Každopádně bych nepodepisovala dohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
29.8.12 18:05

Tak urcite te nemuzou vyhodit jen tak. leda bys odesla na dohodu, jak pisu yum yum, a to nedelej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
29.8.12 18:06

Myslím, že 3 měsíční platy. A pokud ji neumožní pracovat ty dva měsíce, tak by měla dostat zaplacené i ty.

• Citovat
  • Upravit
557
29.8.12 18:08
@Nena.Daconte píše:
Mám takový dotaz…mám zařízenou školku, do práce se mám vrátit v únoru, kdy budou dětem tři roky, práci mám 10 let, šéf počítal, nebo spíše já s tím, že se normálně vrátím......dnes mi bylo naznačeno, že už se se mnou nepočítá. Co teď? Mám nárok na odstupné? Tedy potom v tom únoru?

Kdyz se nedohodnete jinak, tak normalne nastoupis a pak mas narok na 2 mesice vypovedni lhuta+ 3 mesice odstupne ( musi jit o zruseni tveho mista). Muzes se dohodnout i jinak napriklad tak ze ti vyplati vsechno naraz jako odstupne ( myslim ze pak tusim zamestnavatel nemusi platit odvody nebo tak neco) a muzou ti vyplatit i vic. Vse je veci dohody. Kdybys mela problem doporucuji kontaktovat pravnika. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
29.8.12 18:40

Určitě výpověď nepodepisuj ihned na místě, vzala bych ji domů, nechala pročíst právníkem, poradenství by měli poskytovat na úřadu práce.. On by tam mohl být nějaký háček, díky kterému by se zaměstnavatel mohl vykroutit z toho odstupného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
29.8.12 19:19

No veru ak s tebou nepocita, tak by som chcela 5 platov…
A na tu dohodu pozor…nejako sa tusim menil zakon, ze ked podpises dohodu mas narok na nizsiu podporu resp. kratsie ti ju vyplacaju.
No neviem to presne treba nastudovat zmeny v zakoniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
29.8.12 19:40

Ahoj před dvěma měsíci jsem také dostala výpověď, nedoporučuji dohodu pokud nemáš jiné místo, na této výpovědi máš přesně vyčíslené odstupné, pokud by bylo vyšší než je ze zákona, tak po tu dobu nemáš nárok na podporu v nezaměstnanosti (např. dostaneš 6 platů, tak po tuto dobu nemáš nárok na podporu, po půli roce je tvá podpora menší). Klasická s dvouměsíční výpovědí - pokud pro tebe nemá práci, měl by ti dát překážku na straně zaměstnavatele a dva měíce co jsi ve výpovědní lhútě pobíráš průměrný plat a pak klasicky končíš. Na této výpovědi není vyčísleno odstupné, takže po třech měsících po skončení výp. lhůty máš nárok na podporu v plné výši, tak jak je dané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.12 22:19

Hm.
A co když pak člověk zpětně zjistí, že místo, které zastával a bylo „zrušeno“, vlastně zrušeno nebylo (možná jen přejmenováno) a zastává ho někdo jiný???
Dá se něco dělat?
Výpověď jsem dostala pro nadbytečnost, odstupné ve výši tří platů, a teď jsem tohle zjistila :nevim:
Nové místo mám, ale je to prostě šlendriján! :cert:

• Citovat
  • Upravit
4630
31.8.12 19:40

Jestli ho přejmenovali a náplň práce je stejná můžeš se bránit u soudu, ale jestli v náplni práce změnili trošku něco…tak nic nezmůžeš. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat