Návrat úzkosti po vysazení AD

Anonymní
4.6.18 06:24

Návrat úzkosti po vysazení AD

Nějak půl roku beru slabé AD kvůli nespavosti, začala jsem vysazovat protože když AD beru, tak sem taková hodně nervní..no a vrátili se mi úzkosti a nemůžu zase spát :,( to už je Budu muset brát do smrti??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
4.6.18 06:59
@Anonymní píše:
Nějak půl roku beru slabé AD kvůli nespavosti, začala jsem vysazovat protože když AD beru, tak sem taková hodně nervní..no a vrátili se mi úzkosti a nemůžu zase spát :,( to už je Budu muset brát do smrti??

Vysazovat AD pouze po projednání s doktorem. Radši bych brala AD, než se „zbytečně“ trápila. Beru doživotně taky nějaké léky. Kdybych je nebrala, měla bych problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
4.6.18 07:27
@Anonymní píše:

Ad se mají brát minimálně rok, asi jsi na to šla moc rychle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
4.6.18 07:39

Raději bych zašla na nějakou psychoterapii a zkusila nějaké přírodní prostředky na podporu spaní. :nevim: Zkus napsat do psychologické poradny na tuto adresu: poradna@emimino.cz, paní psycholožka ti určitě dá nějaké tipy nebo tě někam odkáže. Nemyslím si, že je dobrý nápad kvůli tomu brát léky, pokud je tedy nebereš kvůli něčemu jinému. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
4.6.18 07:41

Do smrti ne, ale na vysazeni bylo asi jeste brzo. Vysazovat AD prece musis na pokyn doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.18 07:44

Napsala mi je obvodní a nedávno mi řekla ať je prostě ze dne na den přestanu brát, když chci přestqt..tak sem radši začla po 1/4 ubírat a teď sem na té čtvrtce a je to zase strašný.. :( jinak ano beru je jen kvůli té nespavosti, kterou mám z úzkosti @Tiger-lily děkuji asi tam zkusím napsat ale nedovedu si představit že by mě na tohle psychoterapie pomohla a na spaní nic brát nechci..to bych třeba už neusla vůbec nikdy :,(

• Citovat
  • Upravit
35438
4.6.18 07:54
@Anonymní píše:
Napsala mi je obvodní a nedávno mi řekla ať je prostě ze dne na den přestanu brát, když chci přestqt..tak sem radši začla po 1/4 ubírat a teď sem na té čtvrtce a je to zase strašný.. :( jinak ano beru je jen kvůli té nespavosti, kterou mám z úzkosti @Tiger-lily děkuji asi tam zkusím napsat ale nedovedu si představit že by mě na tohle psychoterapie pomohla a na spaní nic brát nechci..to bych třeba už neusla vůbec nikdy :,(
:hug: Určitě to zkus, hlava je mocná čarodějka ;) terapie tě může dost naučit. Většina antidepresiv je napsaná lékaři úplně zbytečně a udělá víc škody než užitku. Ve většině případů je možné pracovat sám se sebou. A třeba zkusit i nějaké bylinky na uklidnění, jógu, dýchací cvičení…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
4.6.18 08:37

PSychoterapie. Potřebuješ zjistit, proč se to děje a jak s tím zacházet. Pokud si na tohle nenajdeš čas, pak ano, možná budeš muset brát prášky do životně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
4.6.18 08:46

Když už je porucha rozjetá, tak jen terapie stačit nebude. Bude hlavně lepší zajít k psychiatrovi a ne jen k obvoďačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.18 10:34
@Tiger-lily píše: :hug: Určitě to zkus, hlava je mocná čarodějka ;) terapie tě může dost naučit. Většina antidepresiv je napsaná lékaři úplně zbytečně a udělá víc škody než užitku. Ve většině případů je možné pracovat sám se sebou. A třeba zkusit i nějaké bylinky na uklidnění, jógu, dýchací cvičení…

Děkuji moc :hug: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
4.6.18 11:56

1. zjevně to chce jinou dávku a nebo jiné léky.

Jinak - vysazujete to podle vlastního uvážení a nebo po dohoděs ošetřujícím psychiatrem?

Ale pokud budete úzkost řešit jen léky a ne psychoterapií, tak ji sice utlumíte, ale nikdy se nedostanete k tomu, abyste pochopila co jsou zdroje té vaší úzkosti a jakými mechanismy to udržujete na místě.

Pokud jde vážně jen o úzkost, nenapojenou na těžké deprese a sebevražedné myšlenky, tak ano - můžete se jí zbavit a porozumění sobě a změny, které to sebou ponese vás můžou naopak dost posílit. Navíc to pak budete schopná předat svým dětem, bez toho, aby museli do odborné péče.

Čistě teoreticky to jde bez podpory psychoterapeuta a nebo ještě lépe psychoterapeutické skupiny - to prostě je nejméně bolestivé a nejméně namáhavé (jakkoliv to není snadné).

Pak ale potřebujete docela dost úsilí a odvahy na sebepoznání a experimenty s tím, co vás děsí… Začněte s pár knihami

https://obchod.portal.cz/…ost-a-obavy/
https://www.kosmas.cz/…nitrni-silu/
https://www.kosmas.cz/…ka-odolnost/

https://www.kosmas.cz/…-bez-lekaru/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.6.18 11:57
@Anonymní píše:
Napsala mi je obvodní a nedávno mi řekla ať je prostě ze dne na den přestanu brát, když chci přestqt..tak sem radši začla po 1/4 ubírat a teď sem na té čtvrtce a je to zase strašný.. :( jinak ano beru je jen kvůli té nespavosti, kterou mám z úzkosti @Tiger-lily děkuji asi tam zkusím napsat ale nedovedu si představit že by mě na tohle psychoterapie pomohla a na spaní nic brát nechci..to bych třeba už neusla vůbec nikdy :,(

Zlomenou nohu byste si nechala léčit na chirurgii a nebo by stačila praktická lékařka. Na zlomenou odvahu je také lepší někdo, kdo se na to specializuje, zejména pokud po něm chcete léky, které ovlivňují váš mozek.

Jinak je tu ještě docela velká šance, že nemáte antidepresiva, ale sedativa ze skupiny benzodiazepinů a to co pociťujete není úzkost, ale absťák. Bohužel velká část praktických lékařů sedativa předepisuje jako lentilky, bez ohledu na to, že jsou návkyová.

Co berete za léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast