Návštěva Osvětimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pistalka1974
13.12.17 18:17
@Tecumseh píše:
Do Osvětimi je lepší vypravit se individuálně. Pokud si chceš prohlédnout oba tábory, tedy Auschwitz i Birkenau, tak je to časově dost náročné a je to na celý den. Proto je to lepší beze spěchu. A jeďte tam na jaře, když už je teplo!

Holky, no jasně, že uvažuji taky o individuální návštěvě, a proto se ten příspěvek dávám. Sama tu cestu nedám, tak se i takto snažím najít spolucestující. Na jaře to klidně může být taky, ale vymyslela jsem zimní období kvůli symbolice: Osvětim přece byla osvobozena Rudou armádou právě v zimě…Ale ve finále to je jedno, kdy se pojede. Takže jestli má někdo zájem se přidat, napište, díky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1890
9.4.18 21:44

Zdravím, prosím měla bych prosbu. Nebyl jste někdo letos v Osvětimi? Potřebovala bych aktuální informace. Máme v plánu tam jet v květnu, máme i rezervovanou prohlídku bez průvodce na 8.00. Zajímalo by mě, jak to je, když tam půjdeme v těch 8.00 můžeme tam být jak dlouho chceme? A jak je to prosím v Březince se vstupem? Je to nějak omezené nebo podmíněné? Děkuji vám za jakékoliv aktuální info. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.4.18 21:57

@Lisadon je to časově neomezné. Moc nechápu rezervaci prohlídky bez průvodce :think: na co? je tam volný vstup, navíc si max na místě můžeš pořídit sluchátka, tak leda že máte rezervaci na toto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.4.18 21:58

@Lisadon jinak oboje neomezené, jak Osvětim, tak Březinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
9.4.18 22:05

Rezervovaná prohlídka bez průvodce? :nevim: je to neomezené, obojí. Ale není celkem o co stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
9.4.18 22:48
....... Ale není celkem o co stát.
:nevim:, já se o tuhle problematiku celkem zajímám, ale že by mě napadlo tam jet, tak to ani náhodou. A už vůbec bych tam netahal děti do 15-ti let. :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
9.4.18 22:59

Bezne tam jezdi deti na skolni exkurze i pod 15 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.4.18 23:03
@Jirka765 píše: :nevim:, já se o tuhle problematiku celkem zajímám, ale že by mě napadlo tam jet, tak to ani náhodou. A už vůbec bych tam netahal děti do 15-ti let. :think:

od nás tam jezdí děcka se základkou.. akorát že z toho smradi nemaj rozum.. zažili jsme, tak tam hopsaly po rozvalinách krematoria, to bylo na přesdržku.. jinak nevidím problém.. jezdím každý rok - osobní důvody..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
9.4.18 23:54

Mě se to zdá moc drsný pro děti. :roll: Na druhou stranu ony jsou zvyklé na nelidské zacházení z domova, takže jim to tam asi nepřijde tak hrozný. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
9.4.18 23:57
@Jirka765 píše:
Mě se to zdá moc drsný pro děti. :roll: Na druhou stranu ony jsou zvyklé na nelidské zacházení z domova, takže jim to tam asi nepřijde tak hrozný. :dance:

Di už s tím do řiti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
10.4.18 05:52
@Bandii: …Ale není celkem o co stát.

Tohle nechapu. Jak neni o co stat? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1890
10.4.18 06:48

@martina.se podle těchto stránek jsem pochopila, že od ledna je to jinak. Že by se měla rezervovat i individuální bez průvodce… :think:
Jinak, aby s tím neměl někdo problém, nikde nepíšu, že tam bereme děti. Jedu jen já, přítel a moje nejstarší dcera ( letos jí bude 17 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1890
10.4.18 06:51

@Jirka765 kde jsem psala, že tam bereme děti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
10.4.18 07:14

Byli jsme v Osvetimi letos a na neplaceny vstup (bez sluchatek) rezervace potreba nakonec nebyla, ackoliv to na strankach pisou. Byli jsme tam v pondeli hnedka od rana a dobry, zadny problem. Jak je to v Brezince nevim, tu jsme bohuzel nestihli.
Osobne nerozumim tomu, jak nekdo muze rict, ze neni o co stat. Neni to samozrejme prijemny zazitek, ale lide by si tim spis meli uvedomit, co se delo a hlavne proc. Treba nekomu dojdou jiste souvislosti.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
10.4.18 09:25
@Anna766 píše:
Di už s tím do řiti.

je potřeba brát ho s rezervou, asi osobní zkušenost s týráním a projektuje si to do všech rodin, že ty děti všude týrají…jen by to nemusel cpát všude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí