Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, zajímalo by mne, kdo z Vás jste rodil v Královských Vinohradech teď v letech 2019/2020 po předchozím císařském řezu, zda Vám dali na výběr teď podruhé/po xy-té, či zda Vás nutili buď do VBAC či do CS? Reakce typu: a proč se ptáš? To určí lékaři. Příp. Na jiné neurčité komentáře, otázky na mou otázku či na jiné zkušenosti se neptám. Děkuju všem.
Nevim konkretne jak je to na Kralovskych Vinohradech, ale obecne je trend snizovat pocty cs, a co vim i ze sve vlastni zkusenosti i co vidim v okoli, tak vaginalni porod po cisari je standard. Takze pokzd se ptas, do ktere formy porodu te po cisari budou nutit, tak urcite do vaginalniho.
Znam hodne zen, co mely poprve cisare, z ruznych duvodu, a vsechny rodily podruhe vaginalne. Na vyber doktori nic nedavali, proste to brali tak, ze se bude rodit vaginalne.
@kalie píše:
Nevim konkretne jak je to na Kralovskych Vinohradech, ale obecne je trend snizovat pocty cs, a co vim i ze sve vlastni zkusenosti i co vidim v okoli, tak vaginalni porod po cisari je standard. Takze pokzd se ptas, do ktere formy porodu te po cisari budou nutit, tak urcite do vaginalniho.
Díky za reakci.
@kalie píše:
Znam hodne zen, co mely poprve cisare, z ruznych duvodu, a vsechny rodily podruhe vaginalne. Na vyber doktori nic nedavali, proste to brali tak, ze se bude rodit vaginalne.
Díky za reakci.
Ahoj holky. Tak čerstvé informace k této diskuzi. Nakonec mi VBAC nenutili. Dali na výběr. Předchozí nezdařila indukce koncem 42.tt zakončena v druhé době porodní akutní CS a jizva cca 1,5 mm, a má preference rodit opět CS = jdu na opakovanou CS.
Plánování je teď poslední dobou na co nejpozději. I já půjdu ve 40.tt.