Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Jestli budeš jist jeden jogurt denně a hodně cvičit, tak zkolabuješ.
Každý půst by měl mít svá pravidla. Našla bych si nějaký vyzkoušený na netu, určitě bych si sama nic nevymejšlela.
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se chci omluvit za anonym.
Mám 170cm a 80 kg chci 14 nebo měsíc držet nějaký púst jen 1 jogurt denně a hodně. Cvičit kolik si. Myslíte že bych zhubla za těch 14 dnů? Jde. Jen o zkoušku
Možná 5 kilo dáš..
Jo a za dalších 14 dni to budeš mít zpátky…
holka čím myslíš, že tě takový věci napadají?
Zaprvé si zkazíš žaludek, zadruhé na intenzivní cvičení nebudeš mít energii (ono celkově na nic), zatřetí i kdybys něco zhubla tak se pak dostaví akorát jojo efekt. Nicméně při jednom jogurtu denně tělo začne panikařit a spíš naopak ukládat tukové zásoby.
Tím si jedině zničíš metabolismus a naskočíš do kolečka jojo efektu - hladovění, selhání, přejídání, hladovění, selhání přejídání.
https://www.idnes.cz/…0_zdravi_job
Neexistuje žádná zázračná metoda, co tě zhubne - existuje jen porozumění tomu, jak tvoje tělo funguje a co potřebuje - co to znamená vyvážená strava a adekvátní pohyb. Pak se tvoje postava promění směrem ke zdraví setrvale.
A obecně daleko lépe funguje, když se naučíš mít se ráda a řešit potřeby, které nyní zajídáš nějak konstruktivněji, než že se budeš snažit trestat.
@Anonymní píše:
Mám 170cm a 80 kg chci 14 nebo měsíc držet nějaký púst jen 1 jogurt denně a hodně. Cvičit kolik si. Myslíte že bych zhubla za těch 14 dnů? Jde. Jen o zkoušku
zhubneš možná něco, ale spíš to skončí tak, že se vyhladovíš a pak sníš, na co přijdeš.. nebo zkolabuješ.. a pak to stejně nabereš..
@Čičorečka píše:
Každý půst by měl mít svá pravidla. Našla bych si nějaký vyzkoušený na netu, určitě bych si sama nic nevymejšlela.
internet je plný nebezpečných návodů na hladovění s nesmyslnými dalšími přídavky.
Půste je spirituální záležitost - ne dieta.
@Anonymní píše:
a k čemu to bude? Pak to vše nabereš strašně rychle zpět. Navíc 1 jogurt denně?
@Ou píše:
internet je plný nebezpečných návodů na hladovění s nesmyslnými dalšími přídavky.Půste je spirituální záležitost - ne dieta.
Já neříkám, že je to dieta. A internet není návod na smrt. Je potřeba vybrat něco rozumnýho, podloženýho. Já držím půst každé jaro. Ale dělám to podle jasných pravidel.
Proč lidé pokaždé, když chtějí hubnout, automaticky jako první přemýší nad tím, jak co nejvíc osekat stravu
Ano, nepít sladké limonády, nejíst sladkosti a polotovary … Ale jestli si myslíš, že na jednom jogurtu denně přežiješ, krásně zhubneš a budeš se cítit fajn, tak to jsi na omylu. Každé tělo potřebuje určitou dávku jídla, aby mohly orgány vykonávat základní funkce, měla jsi energii, plynule hubla…Neříkam, že na jednom jogurtu denně nezhubneš, ale spíš tě to dostane do nemocnice a budeš ještě více utrápená, protože přibereš mnohonásobně víc, než jsi zhubla. Spočti si na internetu svůj bazální metabolismus (hodnota živin, které tvé tělo potřebuje), často v těch kalkulačkách i zjistíš, kolik máš jíst, když chceš redukovat tuky. Třeba online kalkulačka Michal Josef Tóth. A podle toho se říď, udělej si jídelníček, jez vyváženě a zdravě a hlavně neblbni, protože způsob tvého uvažováni tě dovede do pekla …
A aby jsi neříkala, že se mi to mluví, tak já taky měla kdysi takové blbé nápady. Za poslední rok jsem si stravu začala hlídat a mám dole 25kg. ![]()
Tak já jsem ve svých 17 ti letech tímto způsobem zhubla cca 13 kg za mesic. Byla jsem na brigádě jako servírka šrumec celkem a téměř jsem nejedla. Je fakt že se mi tu a tam točila hlava a všechno volno jsem prospala. Ovšem ten návrat po prázdninách do školy, to jsem si fakt užila
všichni me obdivovali
z 63 na 50 kg. Podařilo se mi pak váhu udržet díky změně životního stylu- už jsem proste nikdy nechtěla být tlustá ![]()