Nealko pivo pro batole :-)?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@petra.lovosice píše:
v roce a pul nealko,v 10 letech alko, ve 12, drogy a cigára, a má vystaráno na krásnou budoucnostmazec
- Citovat
- Upravit
Nečetla jsem celou diskusi, složení nealko piva asi není extra závadné (možná lepší než běžné limonády), spíš by mi vadilo to zvykání na jeho chuť - starší pak jednoduše přejde na to alkoholické. Tj. nedávala bych.
- Citovat
- Upravit
A k tomu ožírání v 17 - asi to k tomu věku patří, většina z nás si v té době definuje svůj postoj k alkoholu, resp. stanovuje míru, v jaké se ještě cítí v pohodě. Zase je lepší projít si to v tomhle věku než (dejme tomu) ve 30
, to už zavání nevyrovnanou osobností.
S dotazem zakladatelky to ale nemá nic společného. A nakonec každý z nás dítěti vymezuje jiné hranice, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
- Citovat
- Upravit
taky dobrý
ne já nechápu, proč dítěti cíleně dávat pít něco, co by snad i dospělí lidé měli pít jen výjimečně jako pochoutku…Jako sice už se vyrábí nealko pivo skutečně bez alkoholu, ale je to kalorický, nic moc zdravý. Vitamíny jasný, ty tam jsou, ale myslím, že cukry a tak to převáží
Ale jak tady někdo psal, že doktro na dovolené seřval rodiče za líznutí piva…ty jo, to mi někdo udělat, tak ho seřvu já
Navíc je to blbost, líznutí piva žádný mozkový buňky nezabije. A když díko občas ochutná, tak já bych proti tomu nebyla, mě taky dávali loknout pova, vín, šampusu, všeho, prakticky kdykoliv jsem chtěla…Následky žádný, jen jsem si nikdy neprošla obdobím pubertálního opíjení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jancic píše:
Ahoj maminy,
přítel se asi zcvoknul, párkrát dal malému napít nealko pivo - když jsem tam nebyla. Tvrdí mi, že bych mu ho měla běžně kupovat, protože malý pije strašne málo (cca 250 ml čaje + mléko), ale piva by vypil hodně, dělá po něm jak šílenej. Prej teď začli vyrábět pivo úplně bez alkoholu, dokonce se nabídl, že by mu ho kupoval.
Tvrdí mi, že v pivu nejsou žádné špatné věci, dokonce vitamín B12.
Já samozřejmě tohle odmítám, je blázen on nebo já?
Tak historicky se dětem dávalo pivo pít (nevím teda přímo jestli batolatům). Díky kvasným procesům to často bývala jediná nekontaminovaná tekutina široko daleko a faktem je, že některé látky pro dítě potřebné obsahuje. Nicméně to jednak nebylo pivo jak ho dnes známe, ale vedlejší produkt při pečení chleba a jednak to chápu jako nouzové řešení, které v dnešní době nemá nejmenší opodstatnění.
Nealko se dnes vyrábí dvěma způsoby. Laicky: buď se odstaví před tvorbou alkoholu nebo se vyrábí z normálního piva filtrací. Ani u jednoho z postupů se nedomnívám, že by šlo dosáhnout 0%. Prostě nějaká minimální tolerance tam bude.
No a problém s alkoholem u dětí je, že oni ho neumějí odbourat. Metabolismus alkoholu v lidském těle je poměrně složitý proces (s řadou poměrně toxických meziproduktů) a dítě to nedokáže. Takže i minimální dávka má u dítěte mnohem větší účinky než u dospělého.
Za sebe můžu říci jen, že tvůj přítel je asi debil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dřív a tím myslím třeba 150 let zpět se už batolatum dával trochu alkohol ve formě sklenky vína piva atd ale rozhodně si nemyslím že je to něco dobrého. Můj muž na tendenci taky když se dítě sápe po jeho lovecaku či pivu atd mu dát ochutnat.
Ochucené či nealko pivo bych rozhodně cílené batolatum nekupovala je to plně cukru stabilizátoru atd. Batole to pije protoze to pije táta. Ať si dá táta do skleničky bezinkovou stavu a uvidí že bude pít to.
- Citovat
- Upravit
Nevadi ti, ze reagujes na diskusi, založenou skoro pred desiti lety a obnovenou pred sesti lety?
@ludmilaadamkova
- Citovat
- Upravit
Už v kočárku mi děda, tátá a strejda dávali cucnout piva. A když se podívám okolo sebe, sem na tom daleko lépe než ti, kteří začali až v patnácti na čuču a podobných humusech. Žádný alkoholik nejsem a mozkové buňky mám nejspís v pořádku, a ani vysoká škola mi nedělala problémy. Příroda, bůh, stvořitel, přeberte si to jak chcete, věděl, proč vymyslet alkohol