Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mysicka31 píše:tasa píše:Taso, jasně že nemůžou, nemyslela jsem to tak že tam nechodím, samozřejmě když je „ve frontě“ vozíčkář, tak ho pustím to bez diskuzí, ale to je jen vyjímečně… Spíš jsem tím myslela keci co mají ty „hajzlbáby“ (omlouvám se za výraz) a jedna na mě chtěla volat policajty kvůli tomu že jsem si dovololi tam vlézt, no samozřejmě že jsem jí řekla a co jako těm policajtům řekne, že jsem se chtěla vyčůrat??? No to bylo tenkrát haló, zponktovala půlku nádražíMysicka31 píše:A co Ti mohou udelat, kdyz bezbar. WC pouzijes? Nic. T
Holky a co záchody pro maminky nejen s kočárama, to by taky stálo za zmínku nebezbariérové prý používat nesmíme
![]()
![]()
a v okrajouvých částech velkých měst nebo na menších městech ani nejsou, co pááák? Nedávno jsem v KV doufala že nepůjde nikdo kolem když jsem si odskočila a dveře nejen od kabinky musela nechat otevřené
měla jsem pocit že kdybych šla čůrat do travičky, tak budu mít větší soukromí
fakt trapný
Tak zrovna vyse uvedena situace by me pobavila, nezlob se. Policajty, ha ha, ty by zirali…
Jéžiš Myšičko, to byla drsná hajzlbába teda, teď je to historka pro pobavení, ale tenkrát ti asi moc zábavně nebylo
To bych se taky nasmála, kdyby ty fízlové fakt přijeli pro neoprávněné čůrání na záchodě ![]()
Taso, njn, oni prostě lidi nevnímaj, s tím nic nenaděláš, kor v Praze každý jen čumí do blba, poslouchá mp3 a kdyby vedle člověk chcípnul, tak nezájem, proto si musíš umět říct, většinou jsou lidi vpodstatě hodní a ochotní, jen se to v tom davu snad styděj přiznat
![]()
Babyvak bych nepořizovala, je to jen na malé miminečko, skoro zbytečná investice
Možná pohodlné pro mimi, ale dospělý si na tom orve záda, měla to ségra a já to nechtěla ![]()
Ergonosítko nemám, bývají dost drahé, ale zas si každý pochvaluje, jak je to jednoduché. Takové nejprofláklejší značky jsou Ergo a Manduca. Rozhodně nekupuj klokanky, kde dítě visí za rozkrok, je to nezdravé, ničí si tak záda. A taky nekupuj takové ty mei-tai doma šité, už jsem tady četla, jak dítě jedný mamince z toho vypadlo, páč praskla nějaká spona a zlomilo si nožičku
Já mám šátek, vázat umím jen dva úvazy a stačí mi to, ale ideální to není, kor, když to musím motat někde venku a courat to po zemi
Kdybych nebyla shnilá, naučím se vázat těch úvazů víc.
S kočárem drncám po schodech pořád. S prckem v něm. Ono je to fyzicky jednodušší než nést celej kočár sama. Zrovna třeba k doktorce to máme asi do deseti schodů, okolo nikdo nebývá, venku se mi nechce nechávat kočár a vevnitř místa dost. I do obchodů, kde je pár schůdků takhle vyjedu. Když je to nezbytné, i na nádražích, prostě všude .. jde to. Dělám to radši, než kočár vynášet.
Manduca je super. Taky používám celkem často.
tasa píše:Mysicka31 píše:Tak zrovna vyse uvedena situace by me pobavila, nezlob se. Policajty, ha ha, ty by zirali…tasa píše:Taso, jasně že nemůžou, nemyslela jsem to tak že tam nechodím, samozřejmě když je „ve frontě“ vozíčkář, tak ho pustím to bez diskuzí, ale to je jen vyjímečně… Spíš jsem tím myslela keci co mají ty „hajzlbáby“ (omlouvám se za výraz) a jedna na mě chtěla volat policajty kvůli tomu že jsem si dovololi tam vlézt, no samozřejmě že jsem jí řekla a co jako těm policajtům řekne, že jsem se chtěla vyčůrat??? No to bylo tenkrát haló, zponktovala půlku nádražíMysicka31 píše:A co Ti mohou udelat, kdyz bezbar. WC pouzijes? Nic. T
Holky a co záchody pro maminky nejen s kočárama, to by taky stálo za zmínku nebezbariérové prý používat nesmíme
![]()
![]()
a v okrajouvých částech velkých měst nebo na menších městech ani nejsou, co pááák? Nedávno jsem v KV doufala že nepůjde nikdo kolem když jsem si odskočila a dveře nejen od kabinky musela nechat otevřené
měla jsem pocit že kdybych šla čůrat do travičky, tak budu mít větší soukromí
fakt trapný
Taso, tak samozřejmě poté co už jsem odcházela, tak jsem se vítězoslavně smála a dneska je to jak píše Gina historka pro pobavení
ale když člověk fááákt musí, tak je snad schopnej i vraždit
teď už si raději před dojezdem dojdu do vlaku kde poprosím průvodčí o pohlídání malé, tam jsem se s neochotou ještě nesetkala
spíš malá už začíná protestovat…
Gina108 píše:
Jéžiš Myšičko, to byla drsná hajzlbába teda, teď je to historka pro pobavení, ale tenkrát ti asi moc zábavně nebyloTo bych se taky nasmála, kdyby ty fízlové fakt přijeli pro neoprávněné čůrání na záchodě
Taso, njn, oni prostě lidi nevnímaj, s tím nic nenaděláš, kor v Praze každý jen čumí do blba, poslouchá mp3 a kdyby vedle člověk chcípnul, tak nezájem, proto si musíš umět říct, většinou jsou lidi vpodstatě hodní a ochotní, jen se to v tom davu snad styděj přiznat![]()
Babyvak bych nepořizovala, je to jen na malé miminečko, skoro zbytečná investiceMožná pohodlné pro mimi, ale dospělý si na tom orve záda, měla to ségra a já to nechtěla
Ergonosítko nemám, bývají dost drahé, ale zas si každý pochvaluje, jak je to jednoduché. Takové nejprofláklejší značky jsou Ergo a Manduca. Rozhodně nekupuj klokanky, kde dítě visí za rozkrok, je to nezdravé, ničí si tak záda. A taky nekupuj takové ty mei-tai doma šité, už jsem tady četla, jak dítě jedný mamince z toho vypadlo, páč praskla nějaká spona a zlomilo si nožičkuJá mám šátek, vázat umím jen dva úvazy a stačí mi to, ale ideální to není, kor, když to musím motat někde venku a courat to po zemi
Gino souhlas, babyvak je tak do 6kg, jak dítě těžkne, tak je to mazec na záda, ale na kojení jsem ho zase měla moc ráda
Pak jsem pořídila Close Baby nosítko, s tím spokojenost maximální
a malá si v něm lebedila do nějakých asi 16 měsíců
ale ona je spíše drobnější, takže by tam klidně mohla při svých 12kg i teď
ale to už nedám, mám problémy s páteří a 10kg mi stačilo, jen ať hezky ťape po svých když nemáme kočár ![]()
A ještě k lidem v Praze, občas fakt narazíte na dobrou ignorantskou partičku, jsem epileptička a jednou jsem dostala záchvat na zastávce plné lidí, nikdo se ani neobtěžoval zavolat záchranku natož mi nějak pomoci
a tohle si myslím že už fakt teda nejde přehlédnout ![]()
Gina108 píše:
Taso, njn, oni prostě lidi nevnímaj, s tím nic nenaděláš, kor v Praze každý jen čumí do blba, poslouchá mp3 a kdyby vedle člověk chcípnul, tak nezájem, proto si musíš umět říct, většinou jsou lidi vpodstatě hodní a ochotní, jen se to v tom davu snad styděj přiznat![]()
Babyvak bych nepořizovala, je to jen na malé miminečko, skoro zbytečná investiceMožná pohodlné pro mimi, ale dospělý si na tom orve záda, měla to ségra a já to nechtěla
Ergonosítko nemám, bývají dost drahé, ale zas si každý pochvaluje, jak je to jednoduché. Takové nejprofláklejší značky jsou Ergo a Manduca. Rozhodně nekupuj klokanky, kde dítě visí za rozkrok, je to nezdravé, ničí si tak záda. A taky nekupuj takové ty mei-tai doma šité, už jsem tady četla, jak dítě jedný mamince z toho vypadlo, páč praskla nějaká spona a zlomilo si nožičkuJá mám šátek, vázat umím jen dva úvazy a stačí mi to, ale ideální to není, kor, když to musím motat někde venku a courat to po zemi
Dekuju. Zatim to vypada na manducu.
Mysicka31 píše:
A ještě k lidem v Praze, občas fakt narazíte na dobrou ignorantskou partičku, jsem epileptička a jednou jsem dostala záchvat na zastávce plné lidí, nikdo se ani neobtěžoval zavolat záchranku natož mi nějak pomoci![]()
![]()
a tohle si myslím že už fakt teda nejde přehlédnout
Vzdyt to rikam, spousta lidi je hnus (ze jsem tak sprosta). to si nedokazu predstavit, ze bych epi zachvat ignorovala.
MYŠIČKO: Můžu se zeptat, jak to s tím příspěvkem chodí? Mně ho přiznali, zpětně doplatili, potom jeden měsíc pokračovali, ale tento měsíc nic. Příspěvek mi přiznali až do června příštího roku. Tak nevím, jestli je to tím, že jsem tam formuláře za poslední čtvrtletí donesla až na konči října...... Ale o žádné lhůtě do kdy se mají odevzdávat v jejich dopise nic nestojí. Zatím s tím nemám moc zkušenosti. Budu tam muset zítra zavolat.
11berta píše:
MYŠIČKO: Můžu se zeptat, jak to s tím příspěvkem chodí? Mně ho přiznali, zpětně doplatili, potom jeden měsíc pokračovali, ale tento měsíc nic. Příspěvek mi přiznali až do června příštího roku. Tak nevím, jestli je to tím, že jsem tam formuláře za poslední čtvrtletí donesla až na konči října...... Ale o žádné lhůtě do kdy se mají odevzdávat v jejich dopise nic nestojí. Zatím s tím nemám moc zkušenosti. Budu tam muset zítra zavolat.
Berto, já sama nevím, my žádali až od července, ale říkali, že příjmy musíme dokazovat každé čtvrtletí, my to tam nesli asi v polovině října, tak nevím, tam nám právě řekli že to stačí poslat poštou a dala nám domů formuláře na 2 čtvrtletí a už to za nás prškrtala, takže jen doplníme jména a podpis
paní byla fakt moc hodná a udělala prostě jen škrt, škrt a bylo hotovo, já to nevymyslela ani po půl hodině ![]()
hofka píše:11berta píše:Sociálka Praha 8 je v Trojské? Drákulov?
Odbor státní sociální podpory na Praze 8 taky nemá výtah a navíc jsou tam dost nepříjemní a neochotní.
Ne ne…
Sociálka je dole, kousek od Palmovky v unimobuňkách několik desítek metrů od Úřadu práce. Zastávku tramvaje si nepamatuju, už jsme tam naštěstí dlouho nemusela.
tasa píše:
A nenadavaji Ti prodavacky, ze jdes do obchodu i s kocarem?
Upřímně, to by si mohly zkusit… nelezu nikam, kde se kočár fakt nevejde a hrozilo by, že něco srazím a jinde nemají co mít připomínky.
Já se občas ptám, jestli můžu vjet s kočárem. Bývá to u menších krámků. Nikdy neřekli, že ne, ale aspoň pak nemám pocit, že zabírám místo:-)
Chci jen reagovat na jednání lidí na úřadech. Potřebovala jsem něco poradit ohledně státní sociální podpoře a tak jsem si vyhledala telefoní číslo nyní nově na ÚŘAD PRÁCE - odělení státní sociální podpory a sociální dávky na tel: 950178649. Tak neochotný, drzí a nepříjemný jednání jsem už dlouho nezažila.. No už se těšíme, až tam půjdem osobně…