Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mně vadí nevychovaný pes každý. Důchodkyně s dvěmi telaty, které ji neposlechnou a ona je brzdí s berlí i ušima je nebezpečná taky.
U nás chodila paní o holi s JRT, který si na vodítku dělal co chtěl. Vazala ho o lampy a tahala na druhou stranu, když viděla psa …
Mně vadí nevychovaný pes každý. Důchodkyně s dvěmi telaty, které ji neposlechnou a ona je brzdí s berlí i ušima je nebezpečná taky.
U nás chodila paní o holi s JRT, který si na vodítku dělal co chtěl. Vazala ho o lampy a tahala na druhou stranu, když viděla psa …
@Snopy123 píše: Více
Nevím, jestli jsi někdy viděla útočícího psa střední velikosti ve chvíli, kdy to ten pes s útokem myslí vážně. Většina by tu pistoli ani nestačila vytáhnout, než by ten pes překonal nějakých deset metrů. Hlavně nevidím důvod, proč uvádět někoho do stresu z toho, že němu běží cizí pes. Pro někoho to může být stejně stresující pocit, jako by tobě někdo namířil pistolí na hlavu, chvíli se tvářil vážně a potom se rozesmál, že si přeci jen dělá legraci a že by přeci nevystřelil.
@Snopy123 píše: Více
Tohle ale nemyslíš vážně? Doslova každý pes může ublížit. Tohle je typická arogance majitelů psů.
Mívám psa na volno nebo na dlouhém vodítku, že jde daleko. Když je bez vodítka, tak jde úplně u nohy. Když má vodítko, tak je pro něj znamení, že smí jít volně dál. Nedovolil by si fyzicky obtěžovat. Když kolem nás někdo jde, tak ho i na vodítku stáhnu k noze. Nebo si musí sednout a čekat, až ten člověk přejde. Vím, že vzhledem budí respekt. Někdo se fakt bojí, protože ho nezná, nemůže znát reakci. Nikdy neděláme nikomu zle. Jen pokud se zeptá, že se chce pomazlit, pohladit, tak psovi povolíme, že smí navázat kontakt.
Příspěvek upraven 06.08.25 v 16:36
@Mateřídouška 7 píše: Více
Znám a ježí se mi z toho chlupy
Na mou tehdy dvouletou dceru skočil volne pobíhajíci pes a povalil ji na zem. Asi si ji spletl s nejakou hračkou, byl stejne velký jak ona. Já vezla kocar s novorozencem a dcera se motala par metru ode me, ale bohužel jsem nestihla včas zareagovat. Hysterak dostala ona i já a pani majitelka mi klidným hlasem řekla, ze je to divný, tohle on nikdy nedela…Dcera má trauma dodnes a já jsem vylozene alergická ma volne pobíhající psy. ![]()
Lidi jsou hloupí (nechci být vulgární). Ja naposledy brala na první procházku vyjukané stěně a pětiletou dceru. Přiřítí se 3 psi. Proletí kolem, o stěně málem zakopnou. Panicek nikde. Za chvili vyšla ze zarohu ženská, čumí do mobilu. Na konstatování, ze je veľmi neprijemne když její psi kolem me pobíhají odvětila: “aby ses neco. rala”. Ženská o 15 let mladší. To je takový druh no.
Dcera zase jezdí na koni. Naposledy ji vyběhl pes na volno za koněm v lese. Kůň se lekl a kopnul. Kdyby se trefil, je po psovi. Takhle “jenom dcera spadla”. A ten pes může být sebe hodnější a kůň klidný.
Volam na podobné výstupy měšťáky. Uz je mi jedno, kdo si co o mě myslí.
Příspěvek upraven 07.08.25 v 14:30
Neexistuje!!! Ked je pes blizsie ako 2m (alebo vykazuje znamky ze by chcel byt blizsie ako 2m) a nema nahubok/voditko tak dostane peprak. Ked je niekde pobliz majitel tak ma 2 moznosti - bud sklapne alebo ho dostane tiez.
Uz mam tych namyslenych k. e.e. o. bez mozgovych buniek plne zuby. A teda s tymto ‚vysoko priatelskym‘ pristupom sa mi podarilo dosiahnut ze som ako jediny v rodine zatial nepokusany.
@Alušáček píše: Více
jenze to asi sotva poznas - zadne narizene kursy a zkousky vychovy psu nejsou, proto se da predpokladat, ze navolno beha spousta nevychovanych psu.
a dalsi vec je nevypocitatelne chovani batolete a protoze zijeme v lidske spolecnosti, za me ma prednost batole pred psem, tedy batole navolno a pes na voditku, sorry
Tak prvně by jsem naučila děti, ze cizí psi se nehladí a nechodí se k nim bez zeptani. A uz je o starost Mene. Pes kolem vas prochází, nic vám nedala.
Situace muže byt i opačná. Ja jsem stala u reky a pani šla s dcerou a ta přišla k memu psovi ze zadu a dala mu ruce na koule a osahovala ho. To jsem se hodne lekla. A ta holčička nevinně řekla, ze zkouší jestli je to pes nebo fenka. A její matka byla z toho stejně překvapená jako ja, takže co ji mam rict…
@rmot píše: Více
no přesně, on se řítí a já budu doufat, že si chce jenom hrát?
Já mám jedinou odpověď na téma psi, nesnáším je. U nás v paneláku má psa každý druhý a když začnou štěkat je to na zbláznění. Ale horší jsou psi bez vodítka. Nejednou se stalo, že jsem šla domů a z vchodových dveří se vyřítili dva psi a rovnou na mě, jednou i na dceru, která se teda hrozně lekla a od té doby se psů bojí. Majitelé v klidu a přesně ta věta, oni jsou hodní, chtějí si hrát. Naštěstí se nic nestalo, ale nesnáším to.
@miasek píše: Více
na to, aby byli v právu pejskaři se děje až moc nehod se psy. Každý snad zažil, že se kolem tebe řítí pes a majitel bezmocně řve povely. A co naděláš? Jsi bezmocný. Naopak za dítě si plně zodpovídají rodiče a děti nikoho nepokoušou, že? Argumenty pejskařů, co mají tele na volno a to je neposlouchá, dělají to tak běžně, jsou úplně směšné. Bohužel nebezpečné pro okolí.
Já jsem zažila jen jednu účinnou reakci a to bylo, když na paní „vyběhl“ můj manžel. Jinak jsou to sobečtí ignoranti a maximálně si ulev nadávkami. Nepomůže nic.
U nás ta situace s manželem byla, když jsme byli s dětma v parku, starší na odrážedle, miminko v nosítku. Šla ženská se psem na dlouhém vodítku. Tak říkám dceři na odrážedle - přejdeme na druhou stranu a zpomal, ať se mineme s pejskem. No bába zakecaná do rozhovoru, psa na dlouho, pes samozřejmě běžel k odrážedlu a vodítkem se omotal dceři okolo krku. Já to naštěstí čekala, takže jsem byla pohotová, ale ani nechci domyslet, kdyby se dcera rozjela a pes se třeba lekl. Řvu na paní, jestli si ze mě dělá pr.el. Omluvila se? Ne, začala mi říkat, abych se nepos.ala a že jsem hysterka
Fakt jsem byla vděčná, že byl za náma hned manžel, který tu paní doběhl a naprosto klidným hlasem se jí zeptal, jestli jí ta situace přišla normální a jestli si uvědomuje, že ten pes klidně mohl dítě uškrtit. Bába se mi dokonce přišla omluvit. Nicméně ve mně je ta hořkost i po letech, nechápu tu bezohlednost, že k té situaci vůbec došlo.
No teď mám čerstvý zážitek před pár dny, kdy jsme byli v parku, já pěšky, syn na kole a honil se tam chuchvalec psů. Syna jsem instruovala, ať zpomalí, jedna paní si psa odvolala, dva se tam honili jak blázni a samozřejmě vběhli synovi přímo pod kolo. Naštěstí jel pomalu, tak jen sklouzl z kola a nic se nestalo. Ale ženská opět místo aby se aspoň omluvila, tak se začala smát a řekla: Moc energie, musí se vyběhat… Opravdu už se modlím, aby se zpřísnily obecně podmínky chovu psů a vyhlášky ve městech. U nás volný pohyb psů zakázaný není, není povinnost mít psa na vodítku, pokud jej má páníček pod kontrolou. Jenže kdo posoudí, že ho pod kontrolou neměl? Vždy se to řeší až ve chvíli, kdy se něco stane.
No tak vytáhnout někdo bouchačku a mávátka s ni, tak na něj PČR zavolám já, protože to zbraň na x metrů ublížit může,. Procházející a míjející a nevšímající se pes těžko něco udělá na X metrů.