Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Petr-33 píše: Více
Samozřejmě je to chyba majitele. Problém je, když to odnese nevinný člověk, bez ohledu na to, čí je to chyba.
@starfish_at_night Ale já je nechci volat k sobě, ani je hladit a už vůbec ne je chytat za obojek a J E M N Ě odstrkovat tlamu ![]()
A ještě u toho doufat v nejlepší 🤦♀️ Jsem si jistá, že jsou nejen psi, ale i jejich majitelé, u kterých bych se s tímto přístupem se zlou potázala… Nebudu vychovávat něčího psa, stejně jako přece nikdo nečeká, že půjdu s dětma, které budou otravovat lidi okolo, a já to tak nechám… Kdo co má, tak za to zodpovídá, tečka.
Mě baví, jak se tady mnozí ohánějí vyhláškou a ani si jí nepřečetli ![]()
Příspěvek upraven 26.11.25 v 16:05
@Jazmine píše: Více
Ten konflikt vždy skončí špatně pro dítě. Jak píšeš, ještě jsem nečetl o tom, že by dítě vážně pokousalo psa. A ty budeš v takovém případě vždy prohrávající strana, pokud to bude konflikt se zraněním. Mám rád zvířata, ale beru to tak, že města jsou primárně pro lidi a cokoliv dalšího v nich může žít, pokud to lidi neohrožuje. Což se v případě psů, kteří mají potenciál usmrtit člověka, bohužel děje.
@rmot píše: Více
Jasně jsem psala že za svého psa má odpovědnost majitel, stejně jako za dítě rodič. Není v pořádku, aby 5 leté dítě běhalo bez dozoru v prostoru kde je navolno pes, tam kde tedy může (psí louky apod.). Už se mi i stalo že se na něj vrhlo dítě v situaci, kdy pes vedle mě odpočíval a ležel v trávě a zezadu na něj skočilo a duplo na něj. To je ok? Kdyby se ohnal, fakt by to nebyla má chyba, nýbrž nedbalost rodiče toho dítěte. A stejně tak by se to i posuzovalo. Jsou případy, kdy tomu tak i bylo a spoustu podobných jako ty se mohlo uvztekat. Vždy se posuzuje jak k tomu došlo, zda z nedbalosti rodiče či poškozeného nebo z nedbalosti majitele (pes navolno kde nesmí atd.)
Když necháš někde ležet nabitou zbraň, přiběhne dítě a zraní se s ní, čí je to vina?
@rmot píše: Více
Jestliže dítě přiběhne zezadu ke psovi a pes se lekne, je to problém rodiče dítěte. Takto se totiž dítě ke psovi chovat nemá. Rodič by dítě měl naučit to, že k živým tvorům se chováme s respektem a u psů zvlášť to, že se ke psovi blížíme vždy takovým způsobem, aby o nás pes věděl, tj. zepředu. Nestrkáme mu prsty do očí (ostatní to nestrkáme ani rodičům, babičkám a tetám, strýčkům,…), do pusy,…, netaháme ho za uši ani za ocas. Majitel psa, pokud vidí takové dítě, může zasáhnout edukativně a vysvětlit mu (dětským způsobem), jak se ke psovi chovat.
I člověk je zvíře, na to je potřeba nezapomenout. A má potenciál usmrtit jiného člověka. Stačí aby někomu ruplo v bedně, nařeže hlavní přívod plynu a odnese to celý panelák. I tohle tady bylo. Co s tím uděláme? Pokud někomu prdne v hlavě, většinou s tím nejde udělat nic.
Celé je to jen a jen o vzájemném respektu. Ano, spousta lidí nemá vychovaného psa, nevěnujeme se mu takovým způsobem, aby je ten pes poslechl a pak vznikají konflikty. Ale opačně je ten problém taky.
A řeknu ze zkušenosti, že se pán obul do majitele psa, který nic nedělal, nikoho neobtěžoval. Pes byl řádně vycvičený. Po chvíli toho měl majitel dost a prostě na povel poslal psa proti tomu pánovi. Těsně před tím, než pes mohl cokoliv udělat, tak ho majitel odvolal (a ten pes se fakt zastavil). A upřímně říkám, nebojím se nevycvičeného psa, protože takového psa nemůže majitel ovládat a stačí kousek salámu v kapse a ten pes je váš. Bojím se psa, který je řádně vycvičený, protože nikdy člověk neví, jestli pes umí jen poslušnost a nebo umí třeba i něco z obran a dalších dovedností. A takový pes přesně ví, koho má poslouchat a co má dělat.
Dceru kdysi stouchnul přítulný cizí labrador na zem a měla skvělé období, že pokud k ní nějaký pes šel, tak proti němu začala šermovat rukama. Což chápu, že většinu psů dráždí, ale nevím, co s tím dělat, když proti ní běží přece hodný pes na volno. Takže jsem holt chytala milé pejsky (ty dorazeci) za obojek, holt si občas něco vyslechla, občas si někdo nechal vysvětlit proč. Ale obecně co nemám psa a mám děti tak mě fascinuje bezohlednost mnoha pejskaru. Já děti vedu za ruku, ale spousta prostě proti nim nechá běžet lisajicoho se psa a odmítají pochopit, že se někdo psa bojí a já si těžko hodím dvě děti na ramena. Snědena svačina na dětském hřišti, pocurany kočárek, nechat psa močit na herní prvky pro děti, dítě totálně zabahnene po vylezení z auta na parkovišti ( protože paní si přece psy totálně zabahnene nechá lítat a omezovat je nebude). Teď jsou děti konečně v období, že nemají ze psů hysterický strach, uvidíme, za jak dlouho zase potkáme nějakého skvělého pejskare, který jim připomene, proč se psů tak bály.
@Jazmine Arogantní bezohledný sobecký buran aka údajně neškodný pejskař ↑↑↑. Hysterická matka s dítětem, jako promiňte? Jdu přes náměstí, do ulice, kde bydlí tchýně, já malá ženská a za ruku vedu necelé dva roky starého syna, a když se na mě nebo nedej bože něj vrhne něčí čokl, je to můj boj? Jako můj boj o život s něčím čoklem??? A jinak si připadáte normální??? Tchýně bydlí skoro na konci obce. Když se něčí čokl vyřítí z pole, kde teda neplatí, ale pejsánek tam může přece dle vás být na volno a naběhne na nás do ulice, kde už ano, protože není na vodítku a neposlouchá nebo se dokonce rovnou vyhrne ze zahrady od sousedů od vedle, tak je to taky můj boj??? Jako zodpovědný rodič, jsem si tu situaci měla vyčíst z věštecké koule nebo jak? Nebo pojedeme na výlet do města, kde není, pes mě pokouše, ale já mám být úplně v klidu, protože jsem věděla, že tam vyhláška není a očekávat, že se to může stát? Nebo jak mám tenhle váš výplod chápat? Že mají dle vás hysterické, dle mě zodpovědné matky s dětmi začít lézt kanály, aby pejskařům jako vy uvolnili místo? Nebo mám synovi nasadit kšíry a nepouštět ho od sebe na půl metru? Takže si ani nemůže hrát v parku na pískovišti, protože za něj mám zodpovědnost a musím si ho hlídat, aby náhodou nešel páchat to šílené krvavé násilí na volno puštěném psu, o kterém ani neví, protože je zabraný do hry? Jediné, co v tu chvíli budu sledovat, bude ten cizí pes, ne můj syn, co si spokojeně plácá lopatkou. A co odrážedlo? Takže ani s ním nepustit po chodníku, aby tím nějakého labilního nevyprovokoval? Že mám zákaz vylézt za obec, aby tam mohl mít majitel psa bez vodítka? S návštěvou lesa na houby máme taky útrum, aby se tam mohli svobodně pohybovat psi, kteří mají svého páníčka úplně na párku? Nebo to mám taky brát jako boj a na tu cestu se ozbrojit? To by se vám a vám podobným líbilo, co, aby normální lidi zůstávali jen za plotem své zahrady. Majitel je přeci jen vždy zodpovědný, když jeho pes někoho pokouše, ať už tam vyhláška je nebo není. Mimochodem, zakladatelka nepíše, kde s dětmi byla a ani se neohání vyhláškou, tak jako vy, kde váš pejsánek být může. Ale jsem si dost jistá, že do žádného pro psy vyhraněného políčka, psího parku atd, vám s malými dětmi fakt nelezla. To dělají jen bl. ečci, co taky strkají ruce tygrům do klece nebo padají rovnou do výběhu a to je úplně samostatná kategorie lidí, o kterých se tady ale nebavíme. Celá diskuze je o tom, že se na místech, kde se pohybují lidé, kteří si absolutně hledí svého, pohybují i nevychovaní psi bez vodítek bezohledných NEZODPOVĚDNÝCH majitelů a ti psi JDOU za námi, nikoliv my za nimi. Ti psi útočí, ne my na ně. My si jdeme jen v klidu domů a z rohu jiného baráku se na nás vyřítí dvě malé uštěkané potvory s vyceněnými zuby. Jejich majitelka bude zřejmě podobný případ jako vy, protože to, že si dovolíme chodit tam a zpět, v místě našeho bydliště, jednou i okomentovala tak, že bylo zcela k pochopení, že ji našim procházením kolem, na veřejné cestě, obtěžujeme a provokujeme její zvířata. Zřejmě si máme domů doskákat po střechách, aby jí ty dvě mrňavé bestie nadále poklidně dřepěly u nohy a ona si mohla bez vyrušení dopít celé kafíčko na svém neoploceném pozemku. Jediná zodpovědnost, co v tu chvíli mám, je ochránit svoje dítě OD NICH. Asi jste evidentně nečetla moc pozorně, já tady vidím plno útoků od psa, které nikdo ničím nevyprovokoval. A problém, že vám nějaké, jedno jediné, nevychované dítě skočilo na psa zezadu? Taky argument jak noha. Opravdu úsměvné. Vy máte úplně stejnou zodpovědnost a snad i zájem, si ohlídat svého psa, aby mu přece nedošlo k újmě. Nebo snad ne a úmyslně čekáte, až se to stane? Na rozdíl od psa, dítě se prostě nepřiřítí sprintem z neznámo odkud a máte možnost ho od činnosti zastavit, aby vám na psa nehrabalo. Ano, je otravné, když se to stane a vás to musí zvednout z lavičky, ale to dítě vás nepřišlo povalit na zem nebo pokousat… Syn se zvířat, co jsou větší než on bojí, takže by k nim ani nešel, ale kdyby teoreticky, ho to náhodou napadlo, v té nestřežené sekundě, co se budu věnovat druhému, vsaďte se, že by z okřiknutí cizím člověkem, okamžitě ztuhl na místě, námaha minimální. Na člověka, který by mi okřikl dítě, aby nedošlo k nehodě ani na jedné straně, bych se vůbec nezlobila a začala bych se omlouvat a děkovat, že ho zastavil. Já něčího cizího nevychovaného a možná i vzteklého psa, zastavím možná tak pořádně těžkou kabelkou a bez újmy bych z toho nejspíš nevyšla. Jo a to by mi pak majitel ještě vynadal, že jsem jeho metr vysokému ňufánkovi udělala bebí a on je Alík přece hodnej…
@DandátkoP píše: Více
Koukám, že se nic od dob mého aktivního pejskarstvi nezměnilo
@Snopy123 píše: Více
Pekná blbosť. Mňa tak v detstve dohrýzol pes. Držala ma babka na rukách, zhodil ju na zem, mna dohrýzol na ruke a nohe. Nerobila som mu nič. Ako má niekto vedieť, či je cudzí pes socializovaný a prečo má vlastne cudzieho psa znášať vo svojej blízkosti? Ja mám odvtedy zo psov strach a rovno to na diaľku hlásim. Ešte sa mi nestalo, že by si psa majiteľ nechytil, keď som mu to povedala.
@Petr-33 Až budou všichni pejskaři se svými zvířátky povinně docházet na cvičák, můžeme se pak začít navážet do laxních rodičů, co své ratolesti nechávají dloubat zvířata do očí. To je téma na zcela samostatnou diskuzi. Tady se bavíme o nekontrolovatelných nepřipoutaných psech.
Nevím, proč sem pletete psychicky narušené lidi. To sem vůbec nepatří. Ano, nic s tím neuděláme, do hlavy jim nikdo nevidí. A to ani těm psům, kteří jsou ale potenciálně nebezpeční všichni. A od toho tady máme náhubky a vodítka…
To, že někdo vědomě poštval psa na jiného člověka, to sem ale fakt nepište… To je prostě útok, vycvičený nevycvičený. Dost pochybuji o psychické stabilitě majitele. To spolu byli zavření v zaseknutém výtahu, že nemohl sebrat psa a prostě odejít?
@pisisvori píše: Více
Je úplně stejne nevychované, jako to co běhá do silnice
Prostě jsou nějaké základy co dítě dělat nesmí
@Monchichik
Vždyť na hřišti nebyl, jestli jsem to dobře pochopila
Malé dieťa do určitého veku je rovnako nevyspytateľné ako každý, opakujem KAŽDÝ pes. Pes má byť v obytnej zóne na vodítku, dieťa pod dohľadom rodiča. Takých čo sa dušovali ako je ich pes vychovaný a socializovaný a nikdy by… a nakoniec došlo k prúseru, je mraky.