Nebojte, on nic neudělá! Aneb pes na volno a laxní páníček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6626
6.8.25 18:33
@mokkk píše: Více

Psa můžeš mít na své zahradě klidnem na volno. Pokud bydlíš v bytě, tak holt musíš respektovat právo ostatních na bezpečný prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6325
6.8.25 18:40
@mokkk píše: Více

Alebo by ti vencenie umoznilo intervalovy trening :lol:
Mame fazy, ked si pri venceni zakluseme, potom vypustime… :lol:
Na zahrade si pobeha na volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
6.8.25 19:38
@IcePlanet7 píše: Více

Nevím proč bych ho měla držet na vodítku na soukromém pozemku. A ne takovému psovi opravdu nestačí běhat na vodítku potřebuje prostě prostor není to čivava co leží na gauči a stačí s ní běhat. A co to má společného s tím že se nestarám přijde mi to naopak akorát by jste ho vy trápili vodítkem…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5247
6.8.25 19:42

Jsem si tak pocetla par prvnich stranek diskuze a jenom bych podotkla, ze pomerne dost mest ma ve vyhlasce, ze bud pes na voditku, nebo s nahubkem a pod vlivem sveho majitele. Neni plosne zakazano, aby byl pes pusteny navolno. A to same v lese - pes muze byt navolno, ale pod vlivem sveho majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8158
6.8.25 19:42
@Jiřina a píše: Více

Jasně že je pro psa lepší, když se může vylítat, ale prostě žijeme na příliš přelidněném území na to, aby šlo pustit psa na volno a nehrozilo, že bude zasahovat do života jiných lidí. U tebe super, že se má kde vyběhat, ale nepochopím, když si někdo pořídí nějaké energické plemeno doprostřed sídliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8158
6.8.25 19:44
@Afrikana píše: Více

V lese, pokud ti jde u nohy, tak je jedno, jestli má vodítko. A nechat ho v lese odbíhat bych neriskoval kvůli myslivcům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
6.8.25 19:46
@DandátkoP píše: Více

Měly jsme bigla byl vždy na vodítku dokud jsme nebyli v lese nebo na polní cestě, což mam oboje 5 min chůze. Ale I tam kdykoliv tam byli deti, zavolala jsem psa k sobě a šel na vodítko.

• Citovat
  • Upravit
7221
6.8.25 19:47
@Mateřídouška 7 píše: Více

My tu máme všechny velké psy na vodítku. Možná někdo bez nahubku ale lidé si je drží. Sousedka má dva menší psy a už z dálky hlásí který z nich to je. Jeden není přátelský a s tím chodí dál od lidí nebo ho mají v ruce. S druhým si troufne nechal lidí aspoň očíchat. Druzí mají velké plemeno a pokud vždycky drží psa u sebe. My je známé, pes by se chtěl kamarádit a oni ho málo kdy povolí. A pokud povolí tak mají mlsky aby vůbec byl chvilku v klidu. Viditelně volný pes bez pána se tu nevyskytuje. Stalo se nám párkrát, že k nám přiběhl větší pes ale majitelé si jej vždycky zavolali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
6.8.25 19:49
@Svetluska55 píše: Více

Kdyz běžím a je pes ns volno tak přejdu do chůze nez si psa pan privola

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
6.8.25 19:50
@Snopy123 píše: Více

Protože cizi clovek tvého psa nezna chápeš?

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
6.8.25 19:52
@Janli píše: Více

Ale psi se taky mudi někde vylitat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.25 19:54

Děti zatím nemám, když vidím některé pejskaře, tak ještě že tak. Psů mám momentálně pět, zabývám se resocializací psů ze špatných podmínek, žijeme na vesnici. Aktuálně jsem na dovolené v jednom menším městě, kde je volný pohyb psů bez vodítka zcela zakázán. Mám s sebou dva kousky, ty „lepší“, venčím tu pouze ráno a v noci, přes den jsme mimo. I tak psy navolno řeším denně, je to dost nepříjemné, ale snažím se to využít jako trénink. U nás na vsi je to snad ještě horší, samovenčí se tam všechno od jezevčíka po křížence amstaffa, to je extra lahůdka, psy vozím jinam. Co s tím, netuším, naštěstí většinou lidi reagují na první slušnou prosbu, pokud to teda stihnou, že 🫣 když se na nás dneska v parku řítil tak desetikilový vořech, nedala ho majitelka na vodítko ani přes mojí slušnou prosbu, ani přes důrazný řev pána, kterému vystartoval po psovi deset vteřin po mojí prosbě… Takže jedině volat MP, když máš u sebe telefon.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
6.8.25 19:55
@tartaletka píše: Více

U nas musi kazdy majitel nového psa ( I kdyz to bude jeho desátý pes) projít 9 hodin výcviku. Bojové plemena jsou zakazane

• Citovat
  • Upravit
5247
6.8.25 20:03

@Cizinka 999 A kde bydlis? Tim vycvikem musi projit i majitele civav? A kdo to kontroluje? Ptam se, protoze me to vazne zajima - uvitala bych neco takoveho i v Cesku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5247
6.8.25 20:07
@rmot píše: Více

Ja bych ho odbihat nenechala i kvuli zviratum. Ale mam plemeno, ktere se drzi okolo me a jenom si cmucha ve vzdalenosti tak do 20 metru prede mnou, nebo za mnou, o zver je nauceny se nezajimat - posledne na sebe cuceli se srnkou pomerne zblizka, nez se madam uracela odkracet do podrostu. Jestli neco fakt nesnasim, tak psy zdrhajici za zveri a stvouci zver. To jsem vzdycky vzteky bez sebe, kdyz to vidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný