Nebude litovat, že nemá dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5672
8.8.16 18:55
@fashion_victim83 píše:
Každy deti nechce.Me samotné hodiny netikaly a ted kdyz jedno mam, tak si kolikrát rikam zlatý život bez deti :mrgreen:

Ale její brácha chce ;).

Já tohle znám dobře, mně nikdy biologické hodiny netikaly a bezdětný život je super.
Ale s manželem jsme se domluvili, že děti mít chceme, bylo to spíš rozumové rozhodnutí.
A pak nám to nešlo a teď jsem na stará kolena těhotná a jsem fakt šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.8.16 19:02

Já si myslím, že on buď jednou litovat bude, nebo oba dva. Ale ty to nemáš jak ovlivnit. Leda že bys vymluvila bratrovi díru do hlavy a nějakým zázrakem dal na tebe a rozešel se s ní. Ale to se asi nestane no… Tak musíš mít ty dětí víc, tím se to vykompenzuje. Ať investuje do jejich výchovy, geneticky je to podobné a nebude jim muset utírat zadky. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.16 19:57
@katerina.Tr píše:
Můj bratr by si přál potomka, je mu 40 let a ještě je bezdětný. Jeho přítelkyni je 36 let a také zatím bezdětná. Když jsem se jeho přítelkyně zeptala, jestli by nebylo na čase, odpověděla, že nikam nespěchá a že jí přijde těhotenství děsivý. Mluvila o tom, že největší její blok je právě porod, ani nechodí ke gynekologovi, protože je to pro ní prý strašný stres. Myslíte, že bude časem litovat? Chtěla bych jí nějak podpořit ať se nebojí porodu, ale po mé zkušenosti, to opravdu říkat nemůžu. Zároveň bych chtěla, aby můj bratr měl dítě, když si ho přeje. Asi bych se do toho neměla plést, ale nedá mi to, jelikož bratr dítě si hodně přeje. Není škoda se okrást o to mít potomka jen kvůli velkému strachu z porodu?

No podobný kecy ma i moje svagrova a tchyně. Bohužel nám miminko nejde několik let. Moje reakce je většinou taková, ze máme hodně práce, ze jeste chceme jet tam a tam, ze dítě není prioritou našeho života… Opak je pravdou, ale nechci to rozebírat.
Dokonce měla svého času tendence cpát nám svoje děti…
Nepleť se do toho. Je to jejich věc. Bratr je svéprávný a pokud je to skutečně o jejim nechteni, tak je dost velkej na to, aby si uvědomil, ze by mel hledat štěstí jinde.

• Citovat
  • Upravit
19071
8.8.16 19:57
@IvePr píše:
@katerina.Tr
A nebo jim to nejde. Sama vim o cem mluvim, sama vim co je to car. A vim ze nez to vsude rikat, tak jsem si vzdycky nasla nejakou vymluvu, abych lidem zaklapla hubu. A pak jsem dosla dom a bulila jsem, protoze onen clovek mi to tema pripomnel. Takze radsi do toho nerejpej…

Presne tak to mela kamaradka…proto se taky nikoho na tohle neptam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
8.8.16 20:01
@katerina.Tr píše:
Můj bratr by si přál potomka, je mu 40 let a ještě je bezdětný. Jeho přítelkyni je 36 let a také zatím bezdětná. Když jsem se jeho přítelkyně zeptala, jestli by nebylo na čase, odpověděla, že nikam nespěchá a že jí přijde těhotenství děsivý. Mluvila o tom, že největší její blok je právě porod, ani nechodí ke gynekologovi, protože je to pro ní prý strašný stres. Myslíte, že bude časem litovat? Chtěla bych jí nějak podpořit ať se nebojí porodu, ale po mé zkušenosti, to opravdu říkat nemůžu. Zároveň bych chtěla, aby můj bratr měl dítě, když si ho přeje. Asi bych se do toho neměla plést, ale nedá mi to, jelikož bratr dítě si hodně přeje. Není škoda se okrást o to mít potomka jen kvůli velkému strachu z porodu?

Já myslím, že bude. Bloky jsou od toho, aby se jim čelilo. A to i za cenu zdánlivého sebezničení. (To zdánlivého 2× podtrženo). Jinak tě ty strachy sežvejkají a nakonec sežerou. Ale říct jí to samozřejmě můžeš jedině hodně opatrně, jestli jí opravdu dobře znáš, nebo vůbec. Já si myslím, že to nakonec cítí sama, i když si to třeba nechce přiznat, a kdybys to nakousla, tak reakce, tipuju, bude více než bouřlivá. Kdyby opravdu nechtěla dítě, tak hodí nějaký racionální důvod. Lidé co nechtějí děti, mají svůj náhradní program -např. vědu, umění a nenechají se vyrušovat. Kdyby je fakt nechtěla, tak si bude uvědomovat, že ty děcka jsou děsně rušivé elementy, že by všechna její dřina šla do háje.. Nepohodlné těhotenství a bolestivý porod by neřešila. Takhle bych řekla (jsem skoro přesvědčená), že chce a bojí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
8.8.16 20:06

@Pherenike To myslím, že tak nebude, když ani nechodí na gyndu a bratr se sestře svěřuje, že by dítko chtěl… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
8.8.16 20:11
@lauraka píše:
Nechapete, ze to je jeji bratr, tak ji to trapi? Je ji ho lito, ze touzi po detech a asi se jich nedocka.

tak trápit jí to může, ale on si tu holku vybral a asi s ní chce bejt víc, než zkoušet děti s jinou… mimochodem, pokud by můj hypotetický bratr toužil po rodině, spíš bych se ptala jeho, na kdy teda plánujou svatbu, to je takovej první krok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
8.8.16 20:16
@Takyjedna píše: Kdyby opravdu nechtěla dítě, tak hodí nějaký racionální důvod. Lidé co nechtějí děti, mají svůj náhradní program -např. vědu, umění a nenechají se vyrušovat.

kdo nechce děti nepotřebuje náhradní program, něják totiž nemá co nahrazovat :nevim: vůbec není potřeba udávat ani neracionální důvody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.16 23:12

Možná ona toho bude litovat ve stáří, až se bude cítit osamělé.
Kdybych měla partnera co nechce mít děti, odejdu od něj. Pro me neperspektivní člověk. Pokud bude tvůj bratr toužit po dětech toužit odejde od ní.
Znám taky jeden pár, on je mladší, ona už 40 měla, navíc vdaná za jiného, ale žije roky s tímto.
Prý naoko chodí po dr. řeší umělé, vyšetření, ale ve skutečnosti nechce decka, jen aby mu zaplavila pusu. Plané naděje mu dává.
Jeho je pro ni škoda zahazuje s ni zivot (to jsou slova blízké osoby z jeho rodiny, ne moje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.8.16 23:52
@Anonymní píše:
No podobný kecy ma i moje svagrova a tchyně. Bohužel nám miminko nejde několik let. Moje reakce je většinou taková, ze máme hodně práce, ze jeste chceme jet tam a tam, ze dítě není prioritou našeho života… Opak je pravdou, ale nechci to rozebírat.
Dokonce měla svého času tendence cpát nám svoje děti…
Nepleť se do toho. Je to jejich věc. Bratr je svéprávný a pokud je to skutečně o jejim nechteni, tak je dost velkej na to, aby si uvědomil, ze by mel hledat štěstí jinde.

A teď si představ, že to neskončí ani po porodu dítěte. Zas se budou ptát, kdy budete mít druhé…
Někdo si prostě nevidí do pusy a ptá se a ptá.
V naší rodině zas u některých členů mé těhotenství vzbudilo překvapení. Vždyť jsme o tom vůbec nemluvili, že chcem mít dítě…Jako kdyby o tom musel člověk neustále krafat.
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
9.8.16 12:32

@katerina.Tr hele oni ti asi nereknou jaky vsechny problemy maj, jestli to treba uz par let nezkousej a pod. Jestli nejsou uplni mimoni, tak urcite slyseli jak o biologickych hodinach, tak o moznosti vyhledat psychologa ci zaplatit nahradni matce. Proste necekej, ze s tebou budou vsechno resit a probirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí