Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme otevřená okna celé léto, malej věčně odkopanej, studenej ale nikdy mi z toho nebyl nemocnej talk se neboj ![]()
Mě by tedy spíš zajímalo, jak může být v tomhle počasí v pokoji tak strašná zima, že by to mohlo půlročnímu dítku ublížit ![]()
Malý by určitě plakal pokud by mu byla zima. NAvíc nevím teda jak u vás, ale tady bylo v noci tak vedro, že jsme otevírali balkonové dveře.
Malá měla studené ruce a nohy snad do roka i když bylo venku 30 stupňů. A nejlíp se jí spí, když je chladněji. Na jaře jsme měli na chatě 12stupňů a já klepala kosu a ona byla nejspokojenější.
Pokud malý není zvyklý, může mít z toho třeba trošku rýmu, ale určitě nic hrozného z toho mít nebude. Hlavně buď v klidu a teď ho zas moc nepřehřívej.
@lucenka píše:Čili když naměřím 37.9, tak má 37.9, ale když naměřím 38.0, tak má 37.5
Teplota se odečítá až nad 38 stupňů. Takže buď v klidu.
36.2 rektálně je nějaká blbost, okno neokno.
To bude v pohodě, neboj. Mně takovéhle nesmyslné teploty ukazuje náš slavný digitální teploměr. Když maj holky horečku, tak ukazuje v pohodě (aspoň doufám), ale za normálního stavu se teploty taky pohybujou okolo 36 stupňů. Zkoušela jsem to i na sobě. To bude možná vada techniky…
@lucenka píše:
Teplota se odečítá až nad 38 stupňů. Takže buď v klidu.
co to je za nesmysl pokud měříš teplotu v zadečku, tak odečítáš pokaždé, mno ve škole mě učili něco jiného, holt jsem asi stará škola jak tak koukám jj moderní doba si žádá své, bo teplota je vždy v zadečku vyšší než v podpaží
ad zakladatelka, v půlroce bych to neviděla až tak tragicky, ale teď už ti stejně nezbývá než to nechat osudu jak se vše vyvine
neboj bude to OK
Příspěvek upraven 19.08.12 v 09:50
Otevřenou ventilačku máme i v zimě když mrzne… a malýmu jsou 3roky a dodneška nebyl nemocnej!!je sice pravda, že mi to nedá a hodněkrát za noc vstávám zkontrolovat zda je přikrytej
Ale myslim, že strach mít vůbec nemusíš..i kdyby se stalo to nejhorší a nastydnul tak to brzo přejde..naopak musíš trochu přemýšlet, aby nebyl zhejčkanej pak budete pořád marodit ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Mě by tedy spíš zajímalo, jak může být v tomhle počasí v pokoji tak strašná zima, že by to mohlo půlročnímu dítku ublížit
Konečně rozumný názor.
Když jsem žila v Anglii, tak běžně teplota kolem nuly a děti chodily do školy v uniformách bez punčoch a kluci měli jen saka. Doma jim nonstop profukuje, protože mají většinou vytahovací okna a výměna by znamenala snížení hodnoty domu. Obecně se tam žije chladněji a kupodivu dětem kromě rýmy nic není. Mám pocit, že se to tady moc žere. Otužuj malého a budeš ho mít zdravějšího. Chápu, že máš o něj strach, ale chce to trošku přibrzdit.
@Kamila80 píše:
To bude v pohodě, neboj. Mně takovéhle nesmyslné teploty ukazuje náš slavný digitální teploměr. Když maj holky horečku, tak ukazuje v pohodě (aspoň doufám), ale za normálního stavu se teploty taky pohybujou okolo 36 stupňů. Zkoušela jsem to i na sobě. To bude možná vada techniky…
Přesně tak mám digitální Hartmann a mám svoji stupnici. Normálně měří 35,5 - 36,2. Kdyz se to blíží k 37 tak vím, ze uz je to zvýšena. Dle mého odhadu rozdíl -1 stupeň. Což by u zakladatelka odpovídalo.
My normálně spíme při otevřeném okně a malá ještě za ten půlrok neměla ani blbou rýmu ![]()
My máme 3,5 měsíční holčičku a taky každou noc spíme s otevřeným oknem. když má studené ručičky, tak ji zahřeju pod svojí peřinou u kojení
My taky spíme u otevřenýho okna
A nikdy nic. A půlroční dítě by se určitě ozvalo, kdyby mrzlo ![]()
Taky bych se nebála, naopak, když v těhle vedrech dokážu udělat v ložnici teplotu, že má malý ráno chladnější ruce, tak si tleskám ![]()
a okno máme po dobu těhle veder víceméně celou noc dokořán, jinak bysme se tu upekli a malej v teple blbě spí…
Mariondatra takhle mi to řekli v porodnici. Jinak kluk spal s otevřeným oknem od 4 měsíců (duben) a nikdy nebyl nemocný. V půl roce už dokázal dát brekem najevo, že je mu zima.