Nechápu doktorku - stále nespokojená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5601
15.8.11 17:47

No mě spíš zaráží v 7 měsících 85 cm? 8-o Tak pokud ses nepřepsala, když už tu někdo zmiňoval grafy, v 7 měsících odpovídá 97. percentilu 74 cm 8-o
Jinak bych taky doktorku vyměnila a trošku upravila jídelníček, jak píšou holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
15.8.11 17:47
Zuzka a verunka 2mesice píše:
No zejtra si zajdu k jine dr já ji davam od všeho trochu napíšu vám co za den sní rano vstane kolem pul 8 dam ji čaj to vypije 150tku hned na to sní 1 velkeho bobíka chvilku je vpohode a pak zacne zase tak ji dam pulku bananu nebo rajce kolem 11 hodiny ji dam masozeleninovej přikrm velka sklenice da si čaj a jde spat probudi se kolem pul 2 a pak to zacne sni 220ml kaše dotoho vypije 60ml caje po hodce zacne rvat tak ji dam okurku na zuzlani protoze uz mame 5 zoubku tak to do ni pada hodne rychle potom nasleduje dalsi bobík velky a porad dokola holky opravdu jsem zoufala protoze moc hodne moc mi jí ja dene necham v obchode jen pro ni 90kc to je porad dokola 4× bobík 3 banany okurky a rajcata u selijak to stridam ale je to mazec nevim jak stoho ven

Toho pacholíka bych omezila max na 1 ks denně a nahradila ho jogurtem. Místo 3 banánů bych dala i jiné druhy ovoce, banány mají dost sacharidů…My doma krmíme kluka cca po 3 hodinách a přibírá pozvolna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.8.11 17:48

Ahojky, tak pokud ti doktorka nesedí a takhle rýpe, místo aby poradila, tak jsem také pro výměnu :wink: Pak se přidávám ke skupině - Bobíka ne :mrgreen: Pokud ti třeba nebude už chtít bílý jogurt, zkus Hollandii s příchutí, Honzín také bílé nechtěl :wink: Jinak se prodávají i nepřislazované přesnídávky. Ráno místo bobíka jogurt a odpolko přesnídávku. Nebo chlebík s lučinou, gerve, posmrknout obyč máslem :wink:
Malá je fakt velká-vysoká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
15.8.11 17:50

Ahoj,
nato, že je malé 7m ji s prominutím láduješ pěkným svinstvem. Vůbec nechápu tvůj jídelníček. Respektive jídelníček malé.
Takže ráno místo čaje dávej UM. Pak svačina dopoledne jogurt-bílý (bobíka nee). Masozeleninový příkrm k obědu. Odpoledne svačina ovoce, ne kaše. Kaše až na noc. Tekutiny nabízet přes den, čaj, to je jasné. A kolik ti vypije mlíčka za den, UM nebo MM? Zbytečně malou překrmuješ a plácáš ji jídlem, které by neměla. Když má hlad, tak ji dej kukuřičnou křupku, kousek rohlíku, nějakou zeleninu na žužlání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
15.8.11 17:51
nettie píše:
No mě spíš zaráží v 7 měsících 85 cm? 8-o Tak pokud ses nepřepsala, když už tu někdo zmiňoval grafy, v 7 měsících odpovídá 97. percentilu 74 cm 8-o
Jinak bych taky doktorku vyměnila a trošku upravila jídelníček, jak píšou holky.

Ta míra mě taky zarazila 8-o 8-o Minulý týden jsem byla s klukem na 1,5 roční prohlídce a měl 84 cm a necelých 12 kg a velikost oblečení má 80.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
15.8.11 17:56

A caj sladis? Neslad. Vodu nepije? I tak ma az na masozeleninovy prikrm vsechno sladke, to mi prijde opravdu prehnane…
Obavam se, ze po tom, kolik sladkeho jedla doted, budete dost bojovat s cimkoli jinym…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
15.8.11 17:58

Náš kluk v 7 měsících jedl zhruba toto:
snídaně - Nutrilon (už nevím, kolik jsem dávala)
svačina - jogurt/pacholík/přesnídávka + piškoty/ovoce
oběd - masozeleninový příkrm
svačina - Nutrilon
večeře - banán/jablko + jogurt/vařený příkrm
2.večeře - Nutrilon

Křupky jsem kupovala občas, max. 2× měsíčně a to jich snědl trošku. Občas jsem mu taky koupila ty dětské sušenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.8.11 18:06

já nějak přehlídla že je malé 7 měsíců…to jsme se ještě seznamovali s míčem a se zeleninou.

i na jogurty je dle mého brzo.

No budeš mít asi trochu boj, ale omezila bych to, nic sladkýho, jen ovoce a zeleninu + UM - v mezičase třeba tu okurku, …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
15.8.11 18:07

Ahoj vyměnila bych doktorku za jinou a Bobíka za jogurt. Malému je 8,5 měsíců a jídelníček u nás vypadá takto:
ve 4 hod. UM 210ml
snídaně: bílý jogurt s banánem ( samotný jogutr nesní)
oběd : masozeleninový příkrm
svačinka : nektarinka, broskev, jablíčko … smíchané s půlkou přesnídávky
večeře: kaše****
Přes den nakráím na kostičky meloun a ten podávám mezi jídly a tak 2-3 křupky denně. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
15.8.11 18:12

Ahoj, cpeš jí sladkým naprosto zbytečně 8-o Proč Bobíka? Kup bílý jogurt, když se bude ofrňovat, vydrž, hlady vážně s touto váhou neumře :-) Čaj sladíš? Nesladit. Vůbec. Kaše zbytečná, navíc taková megaporce. Buď jí dej na noc, aby zasytila, nebo nedávej a dej místo ní pečivo. Pokud spí v noci dobře a nemusí se večer tolik naprásknout, dej na véču třeba hustou zeleninovou polívku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
15.8.11 18:38

Pokud ti nesedí dr. tak není problém ji změnit. Ale počítej se s tím, že i nová dr. až uvidí jídelníček tvého dítka, tak se ji to líbit nebude a měla by ti to hned říct. Měla by to být první věc, co s ní probereš a co dáte spolu dohromady. Počítej s tím, že jestli je dítko zvyklé na sladkou chuť, tak to bude celkem boj „kdo s koho“. Ale ty musíš vydržet a nepovolit, protože ji touhle stravou zaděláváš na budoucí problémy. Příklady jídelníčku ti tu holky psali, je tam krásně vidět, co by mělo dítko plus minus jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
15.8.11 18:52

Naši měli v 7m toto:
snídaně kolem 6hod-UM
svačina kolem 9hod-UM
oběd kolem 12hod-masozeleninový příkrm
svačina kolem 15hod-ovocná přesnídávka
večeře kolem 19hod-UM
v téhle době si mohli o kaši, bobíkovi nebo jogurtu nechat zdát. Vše jsme zaváděli postupně. Jogurt kolem 8m, kaši kolem 9m. Bobíka až teď kolem 18m. Je to sladké tučné a zbytečné. To stejné pudink. malá jí takové porce, protože ji ty sladké a tučné věci nedají tolik živin, kolik potřebuje. K pití dostávali jen vodu a UM po jídlech. Jo a v noci dostávali taky UM.
Koukni se na stránky www.kojeni.net a najdi si tabulku s vhodnými potravinami podle věku dítěte a je tam i postup jak zavádět přikrmy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
15.8.11 19:00
Zuzka a verunka 2mesice píše:
No zejtra si zajdu k jine dr já ji davam od všeho trochu napíšu vám co za den sní rano vstane kolem pul 8 dam ji čaj to vypije 150tku hned na to sní 1 velkeho bobíka chvilku je vpohode a pak zacne zase tak ji dam pulku bananu nebo rajce kolem 11 hodiny ji dam masozeleninovej přikrm velka sklenice da si čaj a jde spat probudi se kolem pul 2 a pak to zacne sni 220ml kaše dotoho vypije 60ml caje po hodce zacne rvat tak ji dam okurku na zuzlani protoze uz mame 5 zoubku tak to do ni pada hodne rychle potom nasleduje dalsi bobík velky a porad dokola holky opravdu jsem zoufala protoze moc hodne moc mi jí ja dene necham v obchode jen pro ni 90kc to je porad dokola 4× bobík 3 banany okurky a rajcata u selijak to stridam ale je to mazec nevim jak stoho ven

Nechci šťourat, ale…

1. Myslím, že tvoje holčička má spíš 75 cm (i to je na 7 měsíců dost, 85 cm mají děti tak v roce a půl), moc nevěřím tomu, že by měla 85 cm, když o naší roční dcerce prohlásila doktorka, že je poměrně dlouhá a to má 80 cm…
  2. v tom tvém denním rozpisu jsem nenašla ten Nutrilon… Jestli do toho všeho ještě zařazuješ 750 ml Nutrilonu, tak je to fakt dost jídla na tak malé dítě… Jak už psaly jiné maminky - zkus Bobíka nahradit jogurtem, banán občas vyměň za nastrouhanou mrkvičku a jablíčko… Myslím, že ti holčička tolik jí, protože jí to chutná, ne že by to až tak potřebovala!!! Malá měla Nutrilon (800 g) na 6 dní, když ho měla jako plnou stravu a na 8 dní ve věku tvé holčiny… Až bude pořádně lézt a chodit, tak tolik nabírat nebude, vyběhá to, to se nebojím, ale teď opravdu nabírá docela dost (i když znám i větší cvalíky).

Jestli chceš mít klid, tak vyber jinou doktorku, hledala by si pořád něco a asi už máte vybudovaný nezdravý vztah (nedivím se ti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
15.8.11 20:21

Ahoj!
Rozhodně vyměň doktorku, ale nejsem si jistá, jestli ta nová Ti taky něco neřekne ohledně jídelníčku - spíš teda asi řekne, tak bych začala pomalu ale jistě s nápravou. Hlavně bych se teda snažila do toho jídla zavést nějaký pravidelný režim, přijde mi, že ho asi nemáte, už by i byl na něj čas, ale to je na Tvém zvážení.

Pro inspiraci - takto jí moje holka:
6:30 - snídaně, 230ml Nutrilon
9:30 - 10.00 - svačina, ovocná přesnídávka (malý 100g kelímek od Hami, asi 2× do týdne jí do toho nadrobím sušenku Sunarku)
13:00 - oběd, masozelenina cca 130g
16:00 - svačina, 230ml Nutrilon
19:00 - večeře, 230ml Nutrilon nebo 120ml Nutrilon a trocha kaše (to jen pokud ten den dost pila)
Mezi tím čaj - v průměru tak 300ml na den, kupuju ty granulované od Hami.

Jako nějaké bobíky, pudinky a tak… to bych při vší úctě nedávala ani mnohem staršímu děcku. Jsou to humusy.

Přeju ať se změna podaří! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
15.8.11 20:58

Se nedivim, že remcá, když jí cpeš takovýma sajrajtama, sorry, ale to už holky rozebraly… Hlady ti neumře a věř mi, čim dřív jí ten jídelníček upravíš, tim míň bolestivý to pro obě bude. A nevěř tomu, že je to batolecí boubelatost, ze který vyroste. Držím palce, já zrovna přeučuju spaní, taky fajn :kytka:
A tu doktorku klidně změň, má ti radit a ne tě prudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty