Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No mě spíš zaráží v 7 měsících 85 cm?
Tak pokud ses nepřepsala, když už tu někdo zmiňoval grafy, v 7 měsících odpovídá 97. percentilu 74 cm ![]()
Jinak bych taky doktorku vyměnila a trošku upravila jídelníček, jak píšou holky.
Zuzka a verunka 2mesice píše:
No zejtra si zajdu k jine dr já ji davam od všeho trochu napíšu vám co za den sní rano vstane kolem pul 8 dam ji čaj to vypije 150tku hned na to sní 1 velkeho bobíka chvilku je vpohode a pak zacne zase tak ji dam pulku bananu nebo rajce kolem 11 hodiny ji dam masozeleninovej přikrm velka sklenice da si čaj a jde spat probudi se kolem pul 2 a pak to zacne sni 220ml kaše dotoho vypije 60ml caje po hodce zacne rvat tak ji dam okurku na zuzlani protoze uz mame 5 zoubku tak to do ni pada hodne rychle potom nasleduje dalsi bobík velky a porad dokola holky opravdu jsem zoufala protoze moc hodne moc mi jí ja dene necham v obchode jen pro ni 90kc to je porad dokola 4× bobík 3 banany okurky a rajcata u selijak to stridam ale je to mazec nevim jak stoho ven
Toho pacholíka bych omezila max na 1 ks denně a nahradila ho jogurtem. Místo 3 banánů bych dala i jiné druhy ovoce, banány mají dost sacharidů…My doma krmíme kluka cca po 3 hodinách a přibírá pozvolna.
Ahojky, tak pokud ti doktorka nesedí a takhle rýpe, místo aby poradila, tak jsem také pro výměnu
Pak se přidávám ke skupině - Bobíka ne
Pokud ti třeba nebude už chtít bílý jogurt, zkus Hollandii s příchutí, Honzín také bílé nechtěl
Jinak se prodávají i nepřislazované přesnídávky. Ráno místo bobíka jogurt a odpolko přesnídávku. Nebo chlebík s lučinou, gerve, posmrknout obyč máslem ![]()
Malá je fakt velká-vysoká ![]()
Ahoj,
nato, že je malé 7m ji s prominutím láduješ pěkným svinstvem. Vůbec nechápu tvůj jídelníček. Respektive jídelníček malé.
Takže ráno místo čaje dávej UM. Pak svačina dopoledne jogurt-bílý (bobíka nee). Masozeleninový příkrm k obědu. Odpoledne svačina ovoce, ne kaše. Kaše až na noc. Tekutiny nabízet přes den, čaj, to je jasné. A kolik ti vypije mlíčka za den, UM nebo MM? Zbytečně malou překrmuješ a plácáš ji jídlem, které by neměla. Když má hlad, tak ji dej kukuřičnou křupku, kousek rohlíku, nějakou zeleninu na žužlání.
nettie píše:
No mě spíš zaráží v 7 měsících 85 cm?Tak pokud ses nepřepsala, když už tu někdo zmiňoval grafy, v 7 měsících odpovídá 97. percentilu 74 cm
Jinak bych taky doktorku vyměnila a trošku upravila jídelníček, jak píšou holky.
Ta míra mě taky zarazila
Minulý týden jsem byla s klukem na 1,5 roční prohlídce a měl 84 cm a necelých 12 kg a velikost oblečení má 80.
A caj sladis? Neslad. Vodu nepije? I tak ma az na masozeleninovy prikrm vsechno sladke, to mi prijde opravdu prehnane…
Obavam se, ze po tom, kolik sladkeho jedla doted, budete dost bojovat s cimkoli jinym…
Náš kluk v 7 měsících jedl zhruba toto:
snídaně - Nutrilon (už nevím, kolik jsem dávala)
svačina - jogurt/pacholík/přesnídávka + piškoty/ovoce
oběd - masozeleninový příkrm
svačina - Nutrilon
večeře - banán/jablko + jogurt/vařený příkrm
2.večeře - Nutrilon
Křupky jsem kupovala občas, max. 2× měsíčně a to jich snědl trošku. Občas jsem mu taky koupila ty dětské sušenky.
já nějak přehlídla že je malé 7 měsíců…to jsme se ještě seznamovali s míčem a se zeleninou.
i na jogurty je dle mého brzo.
No budeš mít asi trochu boj, ale omezila bych to, nic sladkýho, jen ovoce a zeleninu + UM - v mezičase třeba tu okurku, …
Ahoj vyměnila bych doktorku za jinou a Bobíka za jogurt. Malému je 8,5 měsíců a jídelníček u nás vypadá takto:
ve 4 hod. UM 210ml
snídaně: bílý jogurt s banánem ( samotný jogutr nesní)
oběd : masozeleninový příkrm
svačinka : nektarinka, broskev, jablíčko … smíchané s půlkou přesnídávky
večeře: kaše****
Přes den nakráím na kostičky meloun a ten podávám mezi jídly a tak 2-3 křupky denně. Toť vše.
Ahoj, cpeš jí sladkým naprosto zbytečně
Proč Bobíka? Kup bílý jogurt, když se bude ofrňovat, vydrž, hlady vážně s touto váhou neumře
Čaj sladíš? Nesladit. Vůbec. Kaše zbytečná, navíc taková megaporce. Buď jí dej na noc, aby zasytila, nebo nedávej a dej místo ní pečivo. Pokud spí v noci dobře a nemusí se večer tolik naprásknout, dej na véču třeba hustou zeleninovou polívku.
Pokud ti nesedí dr. tak není problém ji změnit. Ale počítej se s tím, že i nová dr. až uvidí jídelníček tvého dítka, tak se ji to líbit nebude a měla by ti to hned říct. Měla by to být první věc, co s ní probereš a co dáte spolu dohromady. Počítej s tím, že jestli je dítko zvyklé na sladkou chuť, tak to bude celkem boj „kdo s koho“. Ale ty musíš vydržet a nepovolit, protože ji touhle stravou zaděláváš na budoucí problémy. Příklady jídelníčku ti tu holky psali, je tam krásně vidět, co by mělo dítko plus minus jíst.
Naši měli v 7m toto:
snídaně kolem 6hod-UM
svačina kolem 9hod-UM
oběd kolem 12hod-masozeleninový příkrm
svačina kolem 15hod-ovocná přesnídávka
večeře kolem 19hod-UM
v téhle době si mohli o kaši, bobíkovi nebo jogurtu nechat zdát. Vše jsme zaváděli postupně. Jogurt kolem 8m, kaši kolem 9m. Bobíka až teď kolem 18m. Je to sladké tučné a zbytečné. To stejné pudink. malá jí takové porce, protože ji ty sladké a tučné věci nedají tolik živin, kolik potřebuje. K pití dostávali jen vodu a UM po jídlech. Jo a v noci dostávali taky UM.
Koukni se na stránky www.kojeni.net a najdi si tabulku s vhodnými potravinami podle věku dítěte a je tam i postup jak zavádět přikrmy atd.
Zuzka a verunka 2mesice píše:
No zejtra si zajdu k jine dr já ji davam od všeho trochu napíšu vám co za den sní rano vstane kolem pul 8 dam ji čaj to vypije 150tku hned na to sní 1 velkeho bobíka chvilku je vpohode a pak zacne zase tak ji dam pulku bananu nebo rajce kolem 11 hodiny ji dam masozeleninovej přikrm velka sklenice da si čaj a jde spat probudi se kolem pul 2 a pak to zacne sni 220ml kaše dotoho vypije 60ml caje po hodce zacne rvat tak ji dam okurku na zuzlani protoze uz mame 5 zoubku tak to do ni pada hodne rychle potom nasleduje dalsi bobík velky a porad dokola holky opravdu jsem zoufala protoze moc hodne moc mi jí ja dene necham v obchode jen pro ni 90kc to je porad dokola 4× bobík 3 banany okurky a rajcata u selijak to stridam ale je to mazec nevim jak stoho ven
Nechci šťourat, ale…
Jestli chceš mít klid, tak vyber jinou doktorku, hledala by si pořád něco a asi už máte vybudovaný nezdravý vztah (nedivím se ti).
Ahoj!
Rozhodně vyměň doktorku, ale nejsem si jistá, jestli ta nová Ti taky něco neřekne ohledně jídelníčku - spíš teda asi řekne, tak bych začala pomalu ale jistě s nápravou. Hlavně bych se teda snažila do toho jídla zavést nějaký pravidelný režim, přijde mi, že ho asi nemáte, už by i byl na něj čas, ale to je na Tvém zvážení.
Pro inspiraci - takto jí moje holka:
6:30 - snídaně, 230ml Nutrilon
9:30 - 10.00 - svačina, ovocná přesnídávka (malý 100g kelímek od Hami, asi 2× do týdne jí do toho nadrobím sušenku Sunarku)
13:00 - oběd, masozelenina cca 130g
16:00 - svačina, 230ml Nutrilon
19:00 - večeře, 230ml Nutrilon nebo 120ml Nutrilon a trocha kaše (to jen pokud ten den dost pila)
Mezi tím čaj - v průměru tak 300ml na den, kupuju ty granulované od Hami.
Jako nějaké bobíky, pudinky a tak… to bych při vší úctě nedávala ani mnohem staršímu děcku. Jsou to humusy.
Přeju ať se změna podaří! ![]()
Se nedivim, že remcá, když jí cpeš takovýma sajrajtama, sorry, ale to už holky rozebraly… Hlady ti neumře a věř mi, čim dřív jí ten jídelníček upravíš, tim míň bolestivý to pro obě bude. A nevěř tomu, že je to batolecí boubelatost, ze který vyroste. Držím palce, já zrovna přeučuju spaní, taky fajn ![]()
A tu doktorku klidně změň, má ti radit a ne tě prudit.