Nechápu doktorku - stále nespokojená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
faj
396
15.8.11 21:15
Stensa píše:
Tak jako první bych vysadila Bobíka…je to přeslazenej, tučnej humus a místo toho dala jogurt

Naprostý souhlas :palec: :palec: :palec:
Můj Jonášek miluje jídlo a kdybych se řídila jeho potřebou, tak by jedl 24 hod denně, Já jsem děti kojila, ale u nás jídelníček asi po 3 měs zavedení příkrmů vypadal a velice podobně vypadá pořád, Ráno bych začala mlékem pak svačina ovoce/ne banán je plný kaloriíí /jablko, meruňku… může kukuřičnou nebo pohankovou křupku k tomu/ Piškoty, rohlík bych nedávala, taky moc kaloriií a sladké, oběd zásadně vařím, zeleninku, maso… odpoledne bych dala bílý jogurt s trochou ovocné přesnídavky nebo s ovocem, mezitím kousat mrkev, okurka, křupka a večer domácí kaši ovesnou, krupičnou, kukuřičnou 220 se mi zdá hodně, ale pak alespoň spí celou noc, každopádně ještě by měla mít 2× 250 mléka, ráno ,no a v té kaši,Jaký dáváš čaj?? Slazený??? Moje děti všechny pijí jenom vodu a neslazené čaje, nemáme kazy, nezvykáme na sladké, to nedávám ani ve 2,5 letech, jenom výjimečně, nesolím, nesladím a i tak je Jonáše špekáček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
16.8.11 19:34

Ty jo, já teda nic nesladim, veškerý přesnídávky kupuju 100% ovoce, ale abych dítěti nedala banán, protože je moc kalorickej to mi přijde jako druhej extrem… tím prvním myslím pribiňáky, pudinky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
16.8.11 19:51
Rona píše:
Ty jo, já teda nic nesladim, veškerý přesnídávky kupuju 100% ovoce, ale abych dítěti nedala banán, protože je moc kalorickej to mi přijde jako druhej extrem… tím prvním myslím pribiňáky, pudinky apod.

Samozřejmě , že banán dám, ale ne v případě, že dítě moc přibírá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
16.8.11 21:42

Nechapu krupicku za 140CZK. My kupujeme za 10 v albertu. Delam to synovi z normalního tučnyho mlíka, jen koukam aby nebylo homogenizované (syn 8m) nebo když jedu do bioobchudku koupim kozí.Pro pripad nouze nebo na cesty máme doma sunar -ten modrej od 10m prave na kase.Co se UM tyce, tak je spanelska vesnice pro nas. Jinak toho teda sni pulku co ta tvoje slecna i když je pěkný vyděrač co se kojení týče. Už moooc dobře ví, kde to je a jak to funguje a když má chut tak si jde za tím. Takze nás rezim je, ze v 6 ráno kojení. 8.30-10.OO Vstávame. To dostane jogurt (kozí,ovčí,někdy jihočeský s merunkama, nekdy pribináček) pak vetsinou jeste vyzaduje mliko. kolem 13-14hod dostava obed. Delam polívky (zelenina, ryze,ted mel i kvetakovou, masový vývar(z rostenky, kurecich prsnich rizku) - zelenina, krupicka, nekdy vajecny zloudek, nekdy rezignuju a je to hamanek(hlavne, kdyz mame celodenni program), nekdy dostane br.kasi s mrkví a k tomu romixovanou roštenku (jeho nejoblibenejsi jidlo) Ovoce jen uvarený a mixovany(svestky, merunky,jahody, maliny, co bylo a je) -mame jen 1,5 zubu, nekdy vymeknu a dostane nejaky přesnídavkový prefabrikat od hami, na ktery se smeje uz z dalky. vecer pak kase - krupicova, rýzova (alá mléčná rýže), ovesná z ovesných vlocek. nekdy pridaný ovoce nekdy nic.
MUDru zmen…my mame taky takovu divnou a taky budeme menit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
16.8.11 22:19

jeste jsem zapomela, ze svacinku mame kolem 17 hod prave treba nejakou tu presnidavku od hami, ovoce mixovany nebo kojim a vecere kolem 19hod, pak si hraje s tatinkem a to se vetisnou posere, pak koupani a spat chodi az mezi 21-22hod, kdy se doslova ukoji:)

Jinak Bobika/pribinacka klidne davej tu a tam jednou denne. Stejne tak bych se nebala jogurtu s prichuti, pokud nebude chtit prirodni. Malej sice miluje prirodni ovci, takze to resit nemusim, ale ja bych ho do huby nedala:))
Caj sladime. Stridame normalni cukr s ovocnym.
Jo a jak tu nekdo psal o kazivosti zoubku. Tak já zeru čokoládu (ano mléčny čokolády) od pul roku (tak ode me meli brachove klid).sežeru tabulku čokolády denne. Do kafe si dávam 3kostky cukru a vazim65Kg pri 176cm.Dokonce ani tehotenstvi mi s vahou nejak nezamavalo(+8kg) Zuby si cistim pri dobry vůli 1× denne a mam ve 30letech jeden kaz na dolní sedmicce, ktery se mi udelal nekdy pred peti lety.
Takze v tomhle je to fakt hooodne genetika. Nekdo muze zrat prasárny a je OK. Nekdo muze jen dychat vzduch a je jak koule. Nekdo si zuby moc necisti a zubare nepotrebuje, nekdo to hroti 10× denne a stejne ma ve 40 klapacky…

Jinak my mame doma heslo, ze na jedny misce vah musi byt to zdrave (ovci, kozi, bio atd) a na ty druhy musi byt i ty prasarny (hamanky, pribinacky atd…)aby to bylo vyvazeny:)a že je důlezitý se z toho nepokakat:)

Jo a jestli tvoje dite neco nechce, tak to urcite nenut, ono vi proc to nechce. Já až v 25ti zjistila proc mi nesmakují jablka. Pry pridruzena alegrie k alergii na brizu:) No ale to mi zadnej mudr nerek, to na me takhle jednou bafnul google.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
16.8.11 22:32

Taky jsem klukovi dávala často pacholíčky, někdy 1× denně, někdy 2× týdně a střídala jsem to s jogurtama. Poslední 3 měsíce už kupuji jenom jogurty, pt kluk už pacholíky odmítá jíst, má radši bílé jogurty. Asi se jich přežral :mrgreen: Ted mi ještě přestal jíst kuřecí maso. :roll: :nevim: Oni se jim ty chutě různě mění a jsou kolikrát tak zmlsaní :-)

Taky má problém s pitím, když mu dávám napít, tak si lokne a pak to prská ven a směje se tomu. Poslední dobou do něj kromě mléka nedostanu žádnou tekutinu. Zkoušela jsem samotnou vodu, vodu s džusem, čaj a jednou si lokne a polkne to a pak si lokne a už to naschvál prská. Tak nevím, jak do něj dostat víc tekutin, když dělá takovéhle blbosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
18.8.11 21:51

určitě jí neměň UM, to děti často blbě nesou, když něco vyhovuje není důvod měnit!..
nedávej vůbec krémy typu bobík, dávej čisté bílé jogurty pokudje nebude chtít, což je dost pravděpodobné, když je zvyklá na sladkého bobíka, dej do jogurtu dětskou neslazenou přesnídávku, a postupně jí ubírej…
určitě ne puding, na to je ještě maličká..
krupičku proč ne, na noc.. kaši bych ale nedávala přes den.. zbytečně zaplácne..
více pečiva..
okurka je OK, rajče se říká, že ne, ale když už ho má a nic jí nedělá .. ale já i když ve výživě vidím dost věcí jinak jsem dávala rajče syrové až dost později…

ale dr. bych změnila… nedůvěra v dr. je špatná na všechno..

jo, taky myslím že má spíš 75cm, 85 měl Vojta snad v 18m nebo tak.. a nebyl malý… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
18.8.11 21:59

Myslím si, že by pomohlo trochu nastolit režim. Ráno mlíčko, okolo 9 ovocnou kašičku, ve 12 zeleninku s masem, ve 3 bílý jogurt a v 6 krupičku. Před spaním mlíčko a je to. Mezilím samozdřejmě čajík. U první jsme to tak měli a nikdy neměla nadváhu ani podváhu, prostě akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty