Nechat spát na bříšku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
15.3.11 01:04
Michaelakkk píše:
Taky bych to neřešila, já nechávala sna spát na bříšku od narození spinkal vždycky déle a líbilo se mu to :-) hodně času trávil na bříšku rychle se naučil pást koníčky a netrpěl tolik na prdíky… a už je dost starý na to aby si mu to dovolila, t se taky ve spánku otáčíš a nikdo tě nevrací zpátky :-)
:palec: máme to stejně :palec: jen teda v noci na břišku fakt asi až od těch dvou měsíců, jinak přes den byl na bříšku hned jak jsem přišla na to že je mu tak fajn :palec: a v noci jsem s ním já blbka dva měsíce bojovala :lol: no jo už jsem poučená :pankac: a krásně spinká celou noc a bez zdlouhavého uspávání :mrgreen:

Příspěvek upraven 15.03.11 v 01:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
15.3.11 01:09
jajinka veverka píše:
Xhnip píše:
Když je mu už 8 měsíců a navíc máš monitor tak bych to vůbec neřešila… A ty tomu monitoru nevěříš??? Nebo proč ho kontroluješ???
nu máme novej monitor, kupovali jsme ho když se narodil, protože je o měsíc narozenej dřív, nu a když byl malinkej, a ne měl ani 3 kg, dost často byl planej poplach, a pak až do 6 měsíce nic,ale to byl uplně mimo desku. ted v 8 měsících to hejkalo zase. ale malje byl uplně v pohodě.přesto se bojim a furt ho hlídam. jenže otáčet ho na zádíčka mužu když sem vzhuru ,ale v ncoi když spim ho neuhlídam.

tak to chápu tvůj velký strach ale už je fakt velký a všechno už dávno dohnal :wink: jen tak mimochodem nemuseli to být planý poplachy, ty mimina občas zapomenou opravdu dýchat a ten poplach je probere takže vy ani nepřijdete na to že mimi nedýchalo :wink: a lepší 10 falešných poplachů než jeden pravý kdy by se muselo miminku dávat první pomoc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
15.3.11 07:14

Ahojky, mi jsme meli monitor na plinku a nase berusky spavaly na brisku uz hodne brzy,ani ne od 2 mesicu,hlavne ze spinkaly :mrgreen: . U takhle velkeho mimca bych se nebala vubec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
15.3.11 07:17

ahoj,prcek mi už taky pár měsíců spinká na bříšku a už to neřešim. ani už nemám monitor dechu. já bych mimčo nechala,přece nebudeš přetáčet na zádíčka, to by jsi nedělala nic jinýho. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
15.3.11 07:52

Tak teď koukám jak tele 8-o :mrgreen: ono by snad miminko nemělo spát na bříšku? mám doma pár dní nedonošence - má necelý 2 kila a na bříšku spinká už od narození - měl 1280 gramů. V nemocnici se nad tím nikdo nepozastavoval - sami sestřičky tam děti pravidelně otáčeli na bříško, a ani mi nebylo řečeno že by něco bylo špatně :nevim: a teď je to tak že mi ani jinak než na bříšku neusne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
15.3.11 08:02

Já už bych v tomhle věku nechala spát na bříšku.

Nám se malá přetáčí v noci, jenže ona na bříšku neumí spát, ona se přetočí a začne pást koníky a koukat :-? Takže já jí otáčet musím. Někdy se stane že usne i když je na bříšku ale nespí dlouho třeba hodinku a pak už jí musím zase přetočit.

• Citovat
  • Upravit
1762
15.3.11 08:46

Obě děti mi spaly na bříšku od té doby co se na něj samy překulily. Otáčení jaksi nemělo smysl, na zádech vydržely 5 minut a už se zas koulely. Nebála jsem se. Máma nás dávala taky na břícho a žijeme všichni 3. Jen pro doplnění, děti jsou zdravé, kdyby měly nějaké zdr, obtíže tak bych je asi nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
15.3.11 08:56

Mam dvojcata a chlapecek mi spi na brise uz od 6 tydnu, vylucne. Dokonce i v kocaru. Jinak nespal vubec, od doby,co spi na brise, aspon nejak spal. Umel si vzdycky dat sikovne hlavu na bok, takze jsem uz ani potom monitor nemela.
A mala od nejakych 7 mesicu se na brisko v noci otaci sama, je ji to asi prijemnejsi. U takhlevelkeho ditete bych touz vubec neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
15.3.11 09:01
Phoebe píše:
Kubíkovi jsou 3 měsíce a už od dvou měsíců spí v noci na bříšku, vydupala jsem si monitor pro můj klid a jak čtu tak ty ho máš taky takže bych to vůbec neřešila, navíc jak už se otáčí sám tak s tím nic nenaděláš… já třeba kdybych ho nenechala spát na bříšku tak jsem se do dneška nevyspala a asi bych se nevyspala dokud by se na něj sám nezačal přetáčet protože jinak prostě nespí ani přes den, jedině v kočárku spí na zádech a to musíme být v pohybu. Teď co napíšu bude znít asi blbě ale doufám že to bude správně pochopeno… i když ho budeš furt hlídat a přetáčet na záda (bok) tak se nakonec stejně nějak může udusit a nebo se mu něco může stát za bdělého stavu… krom toho že se nevyspíš protože ho budeš ustavičně kontrolovat… chápu že máš strach, taky ho mám, ale ten strach bude stejný i když to dítě bude přidělaný ke všem možným monitorům. Člověk musí být opatrný ale neplést si to s šílenstvím :wink:

Tak u nás je to stejně,malé je 7 měsíců a zhruba od 1 a půl měsíce spinká pouze na bříšku,jen v kočárku na zádech.
Pokládala jsem ji tak kvůli prdíkům,pak kvůli rozhazování ručiček-to ji stále dokola budilo ,na bříšku je klid a spinká nejlíp.Byl to nesrovnatelný rozdíl v délce naspaných hodin.
Bez monitoru bych to nedělala pochopitelně.
Ahoj Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaSv
15.3.11 10:25

Ahoj, já mám 5ti týdenní holčičku, narodila se o pět neděl dříve a tak byla chvilku v inkubátoru ale bez přístrojů naštěstí :-) a už v porodnici na oddělení jí dávali na bříško, protože se jinak nesklidnila, když nás propustili pořídili jsme monitor dechu a doma mi neusne jinak než na břiše, jediný co musim dávat pozor na to, když si ublinke, ale to neni tak často, a v porodnici mi říkali že monitor mám používat do 6-ti měsíců jelikož jak ti tu píšou se pak začne přetáče a monitor je zbytečnej :-) a SIDS hrozí nejčastějí do 7měsíců věku dítěte, takže pokud vám je už 8měsíců tak bych se na všechno vykašlala a nechala malýho tak jak se mu to líbí, já když byla malá taky jsem spala jenom na břiše, v porodnici to malou naučili tak jí to nehodlám přeučovat, protože když spí na zádech tak šíleně kope nožičkama a neusne a stopro se poblinká :-)

• Citovat
  • Upravit
7142
15.3.11 11:11
honey_star píše:
Nějak v tomhle věku jsem Adu taky přestala otáčet zpět.
Už bych nechala ať spí jak chce, ale monitor bych asi ještě nevyndavala. Ale ode mě je to rada fakt jako od závisláka :oops: , máme monitor ještě teď… prostě jsem ráda, když hezky bliká a my jsme v klidu.

já ho taky právě nechci vyndavat. nemohla bych pak spát vubec, ale ani s nim nejsem právě v klidu, dneska v noci ječel monitor zas. a malej si v klidu dejchal a spinkal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
15.3.11 11:13
Michaelakkk píše:
jajinka veverka píše:
Michaelakkk píše:
Taky bych to neřešila, já nechávala sna spát na bříšku od narození spinkal vždycky déle a líbilo se mu to :-) hodně času trávil na bříšku rychle se naučil pást koníčky a netrpěl tolik na prdíky… a už je dost starý na to aby si mu to dovolila, t se taky ve spánku otáčíš a nikdo tě nevrací zpátky :-)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jooo tak to je taky pravda:-) Miška nebyl moc nadšenej z bříška dyž byl malinkej,ale jak se začal přetáčet a posléze plazit, je na bříšku skoro pořád a spánek na bříšku mu delá dobře, bude v tom po mě , já spim na bříše pořád:-)
já trpěla v těhotenství jsem vyloženě břišní spáč po porodu jsem hned ležela na břiše a první noc se skvěle vyspala a taky naposledy :D

taky mluju spaní na břiše, a v těhoteství sme se nevaspala vubec protože sem nemohla na břicho. jak píšeš, hned první noc co byl prcek venku sem si lebedila na břiše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
15.3.11 11:17
Phoebe píše:
jajinka veverka píše:
Xhnip píše:
Když je mu už 8 měsíců a navíc máš monitor tak bych to vůbec neřešila… A ty tomu monitoru nevěříš??? Nebo proč ho kontroluješ???
nu máme novej monitor, kupovali jsme ho když se narodil, protože je o měsíc narozenej dřív, nu a když byl malinkej, a ne měl ani 3 kg, dost často byl planej poplach, a pak až do 6 měsíce nic,ale to byl uplně mimo desku. ted v 8 měsících to hejkalo zase. ale malje byl uplně v pohodě.přesto se bojim a furt ho hlídam. jenže otáčet ho na zádíčka mužu když sem vzhuru ,ale v ncoi když spim ho neuhlídam.
tak to chápu tvůj velký strach ale už je fakt velký a všechno už dávno dohnal :wink: jen tak mimochodem nemuseli to být planý poplachy, ty mimina občas zapomenou opravdu dýchat a ten poplach je probere takže vy ani nepřijdete na to že mimi nedýchalo :wink: a lepší 10 falešných poplachů než jeden pravý kdy by se muselo miminku dávat první pomoc :wink:

to máš pravdu. v noci si stejně spí jak chce a pokud by se něco mělo stát, asi by to nezachránilo spinkání na zádech.další pravda je ta, že lepší 100poplachů, než jeden vážnej problem.díky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
15.3.11 11:17

Ahoj, taky jsem to řešila, Davídek nikdy na bříšku nespal a když se začala Lucinka velebit na bříško, tak jsem jí chodila pořád přetáčet zpátky na záda a vždycky jsem jí probudila a ona pak byla protivná a už neusnula. Taky jsem tu zakládala diskusi na tuto téma a holky mi taky říkaly že když už se sama přetáčí tak abych jí nechala, a opravdu jí nechám spát jak usne a v noci mi spí celou noc :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
15.3.11 11:22

jooo holky. máte pravdu. to bych nedělala nic jinýho. prtože zrovna včera než sem vám sem pslaa sem behem hodiny, nebo dvou ted nevim přetáčela snad 10 krát, na bříšku soinká mnohem klidnějš než na zádíčkach,asi budu muset přestat bejt histerka:-) monitor chvilku ještě necham,ale jelikož mi dost cestuje po postýlce, dlouho ho asi nebudu moc mít, protože by to hejkalo furt:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí