Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamči.
Z jakého hrníčku jste davalí pít vašemu mimi. Z keramického nebo plastového. Vyzkoušeli jsme více druhů pítek, ale ani z jednoho neumí pít. A to jsem jí zkoušela i oklamat. Nedřív prso a rychle jsem jí šoupla pítko. Za chvíli si uvědomila co má v puse, tak přestala pít. Zkoušela jsem z hrnečku (keramického) a to by jí šlo, ale myslím si, že to není dobrý na zoubky, který cinkají o hrnek. Je nám 6 měsíců.
Ahoj, nečetla jsem tu diskuzi.
U nás jsem začínala nuby hrnkem, různými pítky…, pak normálně skleněnou štamprlí, z toho pil rád, zvykl si na chuť vody. A nakonec zvítězil Avent, bílé, gumové pítko. Ze začátku jsem nasála vodu já a rychle mu to šoupla do pusiny a on pak začal tahat. Ale taky to nebylo napoprvé, a teď vypije 150 - 200ml vody za den.
Tak držím pěsti. ![]()
liška píše:
Ahoj, nečetla jsem tu diskuzi.
U nás jsem začínala nuby hrnkem, různými pítky…, pak normálně skleněnou štamprlí, z toho pil rád, zvykl si na chuť vody. A nakonec zvítězil Avent, bílé, gumové pítko. Ze začátku jsem nasála vodu já a rychle mu to šoupla do pusiny a on pak začal tahat. Ale taky to nebylo napoprvé, a teď vypije 150 - 200ml vody za den.Tak držím pěsti.
Jak dlouho vám to asi trvalo?
ahoja, já dávala vodu od cca 3m, nejprve z lahvičky, klasická savička, stejně to jen tak někdy jen pocucla. al ena suché rtíky super, aby nebyla hned u prsu..
pak jsem, postupně zkoušela: pítko umělé od aventu, al epro ní jako pinďu to bylo moc namáhavé, takže až někdy v 7-8 jsme měla pítko. pak se mi osvědčilo nuk, ale to až tak 9, spíš 10m, ted (12m) jsme zkusila brčko a super, pije z toho nejvíce, al enesmím jí s tím nechat, schválně s tím cáká, trochu to cintá odvzdušnovací dírkou ![]()
jeslti mluvíš o klasických sklenkách, hrnkách, to to je fakt hodně brzy. samo se pak nemá šanci napít. u nás jsou pítka s vodou na každém rohu a když j ežíža, tak se napije sama. ale nepamatuji si od kdy sama.. od 9-10m??? tak nějak
pít z hrnku se učí mnohem později.. ted to bude ocucávat a pouštět do toho potápěče a nenapije se..
z hrnku vypila tak 30. A nikde okolo jsme to opravdu neměli. Malý zlobidlo to je. Chci, aby se naučila na pítko a mohla se pak kdykoliv napít, ale pořád bez úspěchu.
Když je jí 6 měsíců, tak opravdu můžeš jen zkoušet, nemusíš se bát, že by měla málo tekutin. My zkoušíme různé hrnečky, nejčastěji synovi ale dávám zatím ze lžičky a to vypije nejvíc. Pítko taky bere převázně jako zábavu. Dcera to měla rovněž tak, ale pít z pítka se naučila. ![]()
bertík28 píše:
Jak dlouho vám to asi trvalo?
Ahoj, no, asi kolem 14 dní, nevím přesně, chce to zkoušet, nabízet, nepropadat panice, když VŠECHNY děti pijí, jen to moje ne.
Moje dr tvrdí, že internet a rady a tabulky na něm je mor ![]()
Neboj, naučí se to ![]()