Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. zajimali by me vase odpovedi..mam 2 mesicniho chlapecka..a stale slycham od pribuznych nech ho vyrvat nechovej ho..zvykne si a budes ho chovt porad..jen ho nech at rve aspon mu poradne zesili plice..a. t.d.noo tak tehle reci uz mam dost! ja sem teda pro chovani..prece jen neplace jen tak..neco se mu nelibi..od narozeni trpime na boleni briska..kdyz zacne brecet, krouti se..tak ho vezmu.je mu u me dobre! byl celych 9 mesicu zvykli byt u maminky.. je jasny ze kdyz ho neco boli a pochovam ho ze se sklidni!!! ale „nase rodina to ocividne nechape“
co si myslite vy?? opravdu nechat vybrecet.?
mám naprosto stejný přístup
spime spolu, uspavam chovanim, reaguju na kazde vetsi zknourani (vetsinou to znaci mokrou plinu nebo hlad nebo unavu nebo nudu
dceri je 5mesicu
partner na to ma stejny nazor, prarodice do toho moc nekrafaji a pokud tak reaguju s usmevem vypoustim ![]()
Moc vam dekuji za uklidneni
je videt ze nechovam jen ja
spime spolu, skoro porad ho chovam..,mam pucene nositko tak si tam maleho dam..on je spokojenej..ja mam volne ruce a muzu neco udelat
no je pravda dost me boli zada…ale co bych pro malickeho neudelala
hlavne KDYZ JE SPOKOJENEJ MALEJ..PAK I JA SEM SPOKOJENA!!! a at si kafraj…
1 uchem dovnitr 2 ven.. ![]()
Dvouměsíční dítko? NE! Bylo zvyklé být neustále v kontaktu s maminkou. Naschvál to nedělá. A když má bolení ![]()
Nosit nosit nosit
taky jsem slýchávala od každéhé, že nemám pořád chovat… no pořídili jsme šátek na nošení, protože maličký byl opravdu náročný (navíc doma ještě starší dcera taky potřebovala neustálou pozornost) a maličký bych nošený snad pořád (jednu dobu když bylo nejhůř.. je atopik a astmatik) a to jsem teprve slyšela mnohé.. jak bude nesamsostatný, maminčin mazánek, rozmazlený… bla bla.. dneksa je malému 9 měsíců, je samostatný, hraje si sám (což u te straší neznám ani dneska)a já slýchávm jen jak je to štastné, hodné a spokojené miminko
no a nosíme pořád.. je to náš lék na všecko…
hrozně mi pomohlo uvědomit si, že v bříšku byl pořád semnou a najednou by měl být sám v postýlce? proč? miminko potřebuje maminku… čímje starší tím je ta potřeba menší a menší tak proč se neužít každou společnou chvilku… nebude to trvat dlouho…
@Hasina1 tak já nikdy vyřvat nenechala a udělám s nima vše, plus mám mraky volného času ![]()
@Hasina1 to znám, dceru jsem nosila doma na rukách/v manduce do cca 13 měsíců, protože na to byla zvyklá a jinak řvala a neuměla se sama zabavit… jakmile začala sama chodit v prostoru, tak mě potřebuje minimálně.
Ale kolikrát jsem se proklínala, že ji nenechám vyřvat a pořád ji musím, když jsme doma tahat na rukách - chodila se mnou i na záchod
.
Takže za mě taky je dobré najít nějaký kompromis i když je to hodně těžké.
Jinak mi příjde, že moje malá taky hodně trpěla na bolest bříška a tak jsem nosila a nosila a pak už jsem neodchytla ten správný okamžik, kdy dítě začít zabavovat i jinak než že je u maminky a nosí se.
@Jasněnkaa promin mimo téma -ALE KAM CHODÍŠ NA TY PROFILOVKY
![]()
Až přestaneš mít potřebu se schovávat za anonym a budeš si za svými rozhodnutími stát, tak se nebudeš potřebovat ptát, co je pro tvoje dítě dobré ![]()
Já teda přímo na ruce nijak enormně nechovám, je to šílený záhul na záda, tak nosím dítě v šátku, do půlroku spolu spíme v posteli, kojila jsem dle potřeby (a dotáhla to k takové dokonalosti, že jsem neměla tušení, v jakých intervalech, protože jsem se na hodiny nekoukala). Děti nemám žádné mamánky, i ten nejmladší beze mě zvládne i noc.
Myslím, že tahle energie, kterou spousta matek vymrhá vymýšlením různých postupů, jak dítě nechovat, nepodřizovat se mu atd, tak potom chybí v batolecím věku a tovyřvávaný dítě, které mělo režim jak na vojně najednou může všechno, důslednost veškerá žádná, výchova nulová…
Za mě - čím více nosíš, chováš, tím sebevědomějšího a samostatného občana vychováš.
@Anonymní píše:
Moc vam dekuji za uklidnenije videt ze nechovam jen ja
spime spolu, skoro porad ho chovam..,mam pucene nositko tak si tam maleho dam..on je spokojenej..ja mam volne ruce a muzu neco udelat
no je pravda dost me boli zada…ale co bych pro malickeho neudelala
hlavne KDYZ JE SPOKOJENEJ MALEJ..PAK I JA SEM SPOKOJENA!!! a at si kafraj…
1 uchem dovnitr 2 ven..
způsob, jakým se k dítěti přistupuje by měl vyhovovat oběma zúčastněným. pokud někoho něco bolí, pokud jeden znich brečí, tak ten způsob není ideální a je potřeba ho přehodnotit
Ne, takhle mrňavý jsem hulákat nenechala, jedenáctiměsíční už řvává dost často. Žel bohům se občas narodí i velmi nervní, temperamentní dítě (a skoro vždycky mně!)
![]()
Ale jestli muzu doporucit tak ja pouzivala espumisan kapky a zabraly
Omlouvám se zakladatelce z OT
@Gladys píše:
způsob, jakým se k dítěti přistupuje by měl vyhovovat oběma zúčastněným.
Gladys díky, tohle jsem v souvislosti s jiným „problémem“ potřebovala slyšet od někoho z venku. I přes druhé dítko a životní zkušenosti (chápej jakože né zrovna mládí
) jsem ohledně usínání mláděte řešila něco, co vlastně řešit nepotřebuje, protože to tak vyhovuje nám oběma. Budu řešit, až vyhovovat přestane
.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. zajimali by me vase odpovedi..mam 2 mesicniho chlapecka..a stale slycham od pribuznych nech ho vyrvat nechovej ho..zvykne si a budes ho chovt porad..jen ho nech at rve aspon mu poradne zesili plice..a. t.d.noo tak tehle reci uz mam dost! ja sem teda pro chovani..prece jen neplace jen tak..neco se mu nelibi..od narozeni trpime na boleni briska..kdyz zacne brecet, krouti se..tak ho vezmu.je mu u me dobre! byl celych 9 mesicu zvykli byt u maminky.. je jasny ze kdyz ho neco boli a pochovam ho ze se sklidni!!! ale „nase rodina to ocividne nechape“
co si myslite vy?? opravdu nechat vybrecet.?
Já mám dvouměsíční dcerku a chvíli jí vyřvat nechám, zezačátku jsem jí chovala a pak bylo vidět že řve jen proto abych ji nosila. tak jsem s tím přestala a už si nic nevynucuje. když jí bolí bříško tak namažu Pupíkem, udělám masáž a šup do postýlky.
Je, tak tyhle blaboly jsem slychala taky a maleho jsem chovala, v osmi mesicich se mi o chovani mohlo jen zdat, maly od deateho mesice chodi a jedine co ho nezajima je prave moje naruc, vubec to neres a uzivej si tech chvilek ![]()