Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@tralala123 píše:
@Hoa Mai
V postylce treba chvilinku spinka( 15 minut) po chvilce ji treba vypadne dudlík, nebo se proste jen probudí zacne chrochtat, a malinko poplakavat, kdybych tam nesla, asi by byl rev.
To samé pres den, kdyz je uz unavena, dam do postylky a taky nechce najednou zabrat, ale neni to takové jako vecer.
Pres den ji davam do houpatka, na sedačku, houpatko ji bavi tak 10 minut, za chvilku me zacne hledat
ještě jedna věc (jako máš ještě mrňouse tak to vyladíš) je dobré dávat dítě spát dřív, než jeví známky únavy..prostě zkusit to vychytet těsně před..jak už si tře oči a je přetažená, tak je pozdě a pak už i hůř usíná ![]()
@tralala123 Tak to jo, já jsem se (vzhledem k původnímu názvu diskuze) bála, že ti tam celou dobu brečí.
Tohle je normální, některým dětem trvá déle, než zaberou. Podávání dudlíku je, bohužel, u tak malých dětí taky normální, ony klimbnou, dudlík pustí, ale nespí ještě tak tvrdě, aby si to neuvědomily, takže se zase vzbudí. Starší dítě už si ho bude umět podat nebo podržet v pusince, mrňousovi holt budeš muset dělat „podejdudla“ ty
. Co můžeš zkusit jako uspávací metodu - dát dítě (s dudlíkem) do šátku/nosítka, nebo jen tak položit si ho bříškem dolů na tělo a zakrýt mu tělíčko i hlavičku dekou. Druhý syn mi taky hůř usíná a tohle většinou funguje jako způsob, jak ho uspat do mrtvolna. Musí mít deku přes hlavu, asi aby víc cítil moji vůni, měl větší teplo a méně prostoru kolem sebe (samozřejmě je třeba dávat pozor na to, aby mohl volně dýchat a aby pod deku šel vzduch). Ale chce to vyzkoušet, každé dítě potřebuje něco jiného. U prvního syna by mi to určitě nefungovalo, ten se do bezvědomí musel ududlat u prsa (naštěstí to bylo rychlé
).
Ahoj holky, Čtu toho spoustu, každá má jiný názor, žádná není v kůži té druhé a každé mimi je jiné… ale co mě se osvědčilo je, udělat to tak, jak to nejvíce vyhovuje mne, abych se nezblaznila… mám už tři děti (10,4,2 měsíce) a zjistila jsem:
Takže ať si vyberete uspavat na rukách, kočárek či nechat usinat samotné, důležité je, abyste o tom byla instinktivne přesvědčena vy a byla v pohodě psychicky… jinak nefunguje nic ♥️️
I ja si sem chodím pro rady i inspirace, ale strašně důležité podle mě je to, najít si v tom to, co vám vyhovuje a neměnit jen proto, ze někdo říká něco jiného… je to jen další názor v diskuzi ![]()