Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Gladys dcera taky nemela separacni uzkost a syn ma deset mesicu a taky stale nic nepozoruju. Nosila jsem, ale hlavne doma, venku byl kocarek. Taky nevim jestli to je stesti, nebo jestli jsem neco zapricinila tak, ze ji nemaj ![]()
Nenechávat vyřvat..to platí až pro daleko starší děti..já chovala, nosila a tulila obě děti hodně dlouho, mladšího nenechávám vyřvat kolikrát ani teď..když ho něco trápí, jsem tady od toho, jsem matka a chci aby obě mé děti vědely, že jsem jejich opora..samozřejmě vztek je jiné téma, ale to u 2 měsíčního mimina řešit nemusíme..
A k separační úzkosti..jak píšu výše, první byl chován hodně dlouho, vyřvávat jsem nenechávala, měla jsem na něj celý den čas a separačku měl jak prase velkou
a druhý je na tom stejně, právě tím už 2 měsíce prochází ![]()
Dvouměsíčního bych vyřvat nenechala, nenechávám ani svého 9m syna a ten si pláčem pozornost opravdu vynucuje. Když na něj nekoukam jak dělá lumpárny, nebo jdu kousek dál tak spustí
Když potřebuju něco udělat, tak chvilku řve, ale to se nedá nic dělat - jinak bysme se za chvilku brodili po kolena ve svinstvu ![]()
Já jsem Janu takhle malou nikdy řvát dlouho nechala. Ted jí je 9 měsíců a občas je to s ní opravdu k nevydržení a už na ní poznám, když se opravdu jenom vzteká. To jí občas nechám v postýlce, jelikož už jí v 9 kg prostě nemůžu tahat od rána do večera. ![]()
@Hasina1 píše:
Noo, tak ja na to taky nemela srdce a furt jsem maleho chovala, byl pak hned spokojeny. To manzel kdyz maleho hlidal, tak si snim treba lehl na zem hral si snim, tam ho polozil hen ho polozil. Choval ho malo. No a dneska jsou malemu 8 mesicu a je to silene snim. Jakmile ho polozim na zem nebo kamkoliv, tak rve a rve ale to uz je rev, ze primo jeci. Polozi ho muj a je klid, maly si na zemi hraje pohodicka ale jen staci abych prosla kolem a zbystril me a zase rve. No proste se naucil, ze jakmile zarve, tak maminka pochova, jsem z toho uz docela zoufala. Kdyz je manzel v praci nic neudelam cely den maleho chovam a to uz ma krasny 10kil, takze z nej mam pekne bolave zada a cele drzeni tela jakesi nakrivo
Takze ja radi najit nejaky kompromis mezi vyrvanim a chovanimTy deticky jsou hrozne chytry
To moc dobře znám, mám totiž to samé se svým půlročním chlapečkem
Tak já jsem ani jedno z dětí moc nenosila, nehoupala, neuspávala na rukách, když jsme se mazlili, tak většinou jsem si s nima lehla do postele nebo na zem a hladila jsem je, něco jim povídala, ukazovala a tak. ale na rukách jsem nenosila, to fakt výjimečně. A pobrečet jsem nechávala, pokud jsem věděla že jsou přebalené, nakrmené a měla jsem práci, kterou bylo třeba dodělat a dodělá se v rámci 5-10minut, tak jsem ji dodělala, určitě jsem nestála u děcek na každé jejich zakňourání. Naštěstí obě děti byly jako miminka fakt hodné, stačilo nakrmit, přebalit a spaly.
Za takový rady bych příbuzný poslala do pr… nebo spíš bych je tam nakopala
ty jsi máma a sama asi cítíš, co mimi potřebuje. 2 měsíční dítko těžko rozmazlíš chováním
spíš si všímám u maminek z okolí, že si rozmazlili děti, které chovali „nastojáka“-dítko si zvykne, že má přehled a pak chce nosit pořád…no ale každého věc. Já hodně chovala první 3 měsíce-a to i v noci, jinak nespal (bolení bříška), pak ho to přešlo a rozhodně se tím nějak nerozmazli, když nespal, tak si celý den hrál na zemi, chování začal vyžadovat až teď kolem roku.
Ahoj zakladatelko, ja mela nehoraznyho zavislaka, mala byla v podstate neodlozitelna. Ucila jsem ji pomaloucku bez breku samostatne si hrat, cas jsem postupne prodluzovala, vzdy jsem zvedla driv nez se stihla rozbrecet. Dnes je ji 6 mesicu a hraje si sama bezne 20 minut. Do nedavna spala se mnou celou noc nacucla na prsu, jinak neusnula, jak prso vypadlo - rev. Ted ucim spat metodou no- cry sleep solution a z dvouhodinovyho vecerniho dudlani prsa jsme na pul hodine, kdy sice prso davam na „uondani“, ale do podtylky ukladam jeste bdelou a usina tam sama. Prestala se behem tri dnu v noci uplne budit, pokud ji netrapi nejaky ultrabolavy kakani treba. Utvrdilo me to v presvedceni, ze vsechno jde bez breku. ![]()
No tak malé miminko bych určitě nenechala vyřvat. Taky jsem pořád slýchala, ať malou nechám pokřičet, že si musí trénovat plíce. To je nesmysl. Dělej to jak to cítíš, a tak je to správně.
@zolycka
No spociva v tom, ze miminu poskytujes tu jeho usinaci berlicku (v nasem pripade kozu), ale nikdy ho u toho nenechas uplne usnout. Do postylky ho davas, kdyz jeste vnima. Jakmile zacne brecet, zas ho vyndas, uklidnis tim, co chce a zas vlozis. Prvni den jsem to udelala 24 krat a trvalo to 2 a pul hodiny
ted uz zandavam a vyndavam cca tak 6krat a usne do pul hodky tak od zacatku uspavani. Je to metoda podle nejaky Elizabeth Nevimjak, dej si do googlu no cry sleep solution a Elizabeth a vybehne ti to urcite ![]()
@randr díky
jsem ráda, že to u vás funguje
pamatuju si tě z jiných diskuzí o tom uspávání..
Jsem proti „vyřváváni“ u takhle malých dětǐ. Když ty máš hlad, chce se ti na záchod, něco tě bolí, není ti pohodlně, tak to nějak řešíš. Nevidím důvod to neřešit u někoho mnohem menšího a slabšího. Nošení je po jistý době celkem opruz, to uznávám, tak ale dá se pořídit šátek, válet se společně v posteli atd..
Nechat vyrvat urcite ne. Na to je moc maly. Ja mam ted skoro mesicni mimi a obcas brecet ho nechavam, pac mam i druhe dite, o ktere se musim postarat. ale neni to to vyrvani v pravem slova smyslu. Necham dve tri minutky a jdu k nemu a beru ho na ruce a uklidnim. co teda se snazim maleho naucit uz ted je aby usinal v postylce sam a ne me na rukou. ale delam to tak, ze ho necham plakat dve tri minuty, pak tam prijdu, vezmu, uklidnim, pohladim, dam pusu a az vidim, ze se uklidnil, tak polozim a porad takhle dokola. Uplne vyrvat jsem nechala dceru v cca 6 nebo 7 mesicich, kdy jsem byla uz uplne vyrizena z ustavicneho uspavani a nemela jsem ani chvilku klidu