Nechce chodit na klavír. Vyhovět?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9296
15.6.26 16:41

Pokud se někdy v budoucnu rozmyslí, protože by třeba jednou taky chtěla dělat přijímačky na střední pedagogickou. U děvčat se tohle stát může. Tak prostě seženete taky podle potřeb soukromou učitelku a dožene to. Dcera se připravovala na přijímačky na hudební část 1,5 roku. Nechodila od mala do ZUŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
15.6.26 17:02

Nenutila bych ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
15.6.26 17:05
@Anonymní píše: Více

Tohle je, jak kdybych to psala já.
Také jsem byla nucena místo klavíru flétnu, asi levnější alternativa pro rodiče :nevim:

Doma jsem zásadně trénovala, jen když se koukali na tv, abych jim řekla, jak výborný to byl nápad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
15.6.26 17:45

Nenutila bych. Bude to úleva i pro toho učitele, není nic horšího, než se snažit naučit hrát žáka, který o to nemá zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.6.26 17:53

V případě, že se nejedná o nějakou chronickou zkoušečku kroužků, což se nejdná, protože na sport chodí 4 roky, tak za mě nenutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
15.6.26 18:10

@Sany80s Mne ani na „chronickem“ zkouseni s frekvenci 1× za rok neprijde nic spatneho.

Ja mam s dcerami opacny problem - porad chteji pribirat neco noveho a nechteji poustet to stare. Mne prijde mnozstvi jejich konicku uplne likvidacni, maji neco prakticky denne, nekdy i dvakrat. Nejmladsi jsem ted musela rozmlouvat dramatak, to by byly dalsi 3 hodiny tydne :zed:. Starsi jeste 1-2 mesicne o vikendu zavody. Denne krom stredy je 12 hodin pryc z domu. Zrusila jsem ji jednu vec a obratem nabrala svevolne druhou. :mrgreen:

Jen syn ten teda moc nevi. Delal balet, pak ho prestal bavit, ale vlastne ho ukecala mistrova jeste na jeden rok a byl to ocistec. Hloupe, ze byl opravdu sikovny, takze od mistrove jsem porad slysela, jak toho prece nemuze nechat, kdyz rekl, ze konci, psala mi i volala. Ale tancovani se mu tim zprotivilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.26 20:12

Vyzkoušela to, taky teď budeme končit.

• Citovat
  • Upravit
14727
15.6.26 20:58

Řešíme to samé, jen jaksi v opačném gardu - syn seknul s fotbalem a přechází na sborový zpěv. Manžel z toho nadšený nebyl, ale já se těším, jak se popere s novou výzvou, i když to pro mě bude trošku časově náročné (budu ho muset vozit do města a čekat na něj). Je talentovaný, už roky slyším z vícero stran, že by měl, ale hrozně se styděl, nezpíval skoro ani před námi doma. Teď si myslím, že když ho popostrčím, tak se v tom najde. Bude mít konečně něco jen svého a má potenciál vyniknout. Má to občas těžké, v konkurenci multitalentované starší sestry a mladšího bratra benjamínka. Pohybový kroužek mu ještě jeden zůstane, chodí na hasiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14996
15.6.26 23:08

Já mám vždy podmínku dochodit pololetí a jinak děti do ničeho nenutím.

Mě rodiče nutili na klavír, i když jsem k tomu neměla žádný vztah a bylo to utrpení. Naopak naznali, že nemám talent na sporty a když jsem chtěla sportovat, tak mi to odmítli platit :pocitac: Dodnes jim to mám za zlé, protože sport je v životě mnohem víc potřeba než hudební nástroj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3744
16.6.26 07:58

@Lucy75 Nám do toho taky hodil Covid vidle, ale zase pokud tam ta láska k dané věci byla, tak to dítě vydrželo a zvládlo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3744
16.6.26 08:00

@Hobitka U nás se to začalo lámat tak druhý stupeň, kdy k tomu všemu přišla ještě sportovní třída a už to nešlo s dotací hodin TV stíhat. Pak šlo na vysoké úrovni dělat pouze něco a vždy musela přijít volba.
Takže ač dítě bylo talentované sportovně celkově a zvládalo dělat několik sportů najednou, byla potřeba to začít třídit. :kytka:
Ale bylo to náročné, to nepopírám :-)
Držím palec. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
16.6.26 08:21

Snažila bych se udržet dítě ve sportovním kroužku, pokud jiný významný pohyb nemá a kroužek nezasahuje příliš do celkového rozvrhu. Případně v kroužku, který by měl být zásadní pro jeho budoucí vysněné povolání, tam spíš hledat alternativu, pokud současný kroužek nevyhovuje.
Určitě bych dítě nenutila do kroužku, kde by se mělo každý den cvičit na nástroj, aby ta výuka k něčemu vůbec byla, k tomu ještě nauka, souborová hra - to už pak není jenom o kroužku hodina jednou týdně, ale boj s dítětem skoro každý den, aby si zahrálo. Na zvážení je pak případně jiná forma výuky než ZUŠ, kde se musí dodržet přededepsané osnovy, hrát stupnice a etudy, můžete najít zájmový kroužek při DDM apod., kde se dítě bude učit „jenom hrát písničky“. (Někdy se taková úprava výuky dá domluvit i přímo v ZUŠ.) Ale to samozřejmě nevyřeší to, když dítě opravdu hrát a cvičit nechce a nebude. Je to trápení pro dítě, rodiče i učitele.

Příspěvek upraven 16.06.26 v 08:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22589
16.6.26 08:22

Určitě nenutit. Ať dělá, co ji baví a naplňuje. Je fajn, že má ještě sport, který ji zůstane.
Teď jsme doma řešili něco podobného, ale s tím rozdílem, že šlo o sport.
Chápu to, ale mrzí mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.26 10:58
@LadyTommy píše: Více

Co je to za nesmysl, že sport je v životě důležitější :roll:

Já jsem z absolutně nesportujici rodiny, sport mi nic neříká, co já bych dala za klavír, byla bych šťastná. Umím hrát na 2 nástroje a jsem za to ráda :kytka:

• Citovat
  • Upravit
31438
16.6.26 12:20

@Snopy123 Me starsi uz tahne na 15 8o. A je na osmiletem gymplu. Takze uz nas neceka zadne uceni na Cermaty, tak to aspon je fajn. Pristi rok si chce idealne pridat vzdusnou akrobacii :zed:. Aspon uz ji odpadne nauka v ZUS, protoze uz se bude chystat na absolventak (nevim teda kdy :mrgreen: ). Sport ma aktualne 4× tydne trenink + zapasy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí