Nechce do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
176
11.2.13 18:04
@kakon píše:
v ten patek, kdyz jsme tam prisli s ni, tak se mala uplne desne rozplakala, ze tam nechce, ze se boji, ze ji ublizuji. tak jsem se pred pani ucitelkou a pred pani reditelkou ptala, jak ji ublizuji a mala odpovedela,ze ji dali pres zadecek. tak jsem se hned zeptala, co je na tom pravdy. bylo mi odpovezeno, ze to pravda neni, odvetila jsem, ze mala je sice jakakoli, ale ze nelze, tak pak mi pani reditelka rekla, ze ji mozna nekdo lehce pres zadecek placl.

zda je to pravda nebo neni, ze to bylo pouze jednou,nevim. malou spis desi, ze ji rekli, ze se nejmenuje tak jak se jmenuje, ze je fuj. snad i deti ji tak zacali rikat. netusim.

o vikendu jsme zacali pracovat na akci skolkovy plysacek. myslim si, ze by mel uspech, ale v teto skolce uz na ni zanevreli a opravdu s ni nejspis nechteji mit nic spolecneho a rekla bych, ze ji nazyvaji problemem, na ktery pry oni nestaci. takze suma sumarum, malou tam nechteji a ja po patku jsem pozbyla jakoukoli duveru

Ahoj, pripojuji se sice az po roce, ale toto tema me docela zaujalo. Muzes napsat, jak to vypda letos? Jestli jste nakonec skolku zmenili? Ja bych to asi po tom, co mala prozivala urcite udelala. Hlavne, kdyz ji tam dali na zadek a asi se s ni mo nemazlili (a vubec by je noomlouvalo, ze se chova „spatne“ - tohle si nemuzou dovolit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
12.2.13 08:16

@radulicek ahoj, zmenili a byl to ten nejlepsi krok, dostala se do skolky, kterou mam blizko domova. akorat horsi spojeni. ale nemuzu si stezovat, ba prave naopak. jejich pristup byl uplne jiny a hlavne naslouchali, vedeli, jaky byl problem. dnes uz vim, ze je to v nasi male. ze prvni skolka proste nemela dostatek trpelivosti, nebo proste nechteli „jine“ nez hodne deti. zacatky byly urcite krusne pro nas i pro pani ucitelky, ale ty to zvladly vic nez na jednicku :hug: :lol: bohuzel obe skoncily v prosinci. od ledna ma mala obe pani ucitelky nove. ale musim rict, ze jsou taky obe vyborne. nikdy nechtela moc nosit mala do skolky veci, v lednu jsme uz tahli obr igelitku s plysakama. jsou i dnes dny, kdy to zkousi, a to nejen na nas, ale i ve skolce. ale je to opravdu uzasne jak to nakonec dopadlo. mala ma problem s autoritama, chodime stale k psycholozce, ale lepsi se to. bude svehlavejsi, bude generalem, ale nebude nam rozkakzovat :dance: ale fakticky obrovske plus v tomhle obratu zpusobila nova skolka a hlavne pani ucitelky v ni. a to fakt to s tou nasi malou neni jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
12.2.13 09:27

Tak to je super. Asi je to o lidech. Ja totiz resim sice trochu jiný problem, ale taky mi mala najednou moc nechce do skolly. A to ji je uz pet. Loni to bylo uplne v pohode, ale letos, rano ma slzicky na krajicku a ze se ji styska po mamince… a nedovedu si predstavit, ze by i ve skolce rekli, ze ji tam uplakanou neo smutnici nechteji, ze uz je velka. Maji s ni trpelivosta kdyz jsem z toho byla spatna, rikali mi, ze se to zase spravi, ze na nektere citlivejsi deti ten splin muze prijit az treba po roce, co chodi do skolky. Fakt jsem rada, ze ne vsechny ucitelky chteji jen „vzorne“ deti bez emoci a problemu.
Tak drzim palce, at uz je vse jen dobre a hlavne, at je mala spokojena. Premyslite uz o skole, jaky bude prestup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
12.2.13 09:36

@radulicek mozna,ze mala ma nejaky maly problem. zkus se ji zeptat, treba se s ni prestala kamaradit holcicka, ono tem detem staci malounko. nebo treba zvyseni hlasu, tezko rict. kazdopadne chapu, ze se trapis, ja se trapim jeste ted nekdy, kdyz jedu na sluzebku a je „zmena“, ze ji rano vede do skolky starsi dcera, je taky problem. u nas je potreba zachovat stereotyp, ktery ma nauceny. prestupu na skolu se bojim uz ted. mala je chytra, ale i tak budu zvazovat odklad kvuli tem zmenam. jeste dnes nema ve skolce nejakou svou stalou kamaradku, dokonce mi dnes rano rikala, ze si s ni deti nechteji hrat. ale zas tak ji moc neverim. rada si vymysli pohadky :-D ony deti poznaji, kdy ten rodic je ovlivnitelny, maji nejaky ten sedmy smysl :-D takze pokud za dva roky budu resit skolu, tak se asi rozhodnu ne dle kvality skoly, ale dle pripadne pani ucitelky ci spoluzaku (kdyby si nasla ve skolce nejakou velmi dobrou kamaradku a ta sla na skolu blizko bydliste) mame u nas dve skoly, jedna je takova vic klidnejsi a ta druha je kvalitnejsi, ale z daleko vyssimi naroky. ale jak rikam, budu to resit dle aktualniho stavu.

neboj, tvoje mala spis ma spatne obdobi, spis jestli nebyl fakt problem mezi detma. zeptej se pani ucitelky, ale ne pred malou, klidne telefonem. ony totiz deti kdyz zjisti, ze se mluvi o nich, je to pak jeste horsi. urcite napis, jak to pokracuje.

jinak jsem malou nedala na lyzovani ve skolce (nerada chtela se skolkou chodit i ven na prochazky nebo na hriste), tak jsem si rikala, ze to nebudu zbytecne zkouset a ona pak.. ja tam chtela, muzu jeste?? ale uz to neslo. takze ted se tesi na plavani, ktere zacne od brezna, jsem moc zvedava, protoze nase mala se nerozhoduje podle deti, ale podle pani ucitelek a to co by ji snad mohlo bavit. jinak si velmi ceni prirozene autority, ne te vynucene, ktera byla v te prvni skolce. ale vsude je to o lidech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
12.2.13 09:45

@kakon My uz to nastesti castecne vyresily, problem byl v tom, ze jedna kamaradka odesla do skoly a ostatni jsou uz oficialni predskolacky. Nase mala je listopadova, takze bude predskolacka uz pristi rok. A to byl ten asi hlavni problem, protoze najednou videla, ze kamaradky delaji nejake veci navic.. Tak jsme to s pani ucitelkouvyresily tak, ze kdyz to pujde, bude pracovat s nima. A fungovalo to… Ted mam obcas taky pocit, ze to jen zkousi, ze byla tenkrat stredem pozornosti, tak co kdyby zase. Ale kdyz ji reknu, ze teda do skolky nepujde, tak to je kriku, ze tam chce a odpoledne ji nemuzu dostat domu…
Tak bych rekla, ze problem je ted spis v tom, ze obcas nevi, co chce… Kdyz na ni ve skolce prjde splin, tak ji pani ucitelka da nejakou praci a zabavi ji a je pry zase pohoda… je tam takovych deti pry letos vic, tak to taky mozna od sebe odkoukavaj a vidi, ze se jm pak treba vic venuji :) Ale to si jen domyslim. Resily jsme to s pani uitelkou dost a vim, ze ji tam nikdo neublizuje, ze se ji tam libi, takze mozna jen trochu ta precitlivelost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
12.2.13 09:53

@radulicek to bude urcite tim, ze kamaradky odesly, nebo ze delaji neco navic. ma mozna pocit, ze je odmitnuta tim kolektivem. pokud ji pani ucitelka i tak pribere k tem predskolakum je to super. pak bude asi problem v zari, kdy uvidi, ze tam zustala sama, lepsi by bylo si najit kamaradku, ktera tam jeste ten rok bude a ktera s ni pujde ve stejny rok do skoly. pak ji treba pozvat k vam, nebo se sejit nekde venku.. ale mozna fakt i zkousi, deti to delavaji, hlavne, kdyz zjisti, ze to funguje :hug: :andel: tak se drzte a urcite vytrvej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
12.2.13 10:05

@kakon Pristi rok, doufam, bude trochu zmena, protoze by ji tam mela prijit mladsi sestricka a ona se toho uz nemuze dockat. Navic asi par kamaradek bude mit odklad. Taky doufam, ze pro ni pocit, ze je ted uz opravdu predskolacka zvitezi nad tim smutnenim nad kamaradkama. Ale uvidime, rekla bych, ze u deti je to snad kazdy tyden jine…
Jinak diky za povzbuzeni a doufam, ze u vas to bude taky uz jen v pohode… jo, deti… nekdy si snima clovek fakt uzije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
13.1.15 10:54

Ahoj přidávám se také do diskuse se stejným problémem. Můj syn z ničeho nic nechce chodit do školky. Včera a dnes dělal veliké scény s pláčem, bylo mi z toho velmi úzko. Nevím, co mám dělat. Když se ho zeptám, proč tam nechce, tak mi to nechce říct anebo řekne, že učitelka zlobí. Ale když se učitelek zeptám, jestli je vše v pořádku, tak řeknou, že s ním nejsou žádné problémy. Nechci, aby se tak trápil, ale zvažuji, jestli školku nepřerušit. Je mu 3,5 let. Děkuji moc za radu. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1947
13.1.15 11:12

@Andrejka81 tak pokud je to takhle najednou a předtím to snášel dobře, tak se mu určitě něco stalo - a je potřeba ten problém vyřešit - jinak se ti fakt může seknout a zbytečně by ho to stresovalo
učitelka může mít pocit, že je to v pořádku, ale přesto může syn mít nějakej problém
budeš to z něj muset vytáhnout
nebo je dobrý se občas zeptat i kamarádů, bývají sdílnější a můžeš zjistit, co se stalo
a po Vánocích už chodil do školky týden nebo nastoupil až tento týden - to by pak také mohl být důvod, že si doma zvyknul a teď se mu nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
13.1.15 11:55

U nas se nechce ani petiletemu nejdriv nemoc, pak vanoce, dohromady mesic. Ted navic jsem ho musela jednou vyzvednout po obede, jednou si rekl sam a vcera byl normalne se spanim a byl totalne zpruzenej, protivnej, az vecer, kdyz jsem mu rikala, ze si nemuze vylevat spatnou naladu na mne, se rozbrecel, ze jsem ho nevyzvedla po obede. Tak ted nevim, co s nim, protoze me kolem 12 usinaj mladsi deti, potrebuju, aby tam byl do odpoledne, ale on nechce. Pritom zezacatku se skoro rozbrecel, kdyz jsem prisla tesne po spani, ze jdu brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
13.1.15 12:16

U nás je to tento týden to samé, ráno nechce vstávat a jít do školky, ale naštěstí neřve. Říká, že chce spát, že ve školce je to blbý :roll: Byl taky skoro celý prosinec doma (nemoc a prázdniny), tak si zvykl vyspávat :jazyk: Do školky chodí od září 2013 a nikdy tohle nedělal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
13.1.15 12:25

Myslím ze to je vanocema..protoze zrovna moje dcera školku a všechny mozny kroužky s detma miluje a od začátku roku skoro vsude buli :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin