Nechce do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1227
8.2.12 10:34

mě zarazila tvoje věta, že podle posouzení dětského psychologa „není na školku zralá“, z toho bych asi vycházela a snažila se malou postupně adaptovat mezi jinými lidmi

že by jste ji prozatím stáhli ze školky a hlídala babička by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.2.12 10:35
kakon píše:
ywett, ano mate pravdu. jenze ono kdyz to trva tak dlouho, tak se to prenese i na nas. Dokonce se s manzelem zaciname dohadovat ci je to chyba. Predem priznavam, ze nejspis muj chybny vychovny krok. Ale jak z toho ted ven??

Nejspis chybny krok obou vychovate spolecne.
Ven bud natvrdo ji tam nechat a nebo postupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
8.2.12 10:41

babicku vidavala jednou za pul roku, takze na ni zvykla neni. Na zitrek mam predbezne domluvenou pani na hlidani, u ktere byla kdysi davno jednu hodinku.
bohuzel situace nedovoluje denni hlidani babicky.

Psycholog nam rekl, ze dle nej je dite zrale do skolky az kolem 4 veku. Ze mala jeste neni dostatecne vyzrala. Ale problemy se uklidnily a chodila pak normalne mesic do skolky, bez scen, bez place. Tesila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
8.2.12 10:45
Tady pises nikdy nikdo nehlidal to je ta chyba ona neni zvykla.Na babicku svym zpusobem je zvykla znaji. Bud ji tedy davej k babicce a na par dni do skolky nebo sni budes muset zustat nic jineho neni.Ten bic jsi na sebe usila sama.

ano bic jsem si nejspis usila sama, ale chodime mezi deti, stykame se se stejne starymi detmi. Zustava i sama u mych kamaradek na chvili. Ale bohuzel v rodine nemame moznost denniho 8 hod hlidani.

pujde kamkoli, jen ne do skolky 8o vcera se jim pokusila i utect, musely zamknout tridu. Odpoledne si jako obvykle hrala na skolku a zamykala jako tridu. Ale v jeji hre utikala Anicka, ne ona. Postupovala nejspis stejne jako pani ucitelka, snazila se vysvetlit, proc zamyka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
8.2.12 10:45

a nestalo se ve školce něco, co by ji znejistělo a z čeho by třeba měla strach?
pokud měsíc chodila bez problémů a najednou taková změna, to je divný …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
8.2.12 10:46

A co vyzkoušet jinou školku.Jako vyřešit u tak malého dítěte problém tim,že ho šoupnu potupně před dětma zadveře 8o ,si ji pak ještě smáli atd.
Z vlastní zkušenosti vím,že školka není jak školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.2.12 10:48

Pokud do školky chodila bez scén a zvládala to, muselo se ve školce něco stát - teď musíte konkrétně přijít na to, CO ju tak rozhodilo, vysvětlit jí TO, přesvědčit, že se TO už nikdy nestane nebo naučit, jak proti TOMU bojovat. Ve spolupráci s učitelkama.
Pokud už do školky měsíc v klidu chodila, nemůže vás jenom vydírat? Nebyla třeba nemocná, nebo nejeli jste na výlet a ona mohla nejít do školky? Ptám se takhle možná nevhodně, protože moje dítě by tohohle bylo schopné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.2.12 10:52

Pokud učitelky spolupracují, komunikují a mají snahu problém řešit, pokud holčička bývala ve školce spokojená, zbytečně bych ju nestresovala změnou školky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
8.2.12 10:56

Školku už jste měnili, řekla bych, že v tom problém nebude, podle mě by se takto chovala v jakékoliv školce. S malou bych si teď předně sedla, řekla jí, že oba musíte chodit do práce a že děti prostě do školky chodit musí. Víc bych asi nevysvětlovala. Teď je hlavně i důležité, abyste se obrnili vy dva s mužem, není to ničí vina, některé děti jednoduše školku a změny milujou nebo snáší bez problémů, ostatním to trvá, někdy i dost dlouho. Pokud budete pevní vy dva, malá to brzy vycítí…

Taky bych ovšem nedělala to, že když bude ráno scéna, že bych jí do školky nedala, tím jí jenom ubližujete. Pokud už si to jednou vyřvala, bude řvát teď o to víc, protože bude chtít dosáhnout svého = když budu ječet víc a víc, táta mě tam nedá. Tím jí matete a není to dobře.

Chápu, že je to hodně složitý, ale předně se vzchopte vy dva jako rodiče. Ráno vstaň, bez emocí dcerce oznam, že jedete do školky, na pláč nereaguj, hlavně ne svým pláčem. Ve školce jí předej a odejdi. Vím, že ti to rve srdce, ale holčičce nepomůžeš, když budeš plakat s ní, tím jí jen ukazuješ, že školka není dobrá a že tě to mrzí, že jí tam musíš dát.

Držte se, tohle co vy bych zažívat nechtěla, ale věř, že bude líp! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
8.2.12 10:57

holky, zmena nastala po situaci s trickem, kdy zjistila, ze je na topeni a neni na beznem miste urceni… pak na druhy den s tim obedem, kdy nechtela jist a byla vyslana za dvere. Pak k tomuto dni jeste rikala, ze chtela jit a ze ji teda pani ucitelky otevrely dvere a rikaly, tak si jdi… a ona se rozbrecela. nejspis ji doslo, ze by domu netrefila. Pak jsme si nasledne promluvily s ucitelkama. vyjasnilo se to, ael bohuzel mala nejspis ztratila duveru. ikdyz jsme se ji snazili rict, ze tricko uz na topeni nikdo nebude davat. ze nemusi jist, kdyz nema hlad.
jakmile ji rano reknu, ze teda pujde k babicce, okamzite souhlasi, okamzite se obleka, bere si veci, jde bez problemu. fakt na ni neni zvykla. ja moc nejsem pro zmenu skolky, v te prvni si s ni neumeli poradit vubec, v tehle prvotni fazi prekonali, byla v poradku. ted nastaly vyse zminovane situace a jsme zpet tak o pul rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
8.2.12 11:02
Loll píše:

Chápu, že je to hodně složitý, ale předně se vzchopte vy dva jako rodiče. Ráno vstaň, bez emocí dcerce oznam, že jedete do školky, na pláč nereaguj, hlavně ne svým pláčem. Ve školce jí předej a odejdi. Vím, že ti to rve srdce, ale holčičce nepomůžeš, když budeš plakat s ní, tím jí jen ukazuješ, že školka není dobrá a že tě to mrzí, že jí tam musíš dát.

Držte se, tohle co vy bych zažívat nechtěla, ale věř, že bude líp! :kytka:

jj, to slo v te prvni fazi, kdyz jsme ji ucili na skolku, ted uz se nenecha ani obleci. jinak se oblekala kazde rano sama. ted kdyz vidi veci, tak je uklizi a ze nikam nejde, ze se boji. kdyz se ji zeptame ceho se boji, tak rekne bubaka. vcera to rikala i ve skolce, ze se boji. pani ucitelka se ptala, to se bojis mne. Mala ne vas, ale bubaka. Jenze ji nikdo doma nestrasi.
psala jsem rano do skolky, abych ji omluvila, ze se nam ji dnes nepodarilo presvedcitl. Pani reditelka, ktera je opravdu vstricna, mi odpovedela, ze uz zacina byt trosku pesimisticka. Coz me vydesilo, kdo vi, co tam ta moje provadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
8.2.12 11:06

mě napadají dvě varianty:

• ve školce se přihodilo něco, co ji rozhodilo a má opravdu panický strach tam být
  • vydírá vás, když povolíte jednou, tak proč ne podruhé a třeba napořád

já bych z ní skusila dostat, jestli se kromě toho trička nestalo ještě něco jiného, třeba, že ji někdo polil, smál se jí, nějaké starší dítě si na ni zasedlo a pí učitelka jí sebrala spojence (tričko na topení) a pak ji ještě vykázala (zroutil se jí poslední pevný bod - učitelka, která se jí nezastala, ale poslala ji pryč), jestli je hodně citlivá a nejistá, kdo ví, co se jí honí v hlavě …
jestli nic nevyplave, tak bych opravdu strikně nastavila pravidla chození do školky (do školky se chodí po-pá, večer oznámit, že zítra vstává do školky, připravit si společně věci, ať s tím počítá a může se s tím srovnat, ráno posnídat, umýt, obléct a jít do školky bez dalšího vysvětlování, litování, omlouvání se … prostě se jde, rodiče jdou do práce a ona do školky :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.2.12 11:08

A nemohl ji něco udělat někdo z dětí?Já nevím, třeba nějaký chlapeček a ona ho teď nazývá tím bubákem.Pokud chodila určitou dobu v klidu, tak je to zlomem, kdy se jí ěnco stalo a to ji zase rozhodilo.Jen těžko přijdete na to, co to bylo.Zkuste nějak zjistit jak přišla na bubáka, jestli jí jím někdo nestrašil třeba i z dětí nebo tak.Ono i pro ty učitelky je takové dítě náročné.Mám to z vlastní zkušenosti, přesně to samé.Holčička začala spolupracovat po více jak půl roce.

• Citovat
  • Upravit
4118
8.2.12 11:09
kakon píše: … nechtela jist a byla vyslana za dvere. Pak k tomuto dni jeste rikala, ze chtela jit a ze ji teda pani ucitelky otevrely dvere a rikaly, tak si jdi… a ona se rozbrecela …
Cože? 8o Učitelky ji poslaly za dveře, že si jako má jít domů? 8o
Bojí se bubáka? Není to nějaká „výchovná“ metoda ve vaší školce? :zed:
kakon píše: … psala jsem rano do skolky, abych ji omluvila, ze se nam ji dnes nepodarilo presvedcitl …

Jak nepodařilo přesvědčit? 8o Teď budu hodně ošklivá, u vás velí malá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.2.12 11:11
Ywett píše:
kakon píše: … nechtela jist a byla vyslana za dvere. Pak k tomuto dni jeste rikala, ze chtela jit a ze ji teda pani ucitelky otevrely dvere a rikaly, tak si jdi… a ona se rozbrecela …
Cože? 8o Učitelky ji poslaly za dveře, že si jako má jít domů? 8o
Bojí se bubáka? Není to nějaká „výchovná“ metoda ve vaší školce? :zed:
kakon píše: … psala jsem rano do skolky, abych ji omluvila, ze se nam ji dnes nepodarilo presvedcitl …
Jak nepodařilo přesvědčit? 8o Teď budu hodně ošklivá, u vás velí malá?

No bylas rychlejsi.taky mi rpijde ze u nich doma veli dite i co ctu v predchozich prispevcich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin