Nechce do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
8.2.12 15:49
Táta Pavel píše:
kakon píše:
kdyz to zkousela doma, tak jako to asi zkousi kazde dite, nepovolim. pokud zacne brecet, reknu, at breci v pokojiku a prijde az prestane. vetsinou to funguje do dvou minut.
ale nabyvam pocitu, ze je opravdu chyba u mne ve vychove. ze treba fakt nevidim, nektere chyby.
Ejhle - odstrčit do pokojíku, když brečí - no tak jestli máš více takových metod, tak už děcku rozumím. To je hodně drastická metoda, která přesně dělá to, co se projevuje ve školce - cítí se sama, opuštěná, odstrčená a rychle násilím přemůže pláč, aby se tak necítila a chce za mámou (a máma - hele, ono to funguje, hurá). Ve školce, když ji tohle přepadne - příhoda s tričkem - pocit nepochopení, obrání o nějakou věc, odstrčení - tak honem za mámou, máma není, bezpečí není, láska není = řev a zvracení. Chápeš? Jsem přesvědčen, že v dobré víře jsi to v ní vypěstovala a teď bude Bohunka radit, abys byla tvrdá? To ji citově odrovnáš na celý život. A neříkej mi, že byste nepřežili půl roku byť nuzněji, z jednoho platu. A když tu dobu bude táta věnovat lásce, nácviku pravidelnosti kontaktu se školkou a lidmi v ní, získání sebejistoty pro dítě, pak nástup začneš pozvolna, může se to spravit. Ale podle toho, co píšeš, je její dušička přišlápnutá už hodně. Nic ve zlém, věřím, že vše děláš s láskou největší. Začít musíš doma, musí mít jistotu, že jsi tu pro ni a že ji miluješ, i když zlobí. To jí radši vysvětli, co udělala blbě, jednu jí placni přes ruku a pak ji obejmi, že ji miluješ. Ale proboha, už ji neodstrkuj a nikam neposílej, o zavírání ani nemluvě. Pokud to teď zvládnete, vrátí vám to klidným průběhem puberty. Pokud to teď poděláte, v tom nejdůležitějším věku pro její citový život, vrátí vám to taky, ale i s úroky.

nesmysl,taky posílám děti řvát do pokojíku a frustrované tedy fakt nejsou.

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
8.2.12 15:50
elena85 píše:
tak to je mazec :mrgreen: jednu ji plácni přes ruce a pak ji obejmi :mrgreen: to jsem se posmála to je největší pitomost co může udělat pane bože, když to dátě dostane přes prsty, tak ho nemůže hned obejmout to dá logiku :-D

Proč ne? Já když „trestám“ dítě, tak se na něj nehněvám. A dítě by to mělo vědět. Zapřemýšlej nad tím.

• Citovat
  • Upravit
1473
8.2.12 15:52

tatinkuv prijem je vetsi nez muj, ten muj by nepokryl ani najem bytu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
8.2.12 15:52
sophinka píše:

Víš to jistě? Já to považuji za velmi nevhodné řešení.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
8.2.12 15:54
Táta Pavel píše:
sophinka píše:
Víš to jistě? Já to považuji za velmi nevhodné řešení.

věř mi ,vím to jistě. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2436
8.2.12 16:02
kakon píše:
nevite, zda mohu znova nastoupit na rodicovsky prispevek, ikdyz uz jsem vycerpala celkovou castku? nedostavala bych penize, ale nemusela bych platit zdravotni a socialni pojisteni? nemate s tim nekdo zkusenost? dnes pry, pokud zamestnanec zazada o ukonceni pracovniho pomeru, tak pak nema narok na prispevek v nezamestnanosti.

Je mi to líto, určitě jestli je jakákoliv možnost nechat ji doma, tak bych to udělala, taky jsem dceru nedala do školky ve třech letech, byla absolutně nezralá, zůstala jsem prostě doma a chodila na brigády v době, kdy byl doma tatínek. O rok později už školku zvládá mnohem lépe, i když adaptace první dva měsíce byla taky náročná.
Pojištění platit nemusíš, nahlásíš se na ZP jako osoba celodenně pečující o dítě do sedmi let věku, podmínkou je, že nesmí být ve školce na déle než 4 hodiny denně, jestli bude u babičky nebo s chůvou se neřeší. Zdravotní pojištění pak za tebe bude hradit stát. Sociální povinné není, pokud nebudeš pracovat, než budou dcerce 4 roky tak se ta doba i tak započítává do důchodu.
Co se týče podpory, pokud dáš sama výpověď tak dostaneš jen nějakou sníženou, ale dostaneš. Pokud doložíš, žes výpověď podala ze závažných důvodů kvůli péči o malé dítě tak bys měla dostat i plnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
8.2.12 16:06

Táta Pavel: to, co tady sepisuješ, začíná být docela vtipné představení. To je normální směsice načtených psychologických teorií ledabyle splácaných dohromady, na to se vlastně ani nedá nijak argumentovat, protože je to prostě všechno popřekrucované a slátané. :roll: :roll:

Plácnutí kombinované s obejmutím, jasně, mnozí psychologové to doporučují. Ovšem u malých batolátek, která začínají objevovat svět, nikoli u tříleťáků, kteří už přesně rozlišují smysl a důvod vzteku! Tříleté dítě dávno ví, že plácnutí nerovná se odejmutí lásky.

Totéž ohledně posílání dětí do pokoje. Samozřejmě že nezavřu za dveře roční batole hysterické v záchvatu vzteku, s nímž neví, co si počít. Ale tříleté dítě, které se cíleně snaží si na mně něco vyvztekat, vydupat a vyječet, to tam s klidným svědomím pošlu.

A je kouzelné vidět, jak jednoznačný sis udělal úsudek o „přišlápnuté dušičce“ zakladatelčiny dcerky. Nikdo z nás tady si to netroufá říct (hezky to napsala Ywett, „lítáme mezi dítětem chudinkou a malým tyranem“), bez shlédnutí dítěte by to s jistotou netvrdil žádný odborník, ani sama zakladatelka si vlastně není úplně jistá… jen Ty máš jasno. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.2.12 16:20
Táta Pavel píše:
elena85 píše:
tak to je mazec :mrgreen: jednu ji plácni přes ruce a pak ji obejmi :mrgreen: to jsem se posmála to je největší pitomost co může udělat pane bože, když to dátě dostane přes prsty, tak ho nemůže hned obejmout to dá logiku :-D
Proč ne? Já když „trestám“ dítě, tak se na něj nehněvám. A dítě by to mělo vědět. Zapřemýšlej nad tím.

Ty si vážně děláš srandu :-D když dítě za něco co provedlo potrestáš, tak ho pak nemůžeš obejmout. To dítě pak trestáš úplně zbytečně je z toho akorát zmatené. Si pak bude dělat co chce. Máš zvláštní metody výchovy a vypadá to že nejsem sama co si toho všimla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.karin
8.2.12 16:21
Táta Pavel píše:
elena85 píše:
Proč ne? Já když „trestám“ dítě, tak se na něj nehněvám. A dítě by to mělo vědět. Zapřemýšlej nad tím.

Naprosto souhlasím s Bohunkou, Táto Pavle, plácnout 3 leté dítě a pak ho hned obejmout je pěkná hloupost. Asi si špatně četla věk dětí, na které by se to mělo aplikovat. Pak se mohou učitelky v MŠ rozčilovat, že ty děti jsou čím dál ,tím více rozmazlenější.

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
8.2.12 16:22
BohunkaP píše:
Plácnutí kombinované s obejmutím, jasně, mnozí psychologové to doporučují. Ovšem u malých batolátek, která začínají objevovat svět, nikoli u tříleťáků, kteří už přesně rozlišují smysl a důvod vzteku! Tříleté dítě dávno ví, že plácnutí nerovná se odejmutí lásky.
A je kouzelné vidět, jak jednoznačný sis udělal úsudek o „přišlápnuté dušičce“

Jednak co doporučují psychologové netuším, řídím se instinktem. Zkušeností z výchovy dětí mám skutečně velmi nadprůměrně a už vidím i výsledky, pár dětí je po hladké pubertě a plnoletých.
Dítě, které v takové situaci zvrací, není tyran, to snad uznáš.

• Citovat
  • Upravit
1473
8.2.12 16:24

mala nezvraci.. zvracela jen v te prvni skolce nez mela do ni jit. ty jsme pak prekonali v druhe skolce, ktere se obeslo bez zvraceni..

mam pocit, ze ve skolce uz ucitelkam dosla trpelivost. manzel tam mel jit, ale zatim se neozval, tak snad nema spatne zpravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.2.12 16:26
Táta Pavel píše:
Dítě, které v takové situaci zvrací, není tyran, to snad uznáš.

Moje dítě se pozvracelo jenom proto, že nechtělo jít ven v bundě, kterou si mimochodem samo před dnem vybralo v obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.karin
8.2.12 16:28
Táta Pavel píše:
BohunkaP píše:
Plácnutí kombinované s obejmutím, jasně, mnozí psychologové to doporučují. Ovšem u malých batolátek, která začínají objevovat svět, nikoli u tříleťáků, kteří už přesně rozlišují smysl a důvod vzteku! Tříleté dítě dávno ví, že plácnutí nerovná se odejmutí lásky.
Jednak co doporučují psychologové netuším, řídím se instinktem. Zkušeností z výchovy dětí mám skutečně velmi nadprůměrně a už vidím i výsledky, pár dětí je po hladké pubertě a plnoletých.

A ty si asi neuvědomuješ, jak jim tím vlastně ubližuješ, protože si myslíš, že ve školce je taky učitelka pokárá a pak je obejme, jakože se vlatně nic nestalo? Takové děti jsou pak z toho hodně zmatené, když se někdo na ně ale opravdu zlobí a ony čekají, že pak přijde obejmutí a tím je to jako smazané

• Citovat
  • Upravit
sophinka
8.2.12 16:29
Táta Pavel píše:
BohunkaP píše:
znám holčičku co zvracela schvélně,dokázala to už ve 4 letech až když pochopila,že to na mě neplatí přestala :mrgreen: a myslím,že moje zkušenosti jsou taky bohaté
  • Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
8.2.12 16:32
elena85 píše:
Ty si vážně děláš srandu :-D když dítě za něco co provedlo potrestáš, tak ho pak nemůžeš obejmout. To dítě pak trestáš úplně zbytečně je z toho akorát zmatené. Si pak bude dělat co chce. Máš zvláštní metody výchovy a vypadá to že nejsem sama co si toho všimla :-D
nepřihl.karin píše:
Naprosto souhlasím s Bohunkou, Táto Pavle, plácnout 3 leté dítě a pak ho hned obejmout je pěkná hloupost. Asi si špatně četla věk dětí, na které by se to mělo aplikovat. Pak se mohou učitelky v MŠ rozčilovat, že ty děti jsou čím dál ,tím více rozmazlenější.

Jak myslíte holky. Vyvracet vám to nebudu. A že by některé z mých dětí bylo rozmazlené, to fakt není. Adaptace na školku zcela hladká u všech dětí, učitelky nadšené, poslední ani ne dvouleté se tam hrne už teď a zapojuje se do kolektivu starších bez nejmenších problémů, takže adaptační problémy v září nebudou taky.

Zmatené dítě může být tehdy, když nepochopí, proč je trestáno a proč je obejmuto. Takže před trestem zásadně dítěti vysvětlím, za co trest dostane, potrestám a děláme věci v klidu dál, když to opláče, klidně ho obejmu.
Co je na tom nesrozumitelného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin