Nechce na nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepřihl. Hana
20.2.12 15:34

To jsou (s prominutím) přiblblý kecy našich matek. Chtěla bych vidět, kolik z nás bylo schopno říct si na nočník. Do mě mamina taky furt vrkala, že já byla už v 13m bez plín i na noc apod. Nejdřív jsem to pouštěla druhým uchem ven a když furt mlela jak kolovrátek, tak jsem na ni zabrala (štěkáme se naprosto minimálně, máme pěkný vztah), že je to moje dítě, ať už mi dá pokoj. Pak sice občas něco ještě upustila, ale nereagovala jsem, tak už toho pak nechala. 15m je ještě málo na to, aby si prcek vylučování spojil s nočníkem. Zkusit to můžeš, ale budeš na to muset myslet Ty a vysazovat ho. Nemluvě o tom, že se často za pár (byť úspěšných měsíců) seknou (viz MarkyM) a nezmůžeš s nima nic.

• Citovat
  • Upravit
19494
20.2.12 15:38

pro me za me, ja bych ho nechala na plinach klidne do dvou let, dokud si o to opravdu nerekne, ale steknout se s mamou by asi uspech nemelo, chodim do prace a to mi ho hlida, tak by se na me mohla taky vis co :-D tak se to spis snazim vypoustet ven a vysvetlit ji, ze je na tohle vojta proste zaostalej, ze hvezdy jsme byly my a jemu to hold bude trvat dyl, jsem rada, ze ho dnes videla, jak tam vyvadi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
19.3.12 21:20

ahojky ted taky resim zda se zacit stresovat s nocnikem…malemu je 18,5 mesice, kdyz udela neco do pleny tak mi to oznami, takze uz si to trochu uvedomuje (ale az pri tom nebo potom), 2× si sam donesl nocnik a nechal se posadit svlecenej a sedel 2-3 minuty a rikal boba - boba a tvaril se jako ze tlaci…a nic…cekam az bude teplo a budeme moci curat na travicku a kaminky na zahrade…nebudu ho nutit…za ty nervy a vztekani (jeho i me) mi to nestoji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
27.2.13 10:38

Vidím, že takové problémy byly ,jsou a budou

Malému je už dva roky a skoro tři měsíce a na nočník nechce. Podaří se mi občas dát ho vyčůrat ráno, v polospánku. Za bdělého stavu se zuřivě brání a kope. Vykakal se zatím jen jednou - seděl ve vaně a najednou, že musí na nočník. Sám od sebe, takže věděl, že kdyby udělal hovínko do vany, že bych ho z ní vyndala. Ale od té doby nic. Pokud vidím, že tlačí a chci ho dát na nočník, akorát se zarazí a zase nic. Takže asi fakt počkám do léta, až bude teplo a nechám ho bez plen. Doma to sice zkouším, ale mockrát počůral koberec a pláče, že nechce trenýrky, protože ví, že je bude mít studené a mokré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
27.2.13 10:44

@Asteria Tak to jsme na to stejně, malé jsou taky skoro 2 a 3 měsíce a když jí doslova „zlomím“ v pase a posadím na nočník, tak řve a řve a rozhodně nic nevytvoří. Jinak je šikovná, někdy i předem hlásí, že přichází káko, ale na nočník ji nedostanu. Takže to prostě neřeším a uvidím, co se stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
27.2.13 10:52

@Evikk Je mi jasné, že se s tím nedá nic dělat, dokud dítě samo nechce, ale štvou mě ty řeči (sousedka - náš Honzíček chodí kakat na nočník už od devíti měsíců, máma - vy jste všichni museli kakat na nočníku do roka, kdo by ty pleny pral? atd…) Tady aspoň vidím, že je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
27.2.13 11:22

Hlásím se do klubu. Malý je 25 měsíců. Na nočník chodí když má náladu jinak je to taky s řevem. Když se to povede tak se vyčůrá, kakala asi dvakrát. Takže taky to nehrotím, když si řekne posadím ji když ne má plenky. Za ty nervy a boje to fakt nestojí. Babička je taky ne nervy že máme ještě pleny ale já z toho vědu nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
27.2.13 11:25

Muj syn je mladsi, na nocnik se obcas i necha posadit, ale nic tam neudela, taky cekam na leto, ze ho necham chodit bez plen. Nekdo mi radil zkusit rovnou zachod, ze nektere deti nocnik priste nechteji. Ale odzkouseno nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
27.2.13 11:39

Holky a zkoušely jse třeba koupit barevný sedátko na záchod? třeba by to pomohlo!!mám kámošku co má kluka 2,5,v září má jít do školky a má plíny, tak nevím jak to zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alca a danik
27.2.13 11:55

O problémech s nočníkem bych mohla napsat román… :lol:
Syna jsem pozazovala na nočník od 8mi měsíců, líbilo se mu na něm, seděl, neplakal, proč ne…po čase si naučil jakýsi reflex, že po spaní ráno a odpoledne bylo čůrání, později i kakání…chodili jsme na nočník, záchod, v pohodě…nikdy se nezvtekal, že nechce…ALE, stále a stále jsem čekala, kdy začne chodit sám, kdy si to začne uvědomovat i jindy, než jen po spaní atd, kdy řekne „chci čí…“ či sokoli jiného…2roky, stále nic, 2roky a 4měsíce stále nic 8o…pokud jsem ho vzala na nočník já, vše ok, ale sám ani omylem…když se narodila malá 2r4měs..tak jsem se naštvala a pleny mu prostě ze dne na den přestala dávat i na noc…samozřejmě jsme měli x nehod (kupodivu nikdy ne v noci :lol: ), zkoušela jsem všechno možný, motivace „Něčím“, mluvíme o tom, všichni jsme chodili na záchod tleskali, skákali radostí až do stropu, kolikrát jsem ho i nasekala na zadek, protože už jsem prostě psychicky nevydržela :oops:…nic..Pořád mu musim připomoníat „jdi se vyčurat, jdi se vykakat…“..on si prostě sám neříkal a neříká…až teď, jsou mu 3roky a 2měsíce chodí OBČAS sám bez připomenutí, ale občas až když učůrne do slipů :roll: ale nikdy neřekne " chce se mi čůrat nebo chci na záchod"…i ve školce (chodí od září) se x krát počural i pokadil :oops:
O kakání ani nemluvim… :roll: to drží zuby nehty, dokud může, až pak jde. :roll:
nevim, mkde jsem udělala chybu :think: že mu to dělá takové problémy…

• Citovat
  • Upravit
392
27.2.13 13:13

@AdaNaty Ano, máme sedátko na záchod, polstrované s obrázky. Bohužel Vratík na záchodě bere papír, trhá a hází dolů, sahá na věci, kam dosáhne a to sas s nervama nevydržím já. To už je lepší nočník, sousedka to vždycky chlapečkům dá do obýváku, pustí nějaké pohádky a kluci sedí. Já to tak nedělám, nechci, aby se naučil na nočník v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
27.2.13 13:15

@AdaNaty
Nejsi moje kámoška? :mrgreen:
Mám syna skoro 2,5 roku a prostě na nočník chodit nebude a nebude. Stejně jako ostatní z „klubu“ čekám na jaro a zkusím mu vzít plenky. Přiznám se, že mě pěkně se*re, že dítě s plínama do školky nevezmou. Myslím, že to vytváří tlak, kterej se v případě, že dítě fakt ještě není zralé může vymstít. Tím nechci říct, že dítě se nemá na nočník učit, abych nebyla nařčena z lenosti jak to u těchto diskuzí občas končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
27.2.13 13:20

@Rona Ale to je pravda, dítě se nemá učit na nočník předčasně, kdysi jsem o tom četla, jak to některým dětem z naší generace ovlivnilo postavení páteře - ony se ty předčasně učené děti snažily ovládat svěrač, když na to ještě nebyly vyvinuté, jinými svaly, než k tomu patří. A věřím, že než půjdou do školky, se to naučí (navíc nedoufám, že by ho vzali do školky letos, když se tam nedostanou ani některé čtyřleté děti)Jak je to v soukromých školkách, netuším. Předpokládám, že když mají v miniškolce na starost šest dětí a chtějí 8000 bez stravy, mohou jim občas i vyměnit plínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
28.2.13 13:34

Ahojky…tak ja hlasim, ze jsme nakonec nocnik uplne preskocili…prestala jsem to uplne resit a pred mesicem maly najednou pozoroval ze curam na zachode a vyhlasil ze chce taky…tak jsem ho dala pred detske sedatko na WC a krasne se vycural…za odmenu dostal gumoveho medvidka…od ty doby bylo par nehod…spise s manzelem…a maly nechce na zachod s tatinkem kdyz jsem doma…pleny ted mame jako pojistku na spinkani (i kdyz je sucha a cura po probuzeni) a na ven, protoze jeste neumime curat ve stoje a nez bych ho nekde rychle mela svlikat z puncochacu a kombinezky tak by se mi urcite pocural…to necham na teple pocasi…uz ted mame velky uspech…trochu pokulhavame v kakani, to mame nehody denne…vubec si nerekne a kaka do slipu, nebo pleny kdyz se vzbudi…v pondeli se mi pokakal do plavek na plavani…nastesti uz jsem ho aktivne vyndala z bazenu ze ho dam na nocnik, protoze mi prislo ze prdi :think:

takze za mne rada…kaslite na reci sousedek, kamaradek i babicek a teticek…nestresujte se tym…dite si samo rekne kdyz bude pripravene…u nas ted nastalo i konecne pochopeni smrkani…do ted prskal pusinkou a nechapal ze ma foukat nosem…predevcirem donesl kapesnik a i kdyz nema rymu, tak skusil smrkat a pocopil ze ma foukat nosankem… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
28.2.13 15:38

Se smrkáním problémy nemá, jsem alergik, takže mě viděl smrkat od malička tařka neustále. Sám smrká někdy od roku (je pravda, že zlobí a smrká třeba do polštáře a do čeh se mu zamane, protože ví, že se budu zlobit a to je přece děsná švanda. S tím nočníkem nevím, nevím. Matky tu píšou, jak to jejich děti pochopily, dokonce si samy řekly, že chtějí být bez plíny. Vratík taky chce být bez pleny a co se dělá na nočníku, nebo na záchodě, ví dobře. Jenže asi zatím nepozná, že bude potřebovat jít. Jinak si tu jeho nechuť sedět tam neumím vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze