Nechce příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.6.16 13:05

Chce jen kojit..

Holky prosím o radu.. mám 7 měsíčního syna a už přes měsíc dávám příkrm.. Jenže on je prostě nechce.. Jen prso.. co s tím?

• Citovat
  • Upravit
6788
2.6.16 13:08

Nabízet dál? Nic jiného asi nevymyslis. Mám doma to samé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
2.6.16 13:15

Ahoj, nenutit, neblokovat ho. Vždy jakoby něco nabídnout a buď si veme nebo neveme. Jinak dál koj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15330
2.6.16 13:24
@Anonymní píše:
Holky prosím o radu.. mám 7 měsíčního syna a už přes měsíc dávám příkrm.. Jenže on je prostě nechce.. Jen prso.. co s tím?

Má ještě čas :) zažila jsem to samé a trvalo to hooodně dlouho než vzala jídlo na milost. Jídlo nabízej, koj podle potřeby, žádné stresy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4470
2.6.16 13:27

Vydrž a nabízej dál, zkoušej jiné chutě, třeba mu něco zachutná. Můžeš zkusit do příkrmu zamíchat trochu svého mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
2.6.16 14:02
@Anonymní píše:

Tak ho nenuť, dej mu čas, zkus dát příkrm třeba za 14 dní a třeba to bude lepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.6.16 14:13
@Anonymní píše:

Nabízej, koj a nestresuj sebe ani jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
16.7.16 10:50

Moje dcera teď bude mít 9 měsíců, příkrmy jí zkouším dávat od ukončeného 5. měsíce, z toho poslední měsíc jsem opravdu důsledná a nabízím alespoň 3× denně. Nic. Nechce. Žádnou zeleninu, ovoce, maso, vajíčko, jogurt, kaše… Ani tu od Nestlé s kousky čokolády. Podaří se mi do ní natlačit dvě tři lžičky, ale jen když se přestane soustředit a zapomene pevně sevřít ústa a vytlačit jazykem to, co by jí v té puse náhodou ulpělo. Pokrok je, že už to jenom normálně nechce a sedí a kouká bez nějakých negativních emocí. Předtím to bylo drama. Dávila se a zvracela (po pozření hladkého řídkého pyré) a když už to ne, aspoň se vždycky tvářila, jako bych jí do té pusy strčila nukleární odpad. Úspěch má teď jenom suchý chléb a těstoviny. Troufám si říct, že když jí je dám do ruky, aspoň třetinu toho sní (zbytek skončí v oblečení a v koberci). Začínám si myslet, že prostě není na kašovitou stravu. Teď jí rostou první zuby, tak asi počkám ještě na pár dalších a dám jí do ruky kuřecí stehno. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15330
16.7.16 14:26

@shanin Tak to bylo i u nás, čím víc jídlo vypadalo normálně, tím byla větší šance na snědení :lol: žádné mimi kašičky neměly úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
16.7.16 14:40

@shanin zkuste metodu BLW, ve zkratce je to nabízení jídla v kouskách, většinou nakrájené na hranolky, aby se to dětem dobře drzelo. To byla jediná varianta jak se naše dítko najedli aspoň trochu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
16.7.16 15:11

@Balatonek Zkoušela jsem jí dávat na špalíčky nakrájenou uvařenou zeleninu a ovoce a skončilo to rozpatlané na zemi. Většinou to ani nedala do pusy, a to jinak do pusy strká úplně všechno. Ale zkoušela jsem jenom mrkev, cuketu, brambor, batát, květák, brokolici, dýni, jablko, hrušku, meruňku, broskev a meloun. Funguje jenom to pečivo a těstoviny. Zkusím jí do těch těstovin (penne) propašovat kousky zeleniny. Hrozné, toto jsme dělali psovi, když jsme chtěli, aby snědl odčervovací tabletu. To je úroveň… :-)

Na osmiměsíční prohlídce mi doktorka řekla, že ji mám nechat vyhladovět, prostě jí nedat mlíko a ona mi tu mrkev pak sní. Je už hlavně na UM, takže nehrozí, že bych si tím zasekla kojení. Nezkoušela jsem to a asi ani nehodlám. Nevěřím, že by to mohlo mít pozitivní efekt. Vidím v duchu čtyřletou neteř, které když řeknou „od toho stolu nevstaneš, dokud to nesníš“, tak je schopná u toho stolu sedět hodiny a hodiny a pak jít spát hladová.

Edit: V tom výčtu zeleniny chybí ještě okurka a kapie. Vždycky mi přijde, že je zhnusená z toho, jak se jí v těch ručičkách ta zelenina a ovoce rozmatlá a klouže. Asi nás spasí až ta flákota masa.

Edit 2: Známá, která pochází z Itálie, mi radila, abych jí to jídlo (přece!) posypala parmezánem („ty jí nedáváš parmezán??“). Zkusila jsem to a taky to nefunguje. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
16.7.16 16:17

@shanin já jsem malou do jídla nikdy nenutila, ssma si moc dobře pamatuju, jaký to bylo když jsem musela sedět u stolu a cpat do sebe svíčkovou a jiný jídla z kterých se mi navalovalo. Bych nabízela a nenutila. U BLW to tak že začátku je, děti zkoumají konzistenci, vůni a chuť, takže začátky jsou hodně upatlane :-) parmezán bych fakt nedávala :-) chce to trpělivost, dcera začala jíst až v roce a půl a teď ve dvou a kousek už začíná jíst víc a odvažuje se zkusit i jídla, která ještě nezkoušel a žije i bez kasiček ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.7.16 21:07

@shanin V tomhle věku malá dnědla tak 5 lžiček od příkrmu v průměru. Někdy snědla víc, jindy míň. Začaůa jíst mezi 10.-11. měsícem. Potřebovala k tomu dospět sama. V tu dobu se i sama začínala krmit lžící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
17.7.16 14:03

@Balatonek @Svistice To jsem ráda, že to čtu. Ne, že mi nějak drásalo srdce, že všechny děti v okolí krásně a hodně papinkají skoro od narození, nebo že doktorka radí vyhladovění, ale člověk je přece jen klidnější, když ví o podobných případech z praxe. :-)

Dnes byl ovšem úspěšný den. K obědu jsem nadrobno nakrájela kousky masa a zeleniny a naservírovala je na tácku před dítě, ať si s tím dělá co chce. Mrkev a ostatní zelenina opět zůstala nepochopena, ale na maso se vrhla hned a snědla ho relativně dost. Heh. Až mi zas jednou bude někdo tlačit do hlavy, že člověk je od přírody vegetarián, tak mu pustím záznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
7.12.16 16:43

Soutěžte s Hami!

Milé maminky,

soutěžte s Hami o balíček produktů! Vyberte si Váš nejoblíbenější Hami produkt, podělte se na těchto stránkách o Váš názor, proč jej máte rádi a výhra je Vaše! Čím více maminek, tím větší šance vyhrát!

Pěkné odpoledne :kytka:
Tým eMimino.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí