Nechce příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81
7.12.16 16:49

U nas tehdy pomohla lzicka pro deti z tescoma(maji takove plastove a barevne).A doktor nam doporucil..prestat davat a zkusit zase ta tyden. A nam tehdy doporucil zkusit zeleninovou polivku nejprve a zabralo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.21 14:02

Ahoj, obnovuji diskuzi. Dceři bylo 5 měsíců, od narození je na UM. Když my něco jíme tak úplně polyká na prázdno a vypadá že by si dala taky, tak jsem zkusila příkrmy - mrkev. První den otevřela pusu, pár lžiček jsem ji tam dala, tvářila se nešťastně, asi ani nic nespolkla. Druhý den už nechtěla moc otvírat pusu, ale něco jsem ji tam šoupla. Teď třetí den už pusu neotevřela a skoro se mi rozbrečela :roll: Znamená to že na příkrmy není připravena a mám to zkusit za dýl? Za jak dlouho? Nebo mám zkoušet jinou zeleninu nebo něco jinýho? Jako trápit ji tím nechci, říkám si že je asi ještě brzo…

• Citovat
  • Upravit
Maky12345
2.3.21 14:40

Zdravím, pokud je jen na UM, tak nám doktorka řekla, že máme dávat příkrmy od 4-5 měsíce. První den jedna lžička, další den o trochu více, na konci týdne celou malou skleničku. Jako první jsme dávali hokaido, cuketu, batát, mrkev, brambor. Od 6 měsíce jsme začali ovoce. Pokud to nechce, zkus jinou zeleninu, ale pomalu, opravdu stačí lžička první den, taky to nemusí být pro děti hned nějaké pochutnání, ale naučit se to musí. :)

• Citovat
  • Upravit
774
2.3.21 14:57

Určitě nevzdávat, má nejvyšší čas. Dej ji jinou zeleninu, často dětem chutná dýně, batat, hrášek. Dej do toho trochu oleje nebo másla kvůli trávení. A jestli mužů poradit nedávat moc mrkev způsobuje u některých dětí zácpu. Pevné nervy :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
2.3.21 15:17
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Dceři bylo 5 měsíců, od narození je na UM. Když my něco jíme tak úplně polyká na prázdno a vypadá že by si dala taky, tak jsem zkusila příkrmy - mrkev. První den otevřela pusu, pár lžiček jsem ji tam dala, tvářila se nešťastně, asi ani nic nespolkla. Druhý den už nechtěla moc otvírat pusu, ale něco jsem ji tam šoupla. Teď třetí den už pusu neotevřela a skoro se mi rozbrečela :roll: Znamená to že na příkrmy není připravena a mám to zkusit za dýl? Za jak dlouho? Nebo mám zkoušet jinou zeleninu nebo něco jinýho? Jako trápit ji tím nechci, říkám si že je asi ještě brzo…

to jde o to, jestli se chceš řídit starýma poučkama pediatrů nebo doporučením WHO, že do ukončeného 6. měsíce dítěti nic než mléko do pusy nepatří. Příkrm je jen bonus k mléku, do roka tvoří hlavní výživovou hodnotu právě mléko, jídlo se zkrátka ochutnává, zkoušejí se potenciální alergeny, vč. lepku, kde studie prokázaly, že čím později je lepek představen, tím vyšší je četnost jeho intolerance. Já osobně jsem zastánce BLW, dítětem řízeného odstavení, kdy se nabízí jídlo do ruky, žádné otročení s mixérem, různobarevné kaše chutnající pokaždé jinak a nadívání dítěte lžičkou - syn baštil od 7. měsíce, postupně jsme představili vše a v podstatě od 10. měsíce už jedl normální jídlo s námi, jen s upravením množství soli. Od necelého roku sám ovládal lžičku a pak i vidličku. Ví jak jednotlivé ovoce i zelenina a maso vypadá, poznal různé struktury, úpravy, je to i forma objevování světa… Zkuste, co vám vyhovuje. Ale lepší je to neuspěchat, ve 4. měsíci nemají mimina připravený trávicí trakt a pokud měly problémy s UM, tak s předčasným nasazením příkrmů a vynechávání mlíka (což je špatně, příkrm nenahrazuje, jen doplňuje mléko) budou mít velké bolesti bříška. Není kam spěchat, naopak. Dokud dítě neztratí vypuzovací reflex, nemá smysl to zkoušet vůbec a je to jasné znamení, že je brzo. Jestli tě to zajímá vác, zkus třeba stránku BLW krok za krokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.21 09:05

@Esufi To zní zajímavě, určitě na to kouknu, děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko