Nepoprosí a řve

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
41053
12.2.20 10:19
@a12 píše:
No a kdyz mu dáš tyhle dvě možnosti, podle popisu zakladatelky by si nevybral ani jednu a dal by řval pití, pití… Takže bys ho nechala delat to, na co si alergická nebo jak by si to řešila?

já bych ho tam nechala a odešla :think: podle zakladatelky bylo to pití kousíček, tak bych ještě zkusila variantu, že si to pití společně podáme a když nic, tak nic. Blbý je se pouštět do těchto výchovných situcí v momentě, kdy už je dítko ospalé a vyčerpané, na druhou stranu, zkouší, kam až může a jak jednou uhneš, vymstí se ti to a další den to řešíš znovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13997
12.2.20 10:20
@neumisa píše:
ano, já vím, že ty bys šla a… já ne. Nebudu se s tebou přít o tvé výchově a nemíním se nechat přesvědčovat, že já to dělám blbě.

Ja nerikam, ze to delas blbe..
Nechci tvrdit, ze to co si myslim ja, je jedine spravne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13997
12.2.20 10:23
@Keyllah píše:
myslíš? mé děti jak ztratí obecenstvo přestávají s křikem a vztekáním :think: jednou jedinkrát zkoušel v obchodě si něco vymrčovat vztekem, tak jsem ho obešla, šla za regál a jeho tam nechala a to bylo najednou ticho a klid…a to mám doma echt nasíránka :think:

Mozna jo..
Kdyz je dite tvrdohlavé a za kazdou cenu si chce prosadit svou..Tak ty sceny zkousi dal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41053
12.2.20 10:26
@_.Emilyyy píše:
Mozna jo..
Kdyz je dite tvrdohlavé a za kazdou cenu si chce prosadit svou..Tak ty sceny zkousi dal..

já mám to mladší opravdu startovací, vztekací a děsně tvrdohlavé -) je schopen sebou švihnout na zem a během své litanie ji celou vytřít. Nemá cenu v ten moment s ním něco řešit, nevnímá. Stejně tak nemá cenu ho jakkoli fyzicky trestat. Ale co zabírá stoprocentně je sebrat mu obecenstvo -) odejít, nebo ho odnést do jiného pokoje a zavřít. On se tam minutku dvě lituje, uklidní se a normálně dojde. Což ne ve všech situacích jde, ale když to jde, tak to má opravdu úspěch...….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
12.2.20 10:28
@_.Emilyyy píše:
Ja nerikam, ze to delas blbe..
Nechci tvrdit, ze to co si myslim ja, je jedine spravne..

zatím z tebe mám pocit, že se vrhneš do každé výchovné debaty se svým sluníčkovým názorem, přesvědčuješ ostatní o své pravdě a nejsi schopna pobrat, že někdo to má prostě jinak. Ty máš jednu relativně hodnou holčičku, kterou srovnala do latě facka v pubertě, někdo má povahově jiné děti a řeší situace jinak. Tak přestaň vše točit do své zkreslené roviny o výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13997
12.2.20 10:31
@neumisa píše:
zatím z tebe mám pocit, že se vrhneš do každé výchovné debaty se svým sluníčkovým názorem, přesvědčuješ ostatní o své pravdě a nejsi schopna pobrat, že někdo to má prostě jinak. Ty máš jednu relativně hodnou holčičku, kterou srovnala do latě facka v pubertě, někdo má povahově jiné děti a řeší situace jinak. Tak přestaň vše točit do své zkreslené roviny o výchově.

Tak zkus to brat vse jako muj nazor, fakt ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
12.2.20 10:32
@_.Emilyyy píše:
Tak zkus to brat vse jako muj nazor, fakt ;).

já ho beru. jenže z tebe mám pocit, že nebereš názory těch, co mají jiný přístup. A tímto to z mé strany ukončuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13997
12.2.20 10:57
@neumisa píše:
já ho beru. jenže z tebe mám pocit, že nebereš názory těch, co mají jiný přístup. A tímto to z mé strany ukončuji.

Ale jo beru, jasne, ze mam pocit, ze muj pristup je lepsi, proto ho praktikuji.
Hele, muj bracha ma taky uplne opačný styl vychovy, nez mam ja.. A myslim, ze je fakt dobry otec. Ildyz vychovu ma prisnejsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.2.20 11:01
@_.Emilyyy píše:
Mozna jo..
Kdyz je dite tvrdohlavé a za kazdou cenu si chce prosadit svou..Tak ty sceny zkousi dal..

a platí, že čím tvrdohlavější dítě, tím horší následky byť sebemenšího ústupku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13997
12.2.20 11:03
@Keyllah píše:
já mám to mladší opravdu startovací, vztekací a děsně tvrdohlavé -) je schopen sebou švihnout na zem a během své litanie ji celou vytřít. Nemá cenu v ten moment s ním něco řešit, nevnímá. Stejně tak nemá cenu ho jakkoli fyzicky trestat. Ale co zabírá stoprocentně je sebrat mu obecenstvo -) odejít, nebo ho odnést do jiného pokoje a zavřít. On se tam minutku dvě lituje, uklidní se a normálně dojde. Což ne ve všech situacích jde, ale když to jde, tak to má opravdu úspěch...….

A kdyz ho zavres do jineho pokoje, tak myslis, ze se nad sebou zamysli? :think: :think:
Rikam to pouze jako muj nazor, aby zade nedoslo k omylu..Ale ja si myslim, ze je lepsi ta domluva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41053
12.2.20 11:12
@_.Emilyyy píše:
A kdyz ho zavres do jineho pokoje, tak myslis, ze se nad sebou zamysli? :think: :think:
Rikam to pouze jako muj nazor, aby zade nedoslo k omylu..Ale ja si myslim, ze je lepsi ta domluva..

ale já s ním po cestě do pokoje mluvím. Jen to nemá efekt a vzteká se dál. Takže mu normálně řeknu, že ho tady nechávám, protože se mi jeho chování nelíbí a až se uklidní, tak ať zavolá nebo přijde a můžeme to probrat. Minimálně se uklidní, přestane vzlykat/vztekat se a můžeme nějak pokročit dál. Ale jsou mu čtyři, tak moc nevím, jestli se zamýšlí :think: ale uvědomí si, že tam sám být nechce a jestli chce za náma, musí se uklidnit. On je celekm chápavej, jen v ten první moment s ním prostě zamává jeho povaha, ale jak je schopen poslouchat a vnímat, co si říkáme, tak se nějak domluvíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11113
12.2.20 14:44

Ja si stejně myslim, ze ve vychove je stejne jako duslednost dulezita i empatie a cit pro vlastni dite. Takze kdyz citim, ze nejaka situace neni dobre a trvanim na nejakych principech by mi prinaselo blby pocit, ze to delam jen z nutnosti nejakych principu, tak se na to radsi vyprdnu. Ale musela jsem si k tomu dojit a presne takovych par situaci zazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí