Nechce rozmixovanou stravu, chce kousat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nechce rozmixovanou stravu, chce kousat
Potřebovala bych poradit, jak dostat do malého (9měsíců) maso. Nedávno mi přestal jíst kupované příkrmy, tak jsem se snažila vařit, ale po pár dnech jsem zjistila, že mi sní skoro všechno, ale musí si toho prostě kousnout. A jelikož nemá ještě stoličky, tak nevím, jak mu mám dávat maso, aby ho pokousal. Když se k němu přiblížim s lžičkou, tak dává bedlivě pozor, aby náhodou neotevřel pusu, ale když podám kolečko mrkve nebo růžičku brokolice, tak si ji pěkně vezme.
A kdyby někdo poradil nějaké nápady, co vařit, tak budu taky ráda. díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dávala jsem maso rozkrájené na malinké kousíčky, ale samozřejmě na lžičce, na vidličku to bylo moc drobné. Tady každá rada drahá.
Některá jídla, co měl oblíbená:
koprovka, brambory, žloutek červená půlená čočka půl na půl s rýží basmati a majoránkou (jen podusit 10 minut a hotovo) šťouchané brambory s mrkví, vařený králík
Nějak si na nic nemůžu vzpomenout, asi proto, že byl (a je) hodně polívkovej. Takže my jsme dělali husté polívky a druhý chod byl spíš jen pro formu a na ochutnání. Ale tato tři jídla jedl pěkně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já Ondrovi v tomto věku připravila na mističku nějaké jídlo do ruky (např. kusy uvařené mrkve, květáku, brambory), kterými se krmil sám a mezi jeho sousty jsem mu propašovala do pusy normální rozmixovaný oběd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda, co já bych za to dala, Sára kousky dlouho nesnesla a doktorka mi říkala, že jsou moc důležitý pro správnou peristaltiku střev a musíme to zkoušet, dávat jí je. Na milost je vzala po roce, takový ty tvrdší - maso apod.
Já bych mu to nakrájela, předtím hodně uvařila, aby maso bylo křehký a odlamovalo se od sebe a nechala bych ho, ať si to požvejká, neboj se, on si s tím poradí.
Tohle je jedině závidění hodný, protože spíš mají děti opačný problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, tak díky za rady. Budu se to snažit brát jako přednost ![]()
Jemu taky trvalo, než mi snědl něco s kousky, neustále se mi dusil, ale jakmile to pochopil, tak už chce jenom kousat. Teda kaši mi večer sní úplně krásně, občas i nějaké rozmačkané ovoce, ale v poledne zeleninu s masem do něj prostě rozmixovanou nedostanu. většinou nechce ani ochutnat, musim mu to dát na můj prst a pak zjistí, že se to dá, ale fakt sní tak tři lžičky.
LucaLuca - tu koprovku si vařila jak? Normálně se smetanou nebo z kojeneckého mléka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak ja davam uvareny maso i do ruky - kousek treba 2 cm dlouhej, tenkej, do mekka uvarenej…a ac ma jen jednicky, tak to zblajzne s nadsenim sam
takze to zkus takhle. nebo mu ulupuj mensi kousky a davej do pusy rukou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No náš Šíma má v 15.M stále jen 4 zuby nahoře a 2 dole, takže taky žádné stoličky, ale skoro všechno krásně ukouše. Jídlo na kousky mu dávám tak od 10.M (to měl jen 2 spodní zuby) a v pohodě. Nebála bych se toho, prostě oni si nějak poradí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No už je to dýl, ale mám pocit, že z normálního mléka (Olma bio). Nějaké trvanlivé bych nepoužívala. Z UM určitě ne, na to jsme najeli až v 16 měsících a předtím jsme ho doma neměli.
Jo a mělo by být plnotučné, nějak kvůli tomu, aby se hladina tuku podobala MM. To bio mléko splňovalo i tuto podmínku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem si koupila tenhle ruční mixér
http://www.tescoma.com/…g/xpoloz.php?…
- on to jídlo poseká na malinké kousíčky, ale úplně ho nerozmixuje, takže to bylo přesně to, co malej dokázal spapat a mohl si to sám „kousat“. Je tam na to takový nástavec se třemi sekacími noži.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit