Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A on nějaký takový na obzoru je? Proč se tím trápíš takto předem?
@Anonymní píše:
Zůstala jsem sama s nemocným dětem. Má několik diagnóz. Hluboce postižený intelekt.Často slyším různé rady, že bych si měla najít někoho, kdo má taky děti.
Jenže já se bojím, že skončím jako bezplatná chůva cizích dětí. Ostatně, muži to často velmi rádi dělají. Příběhů na toto téma je zde hafo. Moje vlastní dítě mě stojí spoustu sil, nervů, energie. Péče je velmi náročná. Nemám ten pocit, že bych měla dost sil na cizí děti.
Nehledě na konflikty s případnou ex, která dosti často dělá v novém vztahu dusno.
Je tu někdo, kdo zůstal sám s nemocným dítětem, našel si chlapa s dětmi ve střídavé péči a všichni i s partnerovo bývalou jsou jedna šťastná rodinka či fungují bez scén, nervů, hádek?
Ptám se, jestli mám do takových vztahů jít, když už je mi přes třicet.
Jakože sama nabízíš dítě, ještě navíc nemocné, postižené a sama si budeš dělat nároky na bezdětného?
hustý
@Anonymní píše:
Zůstala jsem sama s nemocným dětem. Má několik diagnóz. Hluboce postižený intelekt.Často slyším různé rady, že bych si měla najít někoho, kdo má taky děti.
Jenže já se bojím, že skončím jako bezplatná chůva cizích dětí. Ostatně, muži to často velmi rádi dělají. Příběhů na toto téma je zde hafo. Moje vlastní dítě mě stojí spoustu sil, nervů, energie. Péče je velmi náročná. Nemám ten pocit, že bych měla dost sil na cizí děti.
Nehledě na konflikty s případnou ex, která dosti často dělá v novém vztahu dusno.
Je tu někdo, kdo zůstal sám s nemocným dítětem, našel si chlapa s dětmi ve střídavé péči a všichni i s partnerovo bývalou jsou jedna šťastná rodinka či fungují bez scén, nervů, hádek?
Pokud již nebilancuješ nějaký současný vztah, tak ne, nemusíš shánět chlapa s dětmi, proč taky? Ale zvaž i možnost, že bezdětný chlap bude dřív nebo později nejspíš chtít taky děti, když ne s tebou, tak s jinou. A taky bude hůř vydýchávat tvoje nemocné (a náročné) dítě, než třeba muž, který už má větší děti z jiného vztahu. Asi bych se poohlédla po nějakém, který už děti má, ale jsou téměř dospělé.
A musíš za každou cenu někoho hledat? Pokud bych si našla chlapa, kterého budu milovat, tak ho vezmu se vším všudy. Nebudu si vybírat partnera podle toho, jestli má nebo nemá děti ![]()
@unuděná píše:
Pokud již nebilancuješ nějaký současný vztah, tak ne, nemusíš shánět chlapa s dětmi, proč taky? Ale zvaž i možnost, že bezdětný chlap bude dřív nebo později nejspíš chtít taky děti, když ne s tebou, tak s jinou. A taky bude hůř vydýchávat tvoje nemocné (a náročné) dítě, než třeba muž, který už má větší děti z jiného vztahu. Asi bych se poohlédla po nějakém, který už děti má, ale jsou téměř dospělé.
Zas takový už má prťata za sebou a nevím, zda se do toho bude chtít vrhat zpět. (beru podle sebe, já bych chlapa s malýma harantama zvažovala dost, ty už jsem si odkroutila)
@Kockazvysocan píše:
Jakože sama nabízíš dítě, ještě navíc nemocné, postižené a sama si budeš dělat nároky na bezdětného?hustý
Upřímně, já bych chlapa s dítětem taky nechtěla. Ani jako dětná. ![]()
Ale jako řešit to takto předem, to mi přijde blbost. A navíc, pokud se zamiluje, cizí dítě ji nakonec vadit nebude ![]()
A nebo možná si to chce hodit rovnou do filtru na seznamce. To joo..
@Kriss Tina píše:
A musíš za každou cenu někoho hledat? Pokud bych si našla chlapa, kterého budu milovat, tak ho vezmu se vším všudy. Nebudu si vybírat partnera podle toho, jestli má nebo nemá děti
A to je chyba. Člověk by měl zvážit svou povahu, schopnosti, očekávání a trochu to rát i racionálně, ne do toho bez hlavě hupnout a pak zakládat zoufalá témata - von má děti a já je nesnáším.
@Lama Lama píše:
Zas takový už má prťata za sebou a nevím, zda se do toho bude chtít vrhat zpět. (beru podle sebe, já bych chlapa s malýma harantama zvažovala dost, ty už jsem si odkroutila)
Ale ona nepíše, jak staré dítě to je, ne? ![]()
@Lama Lama píše:
A to je chyba. Člověk by měl zvážit svou povahu, schopnosti, očekávání a trochu to rát i racionálně, ne do toho bez hlavě hupnout a pak zakládat zoufalá témata - von má děti a já je nesnáším.
To už je pak o povaze no. Mě by cizí děti nevadily a kdyby byl chlap jinak super, tak by to pro mě překážka nebyla. Nicméně zakladatelka si asi moc vybírat nemůže, asi nebude moc chlapů, kteří se pohrnou do vztahu k postiženému dítěti ![]()
@Modra1 píše:
Upřímně, já bych chlapa s dítětem taky nechtěla. Ani jako dětná.
Ale jako řešit to takto předem, to mi přijde blbost. A navíc, pokud se zamiluje, cizí dítě ji nakonec vadit nebudeA nebo možná si to chce hodit rovnou do filtru na seznamce. To joo..
Nebude jí vadit po dobu zamilovanosti a pak začne zakláda témata, jak jsou ty nevlastní haranti nevyhocvaní a může za to matka.
Díky Bohu, že to někdo řeší předem a nebere výběr partnera jen jako chemii a zásah osudu. ![]()
@Kriss Tina píše:
A musíš za každou cenu někoho hledat? Pokud bych si našla chlapa, kterého budu milovat, tak ho vezmu se vším všudy. Nebudu si vybírat partnera podle toho, jestli má nebo nemá děti
A to já teda jo, protože zabouchnout se a pak se rozčilovat, že chlap má každý druhý víkend dvě děti na krku a jsou to rozmazlený spratci nebo naopak zjistit, že chlap absolutně nedává moje děti, to bych tedy opravdu nechtěla. Lepší se na to asi podívat racionálně a vyložit karty na stůl co nejdřív. Když vím, že nechci dělat tetu dalším dětem, tak hledám holt mezi bezdětnými.
No upřímně pokud bych já osobně hledala dalšího chlapa tak jen na sex, výlety a odpočinek, žádný další haranty, hory nádobí, hadrů a jekotu ![]()
Zůstala jsem sama s nemocným dětem. Má několik diagnóz. Hluboce postižený intelekt.
Často slyším různé rady, že bych si měla najít někoho, kdo má taky děti.