Nechci partnera s dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22566
12.4.22 17:13
@Anonymní píše:
Do ženatého bych nikdy nešla. Cítila bych se blbě sama před sebou. Nechci někomu někoho odloudit ani být ta vydržovaná milenka.

Ani nechci být něčí jednorázovka. V lepším případě něčí matrace na vyklepávání plného pytlíku. Vážně si svůj vztah s chlapem představuju tak, že mi dá pusu, vyspí se mnou a zase půjde za svých životem.

Chtěla bych něco spíše trvalejšího rázu. Abych s tím mužem mohla plánovat a radovat se z každodenních maličkostí.

Možná jsem negativní, ale také mám toho hodně za sebou.

Nejsi ale v pozici, aby sis diktovala podmínky, že bude bezdětný. Do vašeho vztahu přinese větší oběť muž, pokud tě přijme i s postiženým dítětem.

Tvá situace mě samozřejmě mrzí, ale měla bys trochu zapojit i sebereflexi a přizůsobit se situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14646
12.4.22 17:18
@Anonymní píše:
Do ženatého bych nikdy nešla. Cítila bych se blbě sama před sebou. Nechci někomu někoho odloudit ani být ta vydržovaná milenka.

Ani nechci být něčí jednorázovka. V lepším případě něčí matrace na vyklepávání plného pytlíku. Vážně si svůj vztah s chlapem představuju tak, že mi dá pusu, vyspí se mnou a zase půjde za svých životem.

Chtěla bych něco spíše trvalejšího rázu. Abych s tím mužem mohla plánovat a radovat se z každodenních maličkostí.

Radovat se z maličkosti můžeš, ale pardon, nebud naivní, kazdy chlap chce občas sex a vyklepat pytlik :lol: i hodný chlap :lol: i velmi pozorný chlap, co ti přinese kytku a podrží dvere :lol: i ten, který má rad děti :lol: tak to proste je a je dobre se s tím smířit, není na tom nic nemorálního :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.4.22 17:32
@Anonymní píše:

Ano, tvé rozpoložení je zcela pochopitelné. Na druhou stranu ne úplně slucitelne s novým partnerským vztahem. Co nabízíš a co požaduješ? Já tam vidím velké nůžky. Chceš trvalý vztah, toleranci nebo dokonce péči o své těžce postižené dítě, ale nechceš se starat p chlapa a cizi dítě. Partnerským vztah vyžaduje investici nějaké energie. Máš ji nazbyt? Na město dělá dojem, že chceš z toho vztahu spíš brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17978
12.4.22 18:01
@Lama Lama píše:
Ano, tvé rozpoložení je zcela pochopitelné. Na druhou stranu ne úplně slucitelne s novým partnerským vztahem. Co nabízíš a co požaduješ? Já tam vidím velké nůžky. Chceš trvalý vztah, toleranci nebo dokonce péči o své těžce postižené dítě, ale nechceš se starat p chlapa a cizi dítě. Partnerským vztah vyžaduje investici nějaké energie. Máš ji nazbyt? Na město dělá dojem, že chceš z toho vztahu spíš brát.

Tak nevim, jestli spatne ctu, ale ani v jednom prispevku od zakladatelky jsem nenasla zminku, ze by od potencialniho partnera ocekavala peci o jeji dite.

Zakladatelko, myslim, ze to predcasne resis, na tohle neni navod. Jsou muzi, kteri to daji, zda jsou detni nebo bezdetni, neres. V kazdem pripade jich neni moc. Tak bych predem nezuzovala ten okruh jeste dalsimi kriterii, krome tech zasadnich jako bezdluznost, bez zavislosti ap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.4.22 18:20
@Eliška píše:
Tak nevim, jestli spatne ctu, ale ani v jednom prispevku od zakladatelky jsem nenasla zminku, ze by od potencialniho partnera ocekavala peci o jeji dite.Zakladatelko, myslim, ze to predcasne resis, na tohle neni navod. Jsou muzi, kteri to daji, zda jsou detni nebo bezdetni, neres. V kazdem pripade jich neni moc. Tak bych predem nezuzovala ten okruh jeste dalsimi kriterii, krome tech zasadnich jako bezdluznost, bez zavislosti ap.

Souhlasím. Proto jsem psala „nebo dokonce“ bylo to myšleno jako „možná i“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14646
12.4.22 18:27
@Eliška píše:
Tak nevim, jestli spatne ctu, ale ani v jednom prispevku od zakladatelky jsem nenasla zminku, ze by od potencialniho partnera ocekavala peci o jeji dite.Zakladatelko, myslim, ze to predcasne resis, na tohle neni navod. Jsou muzi, kteri to daji, zda jsou detni nebo bezdetni, neres. V kazdem pripade jich neni moc. Tak bych predem nezuzovala ten okruh jeste dalsimi kriterii, krome tech zasadnich jako bezdluznost, bez zavislosti ap.

Ale ti potenciální partneři si to mohou myslet, stejně jako si ona mysli, ze ji zůstanou na krku jejich děti :lol: holt když ona nemá důvěru k ostatním, sama ji od nich nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.4.22 18:31
@Anonymní píše:

Prosim te a co je spatneho na tom, mit nekoho na pekne chjvile? Pproste si uzit lidsky dotek a obcas vyrazit treba do restaurace a nebo do divadla atd.?
Strasne to logicky resis a prehnane o vsem premyslis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17978
12.4.22 18:31
@Semtex píše:
Ale ti potenciální partneři si to mohou myslet, stejně jako si ona mysli, ze ji zůstanou na krku jejich děti :lol: holt když ona nemá důvěru k ostatním, sama ji od nich nedostane.

Ano, s tim souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.22 18:33
@Lama Lama píše:
Ano, tvé rozpoložení je zcela pochopitelné. Na druhou stranu ne úplně slucitelne s novým partnerským vztahem. Co nabízíš a co požaduješ? Já tam vidím velké nůžky. Chceš trvalý vztah, toleranci nebo dokonce péči o své těžce postižené dítě, ale nechceš se starat p chlapa a cizi dítě. Partnerským vztah vyžaduje investici nějaké energie. Máš ji nazbyt? Na město dělá dojem, že chceš z toho vztahu spíš brát.

Tak poslední vztah mě kromě té přirozené energie stál i hodně peněz a nakonec mi zůstaly oči pro pláč. Dříve mi stačila jenom ta laskavost a milý úsměv, takže jsem byla schopna tolerovat hodně věcí. Nedostatků u protějšku.

A že se nechci starat o jeho děti? Hele, zůstala jsem na péči o své dítě zcela sama. Ex je z těch, co nemá absolutní zájem. I moje vlastní rodina mě odepsala. Každý den s tím bojuji. Já se fakt psychicky necítím na to řešit rodičovské problémy u jiných dětí. Suplovat jim matku. Vozit je na kroužky. Dělat úkoly a hrát si s nimi. A do toho řešit péči o to svoje. Mám prostě strach, jak bych to zvládala. Co dělat v situacích, kdy by moje dítě to partnerovo nějak zranilo a jeho matka by dělala hysterické scény, že je její zlatíčko týrané. Viděla jsem hodně, takže si takové věci dovedu představit jako zcela reálné situace. Ačkoli se může zdát, že jen tak fantazíruji.

• Citovat
  • Upravit
17978
12.4.22 18:33
@Jana525 píše:
Prosim te a co je spatneho na tom, mit nekoho na pekne chjvile? Pproste si uzit lidsky dotek a obcas vyrazit treba do restaurace a nebo do divadla atd.?
Strasne to logicky resis a prehnane o vsem premyslis.

Tak jednak na to kazdy neni staveny, jednak mamy od tezce postizenych deti se do divadla nebo restaurace zpravidla moc nedostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.4.22 18:41
@Eliška píše:
Tak jednak na to kazdy neni staveny, jednak mamy od tezce postizenych deti se do divadla nebo restaurace zpravidla moc nedostanou.

Tak je;likoz je to pece na cely zivot, tak i ta mama potrebuje vydechnout. A pokud se otec nezajima, tak je potreba si najit nekoho na hlidnai a nebo vyuzit nejake socialni sluzby, ktere tohle nabizeji.
Protoze pak je tedy ten vyber partnera opravdu velmi zuzen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.4.22 18:47
@Anonymní píše:
Tak poslední vztah mě kromě té přirozené energie stál i hodně peněz a nakonec mi zůstaly oči pro pláč. Dříve mi stačila jenom ta laskavost a milý úsměv, takže jsem byla schopna tolerovat hodně věcí. Nedostatků u protějšku.A že se nechci starat o jeho děti? Hele, zůstala jsem na péči o své dítě zcela sama. Ex je z těch, co nemá absolutní zájem. I moje vlastní rodina mě odepsala. Každý den s tím bojuji. Já se fakt psychicky necítím na to řešit rodičovské problémy u jiných dětí. Suplovat jim matku. Vozit je na kroužky. Dělat úkoly a hrát si s nimi. A do toho řešit péči o to svoje. Mám prostě strach, jak bych to zvládala.Co dělat v situacích, kdy by moje dítě to partnerovo nějak zranilo a jeho matka by dělala hysterické scény, že je její zlatíčko týrané. Viděla jsem hodně, takže si takové věci dovedu představit jako zcela reálné situace. Ačkoli se může zdát, že jen tak fantazíruji.

V tom případě nečekej a nežádej žádnou pomoc od budoucího partnera. Své dítě si dopravuj k lékaři sama, i pokud potřebuješ fyzickou pomoc s dítětem. Nechtěj po partnerovi, ať supluje otce tvému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17978
12.4.22 18:48
@Jana525 píše:
Tak je;likoz je to pece na cely zivot, tak i ta mama potrebuje vydechnout. A pokud se otec nezajima, tak je potreba si najit nekoho na hlidnai a nebo vyuzit nejake socialni sluzby, ktere tohle nabizeji.
Protoze pak je tedy ten vyber partnera opravdu velmi zuzen.

Ja nastesti nemam tezce postizene dite, mam autistu, ktery ve je vetsine situaci zvladatelny, ale pokud vim, hlidani pro postizene dite se nehleda snadno. Dcera hlidala pravidelne na par hodin nemluviciho autika, MR, po nejake dobe skoncila pro vycerpani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.4.22 18:49

Chceš toho velmi hodně ale nic nenabízíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24721
12.4.22 18:51
@Anonymní píše:
Tak poslední vztah mě kromě té přirozené energie stál i hodně peněz a nakonec mi zůstaly oči pro pláč. Dříve mi stačila jenom ta laskavost a milý úsměv, takže jsem byla schopna tolerovat hodně věcí. Nedostatků u protějšku.A že se nechci starat o jeho děti? Hele, zůstala jsem na péči o své dítě zcela sama. Ex je z těch, co nemá absolutní zájem. I moje vlastní rodina mě odepsala. Každý den s tím bojuji. Já se fakt psychicky necítím na to řešit rodičovské problémy u jiných dětí. Suplovat jim matku. Vozit je na kroužky. Dělat úkoly a hrát si s nimi. A do toho řešit péči o to svoje. Mám prostě strach, jak bych to zvládala. Co dělat v situacích, kdy by moje dítě to partnerovo nějak zranilo a jeho matka by dělala hysterické scény, že je její zlatíčko týrané. Viděla jsem hodně, takže si takové věci dovedu představit jako zcela reálné situace. Ačkoli se může zdát, že jen tak fantazíruji.

Přijde mi, že se bojíte spíše problémů s matkami těch potencionálních nevlastních dětí než těch dětí samotných. Ale chápu vás. Tak si prostě hledejte někoho bezdětného. Ovšem na rovinu vám říkám, že to jednoduché nebude vzhledem k vašemu závazku. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová