Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jinak objevilo se pár nabídek na potenciální vztah přes seznamku. V reálu nemám moc možností se s někým seznámit.Potencionální nápadníci mají děti různého stáří. Někteří mají malé a někteří už dospělé.
Upřímně, mám pocit, že dneska se vám muži ozvou na cokoli. Aniž by si uvědomovali důsledky. Jasně, vidina sexu a hlídání dětí v tom bude hrát svou roli.
Já se však ptám, bude to ten chlap dávat a budou to vůbec dávat jeho děti? Dovede někdo říct jak takovou věc vůbec vnímá dítě, které dostane těžce postiženého nevlastního sourozence?
Jak byste se na to dívaly vy v roli ex v tomhle případě? Neměly byste strach?
Do vztahu s mužem, který má těžce postižené dítě bych nešla. A hlavně, když je tam i mentální postižení. Nechtěla bych snížit standard vlastnímu dítěti ale vlastně i mně. Možná je to ode mne nehezké, co píšu ale, takhle to cítím.
@topazio píše:
Muži do vztahu se ženou, která má hodně nemocné dítě nepůjdou. Tyto maminky věnují dětem všechen čas a muži toto nepřekousnou. Chtějí čas trávit aktivitami a ne péčí o cizí nemocné dítko.
Presne tak, vlastni otcove zdrhaji od svych deti, takze maloktery tata bude nadseny z handicap. ditete, hlavne mentaln. problemu. Jeden chlapik, kamoska ma kamarada s vyhodami, protoze ani nahodou nedal souziti s jeji dcerlu kterou mela psychiatr. diagnozu nejakou manii. Chlapu toto vesmes nedavaji a uz vubec ne u pro ne cizich deti..
Ahaa tak jak to tady ctu, asi mam chlapa magora, ze do toho sel
taky mel bobky, jak to bude, mam tri kluky, prostredni tezkej autista…a ted je to tak, ze kdyby kterymukoliv z mejch deti vcetne mimone chtel nekdo ublizit, partner by dotycnyho nejspis vykostil. Proste asi kdyz je laska fakt laska, prospecharsky uvazovani jde stranou. Nebo mam vetsi stesti, nez si ja mrcha zaslouzim ![]()
@Tarjei Já mám asi doma blázna. Nabrnknul si mě se třemi dětmi. Prostřední syn má ADHD, takže je to s ním někdy složitější. I tak by můj manžel za mé děti dýchal.
Jo a je bezdětný, protože já bych chlapa s dětmi nechtěla a nikdy jsem se s tím netajila.
@lilith1 píše:
Presne tak, vlastni otcove zdrhaji od svych deti, takze maloktery tata bude nadseny z handicap. ditete, hlavne mentaln. problemu. Jeden chlapik, kamoska ma kamarada s vyhodami, protoze ani nahodou nedal souziti s jeji dcerlu kterou mela psychiatr. diagnozu nejakou manii. Chlapu toto vesmes nedavaji a uz vubec ne u pro ne cizich deti..
Jak bys pak vysvětlila to, že muž i s dětmi vědomě odpoví ženě, která jasně napíše, že má dítě s mentálním postižením?
Upřímně, nedává mi to moc logiku. Vždyť přeci jde pak vědomě do něčeho od čeho se utíká. ![]()
@Anonymní píše:
Jinak objevilo se pár nabídek na potenciální vztah přes seznamku. V reálu nemám moc možností se s někým seznámit.Potencionální nápadníci mají děti různého stáří. Někteří mají malé a někteří už dospělé.
Upřímně, mám pocit, že dneska se vám muži ozvou na cokoli. Aniž by si uvědomovali důsledky. Jasně, vidina sexu a hlídání dětí v tom bude hrát svou roli.
Já se však ptám, bude to ten chlap dávat a budou to vůbec dávat jeho děti? Dovede někdo říct jak takovou věc vůbec vnímá dítě, které dostane těžce postiženého nevlastního sourozence?
Jak byste se na to dívaly vy v roli ex v tomhle případě? Neměly byste strach?
Ty si určitě nikoho nehledej. Z Tvého psaní vidím, že nejsi ochotná pro toho chlapa udělat absolutně nic. Tak na co ho teda chceš?
@Anonymní píše:
Jak bys pak vysvětlila to, že muž i s dětmi vědomě odpoví ženě, která jasně napíše, že má dítě s mentálním postižením?Upřímně, nedává mi to moc logiku. Vždyť přeci jde pak vědomě do něčeho od čeho se utíká.
jejda, na to vůbec nehleď, oni odepisují na cokoli, máš v požadavcích chlapa 28 - 38 let a klidně ti napíšou 47letí, i 23letý mi psal ![]()
teď nedávno jsem si také psala s chlapíkem, moc fajn a docela inteligentní, já mám dítě, on dítě chce své nové, ale o mé dítě nemá vůbec zájem, v podstatě mu asi překáží - tak také se mohu ptát, proč píše ženě s dítětem
![]()
pokud nevypadáš jako Baba Jaga, tak oni asi odepisují řadem, co když se nějaká chytne
@K2 8611 píše:
Ty si určitě nikoho nehledej. Z Tvého psaní vidím, že nejsi ochotná pro toho chlapa udělat absolutně nic. Tak na co ho teda chceš?
zřejmě na pocit blízkosti, lásky a ulehčení jejího těžkého údělu,
a ona už asi nemá moc sil, aby dělala něco nadstandartního pro chlapa
@stinga píše:
jejda, na to vůbec nehleď, oni odepisují na cokoli, máš v požadavcích chlapa 28 - 38 let a klidně ti napíšou 47letí, i 23letý mi psal
teď nedávno jsem si také psala s chlapíkem, moc fajn a docela inteligentní, já mám dítě, on dítě chce své nové, ale o mé dítě nemá vůbec zájem, v podstatě mu asi překáží - tak také se mohu ptát, proč píše ženě s dítětem![]()
![]()
pokud nevypadáš jako Baba Jaga, tak oni asi odepisují řadem, co když se nějaká chytne
Přesně tak. Ti muži píšou všechnu, co má vagínu. Bohužel většina z nich hledá jen zásun.
@Anonymní píše:
Zůstala jsem sama s nemocným dětem. Má několik diagnóz. Hluboce postižený intelekt.Často slyším různé rady, že bych si měla najít někoho, kdo má taky děti.
Jenže já se bojím, že skončím jako bezplatná chůva cizích dětí. Ostatně, muži to často velmi rádi dělají. Příběhů na toto téma je zde hafo. Moje vlastní dítě mě stojí spoustu sil, nervů, energie. Péče je velmi náročná. Nemám ten pocit, že bych měla dost sil na cizí děti.
Nehledě na konflikty s případnou ex, která dosti často dělá v novém vztahu dusno.
Je tu někdo, kdo zůstal sám s nemocným dítětem, našel si chlapa s dětmi ve střídavé péči a všichni i s partnerovo bývalou jsou jedna šťastná rodinka či fungují bez scén, nervů, hádek?
Ptám se, jestli mám do takových vztahů jít, když už je mi přes třicet.
Nevážný příjemný kontakt s „výhodou“ a dobrou antikoncepci. Nejlepší varianta, bez závazků. Ideálně ženáč, co nechce mít levobočka a problémy doma. Win- win pro obě strany.
@stinga píše:
jejda, na to vůbec nehleď, oni odepisují na cokoli, máš v požadavcích chlapa 28 - 38 let a klidně ti napíšou 47letí, i 23letý mi psal
teď nedávno jsem si také psala s chlapíkem, moc fajn a docela inteligentní, já mám dítě, on dítě chce své nové, ale o mé dítě nemá vůbec zájem, v podstatě mu asi překáží - tak také se mohu ptát, proč píše ženě s dítětem![]()
![]()
Oni okopírují jednu větu více ženám a čekají, která se chytne.
@Tarjei píše:
Ahaa tak jak to tady ctu, asi mam chlapa magora, ze do toho seltaky mel bobky, jak to bude, mam tri kluky, prostredni tezkej autista…a ted je to tak, ze kdyby kterymukoliv z mejch deti vcetne mimone chtel nekdo ublizit, partner by dotycnyho nejspis vykostil. Proste asi kdyz je laska fakt laska, prospecharsky uvazovani jde stranou. Nebo mam vetsi stesti, nez si ja mrcha zaslouzim
Jaké prospecharstvi? Tak snad podkud není masochista, tak snad každého ten vztah nějak naplňuje, něco mu dává. Tak buď u tebe našel něco, co u jiné ne, treba si péči o tvé děti saturuje nějakou potřebu nebo zas ty ho bereš s něčím, co jiní nedávají. Každý má jiné preference.
Příspěvek upraven 12.04.22 v 17:35
Zakladatelko, vyzníváš fakt hrozně negativně, tak si hoď zpátečku a nic nehroť, ne??
ANO - od (nejen) mentálně postižených dětí muži často utíkají, viděla jsem to na integrovaných táborech, kde jsem dělala vedoucí, z 90% prostě vše řešily matky, případně byly velmi často s dětmi/dítětem samy… zodpovědného a Pečujícího tátu takového dítka aby člověk pohledal s baterkou v nejhlubším lese..
nechápu, proč do toho taháš potenciální děti partnera.. který navíc zatím ani neexistuje?? Prostě můžeš klidně x let fungovat jen s milencem.. není to nic proti ničemu…
pečujícího otčíma pro své mentálně postižené dítě bych teda ROZHODNĚ na seznamkách nehledala.. pokud chlapa, tak do postele nebo na pěkné chvíle.. časem by se vše vidělo…
děti bych do toho na tvém místě určitě netahala, hlavně ne v tvém aktuálním životním rozpoložení.
@Anonymní píše:
Jak bys pak vysvětlila to, že muž i s dětmi vědomě odpoví ženě, která jasně napíše, že má dítě s mentálním postižením?Upřímně, nedává mi to moc logiku. Vždyť přeci jde pak vědomě do něčeho od čeho se utíká.
protože chce sex ![]()
@Burj Chalifa píše:
Nevážný příjemný kontakt s „výhodou“ a dobrou antikoncepci. Nejlepší varianta, bez závazků. Ideálně ženáč, co nechce mít levobočka a problémy doma. Win- win pro obě strany.
Do ženatého bych nikdy nešla. Cítila bych se blbě sama před sebou. Nechci někomu někoho odloudit ani být ta vydržovaná milenka.
Ani nechci být něčí jednorázovka. V lepším případě něčí matrace na vyklepávání plného pytlíku. Vážně si svůj vztah s chlapem představuju tak, že mi dá pusu, vyspí se mnou a zase půjde za svých životem.
Chtěla bych něco spíše trvalejšího rázu. Abych s tím mužem mohla plánovat a radovat se z každodenních maličkostí.
Možná jsem negativní, ale také mám toho hodně za sebou.