Nechci partnera s dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.4.22 15:12
@Lama Lama píše:
Dětný chlap neznamená, že budu pečovat o další děti. Bud si bude pečova každý o své nebo to musí fungovat recipročně - pomáhat si s péčí oboustranně.

Nevím, moje zkušenosti ze slepovaných vztahů jsou prakticky nulové, ale nevěřím ani trochu tomu, že by jakýkoliv cizí muž toužil opečovávat cizí postižené dítě. Na to mám v okolí zkušeností dostatek.

• Citovat
  • Upravit
2353
12.4.22 15:14
@Lama Lama píše:
No, zásadní je, jestli chce další dítě. Pokud ne tak je bezdětný nonsence.
Stran srdci neporučíš, to uplně nesnáším. Jako najdeš si gamblera, zadluženýho až po uši a budeš krčit ramenama, že srdci neporučíš? Asi ne, že? Prostě nějaké mantinely by o mělo mít. Pokud prostě mi vadí citzí děti, nechci se s nimi dělit o zdroje, čas a pozornost, tak hledám bezdětného. POkud nechci další děti, tak si sakra dám pozor, abych si toto hned na začátku vyjasnila s bezděným chlapem, když už na takového narazím.

Hrozně manipuluješ. Manipulace č. 1: Já třeba vidím rozdíl v tom, být s partnerem, který má dítě vs. s partnerem, který je gambler.

Prostě si umím představit, že i přesto, že bych partnera s dítětem nehledala, ale do takového bych se zamilovala, zkusila bych to. A necítila bych se špatně.

A manipulace č. 2: Mezi „vadí mi cizí děti“ a nechci partnera s dětmi, protože nechci být jejich chůva zdarma je sakra rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3034
12.4.22 15:14

Zakladatelko je naprosto v pořádku, že nemáš zájem o chlapa s dětmi. Stejně jako je v pořádku, že bezdětní muži nemají zájem o ženy s dětmi, natož dokonce s těžce postiženými dětmi. Že opravdu existuje riziko, že pokud svá kritéria nerozvolníš, chlapa pro život nemusíš najit nijak brzo, anebo taky nikdy-to víš taky. Otázka je jak moc je to teď pro tebe důležité, třeba se to časem obrousí. A třeba ne a budeš muset přijmout nějakou alternativu ke klasickému vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.4.22 15:21
@Anonymní píše:
Nevím, moje zkušenosti ze slepovaných vztahů jsou prakticky nulové, ale nevěřím ani trochu tomu, že by jakýkoliv cizí muž toužil opečovávat cizí postižené dítě. Na to mám v okolí zkušeností dostatek.

Pak musí počítat s tím, že nikdo nebude opecovavat jeho cizí deti :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14639
12.4.22 15:23

Záleží i na chlapovi i na dětech, jaké budou. Jeden měl dvě holky, tam jsme si spolu moc nerozumely a chlap taky nic moc, porad jen mlel o ex a nechápal, ze se tím nemám zájem zabývat :lol: druhej měl holku a kluka a s nimi jsem si rozumela skvěle, byly jako vlastní pro mě, ale z nej se nakonec vyklubal podivin. Já myslím, ze to je jedno. Ohled se na ne brat musí a taky se musí všichni nějak vzajemne přijmout, aby to fungovalo, ale přijde mi divne, když žena sama má dite a odmítá přitom kategoricky randit s chlapy s ditetem :nevim:

Nevím, kolik ti je. Jestli chceš bezdětného, tak zkus štěstí někde na seznamkach, nebo si najdi nejakeho starika, co má děti už odrostle. Nebo nejakeho mládence nezakotveneho, co by byl rad za přístřeší a pomáhal by ti na oplátku s tvým ditetem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.22 15:23
@Lama Lama píše:
No, zásadní je, jestli chce další dítě. Pokud ne tak je bezdětný nonsence.
Stran srdci neporučíš, to uplně nesnáším. Jako najdeš si gamblera, zadluženýho až po uši a budeš krčit ramenama, že srdci neporučíš? Asi ne, že? Prostě nějaké mantinely by o mělo mít. Pokud prostě mi vadí citzí děti, nechci se s nimi dělit o zdroje, čas a pozornost, tak hledám bezdětného. POkud nechci další děti, tak si sakra dám pozor, abych si toto hned na začátku vyjasnila s bezděným chlapem, když už na takového narazím.

Já se hlavně v otázce dalších dětí nechci zase spálit. Už takhle jsem měla na talíři, že jsem si blbě vybrala. A být matka samoživitelka se dvěmi dětmi z toho jedno postižené a každé s jiným otcem není něco o co bych zrovna dvakrát stála.

• Citovat
  • Upravit
14639
12.4.22 15:28
@Anonymní píše:
Já se hlavně v otázce dalších dětí nechci zase spálit. Už takhle jsem měla na talíři, že jsem si blbě vybrala. A být matka samoživitelka se dvěmi dětmi z toho jedno postižené a každé s jiným otcem není něco o co bych zrovna dvakrát stála.

Tomu se dá porozumět. Tak si najdi milence na sex, hlavně, aby se ti líbil, nevaž se na nej a na počet děti nehled, a pak se uvidí :lol: zase když chlap děti má, třeba už chtít další nebude, hlavně v kategorii 45+ se ta šance snižuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.4.22 15:29
@Modra1 píše:
Hrozně manipuluješ. Manipulace č. 1: Já třeba vidím rozdíl v tom, být s partnerem, který má dítě vs. s partnerem, který je gambler.

Prostě si umím představit, že i přesto, že bych partnera s dítětem nehledala, ale do takového bych se zamilovala, zkusila bych to. A necítila bych se špatně.

A manipulace č. 2: Mezi „vadí mi cizí děti“ a nechci partnera s dětmi, protože nechci být jejich chůva zdarma je sakra rozdíl.

Ad jedna… ano, věřím, že ty to tak máš. Já to mám tak, že chlapa salym dítětem nechci. Je to vědomě racionalni rozhodnutí, stejně jako nechci zadluženého gamblera.
Ad 2. Máš pravdu. I jsem psala zakladatelce, že drsný chlap nemusí automaticky znamenat, že musí o jeho děti pečovat. Třeba pak může názor na to, zda mít deštného přehodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
@Anonymní píše:
Ty vážně mluvíš o tom hodit na něčí děti zodpovědnost za své postižené dítě?Vždyť diskutabilní téma je to i v rodinách, kde by se sourozenci měli starat o své biologické nemocné sourozence.

Sourozenec mu má pomoct ale ne obětovat svůj život celodenní péčí o postiženého sourozence. Zdravý sourozenec má právo žít svůj život a jednou si založit vlastní rodinu.

Příspěvek upraven 12.04.22 v 15:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
@Anonymní píše:
Zůstala jsem sama s nemocným dětem. Má několik diagnóz. Hluboce postižený intelekt.

Často slyším různé rady, že bych si měla najít někoho, kdo má taky děti.

Jenže já se bojím, že skončím jako bezplatná chůva cizích dětí. Ostatně, muži to často velmi rádi dělají. Příběhů na toto téma je zde hafo. Moje vlastní dítě mě stojí spoustu sil, nervů, energie. Péče je velmi náročná. Nemám ten pocit, že bych měla dost sil na cizí děti.

Nehledě na konflikty s případnou ex, která dosti často dělá v novém vztahu dusno.

Je tu někdo, kdo zůstal sám s nemocným dítětem, našel si chlapa s dětmi ve střídavé péči a všichni i s partnerovo bývalou jsou jedna šťastná rodinka či fungují bez scén, nervů, hádek?

Ptám se, jestli mám do takových vztahů jít, když už je mi přes třicet.

V životě bych už nechtěla chlapa s dětmi ve střídavé péči.
Střídavou jsem pak měla já.
To raději žádného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.4.22 15:32
@Kryptozoo píše:
Zakladatelko je naprosto v pořádku, že nemáš zájem o chlapa s dětmi. Stejně jako je v pořádku, že bezdětní muži nemají zájem o ženy s dětmi, natož dokonce s těžce postiženými dětmi. Že opravdu existuje riziko, že pokud svá kritéria nerozvolníš, chlapa pro život nemusíš najit nijak brzo, anebo taky nikdy-to víš taky. Otázka je jak moc je to teď pro tebe důležité, třeba se to časem obrousí. A třeba ne a budeš muset přijmout nějakou alternativu ke klasickému vztahu.

Amen :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.22 15:50

Jinak objevilo se pár nabídek na potenciální vztah přes seznamku. V reálu nemám moc možností se s někým seznámit.

Potencionální nápadníci mají děti různého stáří. Někteří mají malé a někteří už dospělé.

Upřímně, mám pocit, že dneska se vám muži ozvou na cokoli. Aniž by si uvědomovali důsledky. Jasně, vidina sexu a hlídání dětí v tom bude hrát svou roli.

Já se však ptám, bude to ten chlap dávat a budou to vůbec dávat jeho děti? Dovede někdo říct jak takovou věc vůbec vnímá dítě, které dostane těžce postiženého nevlastního sourozence?

Jak byste se na to dívaly vy v roli ex v tomhle případě? Neměly byste strach?

• Citovat
  • Upravit
81481
12.4.22 16:09
@Anonymní píše:
Jinak objevilo se pár nabídek na potenciální vztah přes seznamku. V reálu nemám moc možností se s někým seznámit.

Potencionální nápadníci mají děti různého stáří. Někteří mají malé a někteří už dospělé.

Upřímně, mám pocit, že dneska se vám muži ozvou na cokoli. Aniž by si uvědomovali důsledky. Jasně, vidina sexu a hlídání dětí v tom bude hrát svou roli.

Já se však ptám, bude to ten chlap dávat a budou to vůbec dávat jeho děti? Dovede někdo říct jak takovou věc vůbec vnímá dítě, které dostane těžce postiženého nevlastního sourozence?

Všechno se to odvíjí od nabídky poptávky. Čím víc nabizis, tím víc můžeš poptávat. Jako těžko najdeš dokonalého bezděčně chlapa, který bude toužit po péči o t e dítě, další chtít nebude. Možná takový bude. Ale šance jsou malé, nejspíš bude mít jiný handicap (nízké sebevedomi, nějaký problém., který mu brání si najít bezdětnou partnerku). samo můžeš snížit své požadavky, spokojit se s chlapem, který má nějaké ale… on zas zkoušce to tvé ale (těžce postižené dite). Také je šance, že si najdeš chlapa, pro nějž to tvé ale zas takový problém není. A zároveň jeho „ale“, bude konkrétně pro tebe v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14639
12.4.22 16:15
@Anonymní píše:

Hele jako jestli jseš už od začátku naladena tahle obranně, jakoze tě bude chtít jen na sex a hlídání svých děti, tak bych doporucovala se na to vykaslat rovnou. Není povinnost mít chlapa. Proč ho vlastně hledas, když jenom cichas samy potíže? Tak ho proste nehledej a uleví se ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.4.22 16:23
@Anonymní píše:

Zakladatelko, jsi strasne negativni.
Hrozne moc.
Evidentne zklamana, trochu zapskla, neveris nikomu ani jak se jmenuje.
V tomhle rozpolozeni si fakt nikoho nehledej, to nema cenu.
Az se das do kupy a zacnes zase lidem verit, uvidis to jinyma ocima a fajn chlap se treba najde.

(Jinak myslim, ze „hrozna exka“ je jen v pripade, kdy chlap odchazi k milence. Naopak pokud je muz odejit, bude exka zlaticko, nechapu tu chut nextek v ni videt furii… )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová