Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Moise píše:
tak ono ty, které se tím živí, být líné ani nemůžou. Protože stráví kolikrát v práci víc než těch klasických osm hodin.
Mě to neříkej, já to moc dobře vím. Zrovna nehty jsou dobrá otročina.
Zakladatelka se na něco zeptá a přistane jí kýbl hnoje na hlavě za 3… 2… 1…
To je super, tady ty diskuse, kdybych se potřebovala na něco zeptat, tak na emimi v životě nééé ![]()
@Cuddy píše:
Zakladatelko, znovu, pozvi je do salonu, kde pracujes a bude po pomluvach.
Nebo zjistí, ze ne všechno jsou pomluvy…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, doufám, že tato téma nevyvolá hádky.Jsem poměrně mladá (29) a v minulosti jsem pracovala jako dělnice nebo v obchodě ale práce mě nikdy nenaplňovala. Už od skončení školy jsem věděla, že nechci mít nad sebou šéfa. Jsem hodně citlivá a nesnesu aby po mě někdo řval a také jsem spíše introvertní. V práci jsem nikdy dlouho nevydržela, po pár měsících jsem odešla. Nikdy jsem nechtěla být jako otrok co ráno vstane a jde do práce kde si odkroutí 8 nebo 12 hodin, pak přijde domů, padne od únavy a jde brzy spát protože zítra ho čeká to samé. Žádný život a jako výplata almužna která stačí jenom na prožití nikoliv na žití. Nikdy jsem nebrala sociální nebo jiné dávky. Dnes jsem OSVČ. A to je v očích mnoha lidí trnem v oku. Věnuji se líčení a kosmetice a taky nechtům. Hodně lidí mě nemůže vystát, prý určitě nepracuji, prý určitě nepracuji s kosmetikou ale dělám prostitutku. Hnusně mi nadávají a já jsem z toho tak smutná a nevím co s tím. Když se dovíte co lidé o vás mluví a přitom to není pravda… Co to v těch lidech proboha je? Proč musí ubližovat a šířit nepravdy? Nadávají že jsem lína normálně dělat a podobně. Jak se mám proti tomu bránit?
Jestli to neni tim, jakyma lidma se obklopujes. Ja si neim predstavit(a myslim si ze by se to ani nestalo),ze ted pustim zamestnani, udelam si kurzy na kosmetiku, nehty atd, zacnu v tom delat, a nekdo z lidi okolo, co me znaj, o me zacnou pochybovat, ze treba delam prostitutku, to je proste nerealny, to me by se nemohlo stat. Tak jestli tobe se to deje, tak mas kolem sebe nejaky mentaly, nebo je neco jinak nez pises.
To platilo dřív, ještě za dob povinných razítek v občance, že za prací v salonu krásy se občas schovávalo všelicos, tak jestli to třeba neznají ti kamarádi z rodiny. ![]()
@marcellia píše:
Jestli to neni tim, jakyma lidma se obklopujes. Ja si neim predstavit(a myslim si ze by se to ani nestalo),ze ted pustim zamestnani, udelam si kurzy na kosmetiku, nehty atd, zacnu v tom delat, a nekdo z lidi okolo, co me znaj, o me zacnou pochybovat, ze treba delam prostitutku, to je proste nerealny, to me by se nemohlo stat. Tak jestli tobe se to deje, tak mas kolem sebe nejaky mentaly, nebo je neco jinak nez pises.
Přiznávám, že situaci vidím hodně podobně.
A vy, co píšete, že ma zakladatelka málo sebevědomí… No nevim. Sebevědomí má myslím dost, spíš bych viděla problém v absolutním nedostatku sebereflexe.
@SAJ píše:
Přiznávám, že situaci vidím hodně podobně.A vy, co píšete, že ma zakladatelka málo sebevědomí… No nevim. Sebevědomí má myslím dost, spíš bych viděla problém v absolutním nedostatku sebereflexe.
Asi tak.
Trosku nestastne zvoleny nazev diskuse. Ke gramatickemu okenku se nechci mic vyjadrovat… taky mi obcas nejaka chyba ujede a to mam vysokou skolu. Navic ziju v cizine a je mi jasne, ze muj pisemny projev asi nekdy taky musi pusobit, jako bych byla mentalne retardovana
Zakladatelko drzim palce at se ti dari. Zaridit si zivot tak, aby byl clovek spokojeny, muze kazdy… ale ne kazdy k tomu sebere odvahu. Pomluvy patri k malomestskemu koloritu… byly a budou. Jedina moznost, jak se s tim vyrovnat, je prestat se snazit dokazovat opak a proste se tim nezabyvat. Ja jsem se uz o sobe take doslechla ledasco… po promoci jsem odesla do ciziny, vdala se za cizince ( z pro Cechy neatraktivni zeme), porodila 3 deti a rozjela male podnikani, ve kterem se mi velmi dari… to se neodpousti
Mne je sumak, nijak me to nepali ani to neresim… ale obcas je mi lito, co vse si musi vyslechnout moje mamka. Tu to obcas zamrzi, ale kanalama kvuli tomu nechodi.
@stín katedrál píše:
To platilo dřív, ještě za dob povinných razítek v občance, že za prací v salonu krásy se občas schovávalo všelicos, tak jestli to třeba neznají ti kamarádi z rodiny.
Taky znám podnik, kde se za masazemi téměř jistě ukrývá prostituce. Ale daně se platí, nájem taky, noční klid není narusovan, nikdo to neřeší, i když majitel objektu, kde je nájem, na to byl upozorněn ![]()
Ja vubec nechapu souvislost, asi si sedim na vedeni. Proc by zenska OSVC mela byt hned prostitutka? Kosmeticek, nehtarek je vsude mraky, na tom je nejaky duvod k pomluvam??
A ze nekdo nechce travit 12 hodin denne v nejakem obchode v OC nebo ve fabrice za par korun, tomu naprosto rozumim, vnimam to jako novodobe otroctvi.
@Ijen No, prave ze tam souvislost neni, takze u zakladatelky bude problem jinde.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, doufám, že tato téma nevyvolá hádky.Jsem poměrně mladá (29) a v minulosti jsem pracovala jako dělnice nebo v obchodě ale práce mě nikdy nenaplňovala. Už od skončení školy jsem věděla, že nechci mít nad sebou šéfa. Jsem hodně citlivá a nesnesu aby po mě někdo řval a také jsem spíše introvertní. V práci jsem nikdy dlouho nevydržela, po pár měsících jsem odešla. Nikdy jsem nechtěla být jako otrok co ráno vstane a jde do práce kde si odkroutí 8 nebo 12 hodin, pak přijde domů, padne od únavy a jde brzy spát protože zítra ho čeká to samé. Žádný život a jako výplata almužna která stačí jenom na prožití nikoliv na žití. Nikdy jsem nebrala sociální nebo jiné dávky. Dnes jsem OSVČ. A to je v očích mnoha lidí trnem v oku. Věnuji se líčení a kosmetice a taky nechtům. Hodně lidí mě nemůže vystát, prý určitě nepracuji, prý určitě nepracuji s kosmetikou ale dělám prostitutku. Hnusně mi nadávají a já jsem z toho tak smutná a nevím co s tím. Když se dovíte co lidé o vás mluví a přitom to není pravda… Co to v těch lidech proboha je? Proč musí ubližovat a šířit nepravdy? Nadávají že jsem lína normálně dělat a podobně. Jak se mám proti tomu bránit?
Dalsi diskuse trolla.
Chodim pravidelne na nehty nekolik let. Umim si je upravit doma, proc bych to delala, kdyz si muzu zajit? Takze ruce si nechavam uptavit a ma nohach nehty sama. Mam i lampu na to.
Nekourim, nepiju, neutracim za nesmysly, tak proc bych si nezasla na nehty
.
A znam spousty zen, ktere chodi taky a nikdo neni hnusny nebo opovrhovacny vuci kosmetickam, nehtarkam.
Tyhle pozice maji velkou vyhodu, nez mame my zamestnani, ze jsou panem sveho casu a muzou si zakaznika zpracovat/domluvit, aby prisel, kdy oboum vyhovuje.
Cely uvodni prispevek je trapne podany od trolla. Dal jsem necetla.
@Kelsey No, spis se musi přizpůsobit zakaznikovi, jinak pujde jinam.
Moje byvala nehtarka, kdyz odchazela na materskou, tak si nechala svych kolem triceti stalych zakaznic a ostatni poprosila, at chodi jinde, ze behem rodicaku ji tohle mnozstvi bude stacit. Nez mela dite, tak jela od rana do vecera. Kolik musela stihat zpacovat zakaznic.
Velmi sikovna mlada holka. A moje nynejsi nehtarka, je puvodne ekonomka. Takze vyuzila pani oboje, ze ma salon. Je velmi kreativni, sikovna a ma pod sebou holky, ktere pro ni pracuji.
@MP Krista píše:
No, víte je poněkud podivné, když o sobě napíšete, ze se živíte úpravou nehtů a to slovo napíšete s hrubou chybou. Minimálně jste absolvovala nějaký kurz, kde jste se tím slovem jistě setkala, je tedy ostuda psát je špatně.
Tady teda je přitroublejch češtinářek…nechte si ty své lingvistické rozumy doma pro haranty…smysl příspěvku je naprosto jasný…