Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, doufám, že tato téma nevyvolá hádky.Jsem poměrně mladá (29) a v minulosti jsem pracovala jako dělnice nebo v obchodě ale práce mě nikdy nenaplňovala. Už od skončení školy jsem věděla, že nechci mít nad sebou šéfa. Jsem hodně citlivá a nesnesu aby po mě někdo řval a také jsem spíše introvertní. V práci jsem nikdy dlouho nevydržela, po pár měsících jsem odešla. Nikdy jsem nechtěla být jako otrok co ráno vstane a jde do práce kde si odkroutí 8 nebo 12 hodin, pak přijde domů, padne od únavy a jde brzy spát protože zítra ho čeká to samé. Žádný život a jako výplata almužna která stačí jenom na prožití nikoliv na žití. Nikdy jsem nebrala sociální nebo jiné dávky. Dnes jsem OSVČ. A to je v očích mnoha lidí trnem v oku. Věnuji se líčení a kosmetice a taky nechtům. Hodně lidí mě nemůže vystát, prý určitě nepracuji, prý určitě nepracuji s kosmetikou ale dělám prostitutku. Hnusně mi nadávají a já jsem z toho tak smutná a nevím co s tím. Když se dovíte co lidé o vás mluví a přitom to není pravda… Co to v těch lidech proboha je? Proč musí ubližovat a šířit nepravdy? Nadávají že jsem lína normálně dělat a podobně. Jak se mám proti tomu bránit?
Kosmetiček, nehtařek, je tolik, že už to na některé lidi dělá dojem, že se k této činnosti uchylují nemakačenka, co se jinde nechytnou. Pokud v tom nejsi dost dobrá, můžeš budit dojem, že se toho prostě usilovně držíš jen proto, abys nemusela být zaměstnaná.
Podnikání v oboru kosmetická péče je navíc řemeslné podnikání a je vázané na vyuční list plus praxi v oboru jako zaměstnanec nebo na střední vzdělání v oboru s maturitou.
Příspěvek upraven 24.08.19 v 12:45
Hledím, k vůli cemu se lidi dokáží postekat. A s nazorem, že lide s nižším vzděláním mají všeobecně nižší IQ, nesouhlasím taky. Jaké ma člověk vzdělání, závisí na více faktorech. A vliv IQ byl v minulosti precenovan, teď už se víc hledí a osobnostní kvocient a emoční inteligenci.
Moje sousedka je taky cizinka a pracuje v organizaci, která se venuje detem. V CR zije spoustu let. Drobné pravopisné chyby jsou jí odpousteny.Tuto praci má už nekolik let, naštěstí normální, chápající kolegy. Člověk ma zafixovano to, s čím vyrustal.
Příspěvek upraven 24.08.19 v 12:48
@MP Krista Ale já mám na to školu. Toto mi psát nemusíte, já vím co můžu a co ne.
@MP Krista píše:Tím živnost
Podnikání v oboru kosmetická péče je navíc řemeslné podnikání a je vázané na vyuční list plus praxi v oboru jako zaměstnanec nebo na střední vzdělání v oboru s maturitou.Příspěvek upraven 24.08.19 v 12:45
@Moise píše:
@MP Krista jsi si tím jistá?
Tím žl? Ano, mají to tak všechna řemesla. Ani Zednik nedostane žl bez praxe.
@Moise píše:
@MP Krista jsi si tím jistá?
Pochybuji, podle mě to v pohodě nahradí osvědčení z nejakeho certifikovaneho kurzu, toho je teď mraky ![]()
Příspěvek upraven 24.08.19 v 12:51
@Jana206 píše:
Hledím, k vůli cemu se lidi dokáží postekat. A s nazorem, že lide s nižším vzděláním mají všeobecně nižší IQ, nesouhlasím taky. Jaké ma člověk vzdělání, závisí na více faktorech. A vliv IQ byl v minulosti precenovan, teď už se víc hledí a osobnostní kvocient a emoční inteligenci.
Moje sousedka je taky cizinka a pracuje v organizaci, která se venuje detem. V CR zije spoustu let. Drobné pravopisné chyby jsou jí odpousteny.Tuto praci má už nekolik let, naštěstí normální, chrápající kolegy. Člověk ma zafixovano to, s čím vyrustal.
@Jana206 Lidi se ale rádi chytnou čehokoli a pak se na tom odbavují, asi nejsou spokojení v živote jinak si to vysvětlit neumím.
@Jana206 píše:
Pochybuji, podle mě to v pohodě nahradí osvědčení s nejakeho certifikovaneho kurzu, toho je teď mraky
Ano, taky si myslím.
@Anonymní píše:
@MP Krista Ale já mám na to školu. Toto mi psát nemusíte, já vím co můžu a co ne.
Tak to je dobře, ze mate školu, tak do dávejte pozor, jak co píšete, nepůsobí to pak důvěryhodně.
@Anonymní píše:Živíš se sama a na ostatní se vykašli.
@MP Krista píše:
Podnikání v oboru kosmetická péče je navíc řemeslné podnikání a je vázané na vyuční list plus praxi v oboru jako zaměstnanec nebo na střední vzdělání v oboru s maturitou.Příspěvek upraven 24.08.19 v 12:45
Staci mit garanta. Coz pokud dela u nekoho v salonu, kde jsou jine osvc nehtarky/kosmeticky, tak se ji lehce nekdo zaruci.