Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Ou píše:
Hele a není na čase překonat zamrzlou pubertu a odpor k autoritám a chovat se racionálně?Racionální je pochopitelně se naočkovat. To že kolem toho běhá milion emocí je věc jiná a základní racionalitu naočkovat se co nejdřív, pokud nemám závažne kontraindikace to nemění.
Těžce vydíráš, manipuluješ zostouzením (kdo se nenechá, není racionální - což je pochopitelně špatně). To jsi psycholožka?
Ostatně když se ti tohle tema (nebudu to dělat, protože to všichni říkají že to mám udělat a když na mě nědko tlačí, tak udělám na just něco jineho) zvládneš u sebe prozkoumat a pročistit, tak se ti bude výrazně snáze pracovat s žáky či studenty, kteří mají stejne povahove rysy.
Pokud se tvoje chování řídí tím, že budeš dělat opak toho, co se od tebe očekává tak sice nejsi poslušná, ale taky nejsí svobodná, protože prostě musíš udělat opak, ne to co je pro tebe nejlepší a nebo to co fakt chceš.
Tohle je pochopitelně pravda. Dobře že to říkáš, přijde mi, že je to celkem důležitý.
Svoboda jednoho končí se svobodou druhýho - tohle je v moderní společnosti snad už axiom. Tečka. Co z toho teď plyne?
Když se bojíš, nech se naočkovat. Že ta vakcína není 100%, za to já nemůžu. Já se očkovat nechci. A to je zase moje právo a tady končí tvá svoboda. Nikdo nemá právo nutit někoho k lékařským zákrokům, smůla. Takhle to prostě je. ![]()
Říkám to hnusně, vím to, ale prostě tak to je.
EDIT: Pointa - prostě se neočkuj. Na čele to napsaný nemáš.
Kod pro pedagogy/nepedagogy vyprsel 28. brezna. Ty ses zaregistrovala, vybrala sis ockovkovaci misto, jen odsouvas termin ockovani.
@Anonymní píše:
Jako člověk, kterého covidove restrikce přivedly na pokraj krachu a donutily rozprodat téměř vše, co měl.. jehož děti nemají dostatek ovoce a zeleniny, protože jsou drahé, před výplatou naráží na prázdnou ledničku, protože přeci jen nájemní smlouvy na prostory nejde jen tak vypovědět.. jehož děti chodí v krátkých kalhotech, boty se musely vybírat jen dle ceny a o bundach ani nemluvím..tahle rozhodnutí absolutně nechápu. Další případný lockdown zničí statisíce rodin. Tak nám pomozte a nechte se naočkovat. Nechte vrátit aspoň trochu normální život. Nechte nás se nadechnout. Prosím.
Nikde nemas psano, ze nebudou i pres ocko, tohke vydirani..uz ted se diskutuje, zda ovko bude stacit na mutace, uz jsou pochybnosti u indicke, objevi se dalsi..iz ted se mluvi o preockocani, zatim jen celosvetove probiha studie, nikdo nic nevi..ani vedlejsi ucinky..nikdo negerantuje odpovednost za pripadne nezadouci ucinky, tohle sinkazdy musi vzit na triko sam. Ja sama jsem ockoynbyt mam pochybnosti, ale vim, ze znova uz se nebudu za rok ockovat. Kazdy mel problem v lockdownu, nekdo financni, nekdo utrpel ztratu, prisel o blizke, mel spatny prubeh..jen rikam, ze tohke je kazdeho rozhodnuti na zvazeni rizik, takze s. prominutim, ze tys mel financni potize nikoho nezajimamm
@Ou píše:
Hele a není na čase překonat zamrzlou pubertu a odpor k autoritám a chovat se racionálně?Racionální je pochopitelně se naočkovat. To že kolem toho běhá milion emocí je věc jiná a základní racionalitu naočkovat se co nejdřív, pokud nemám závažne kontraindikace to nemění.
Ostatně když se ti tohle tema (nebudu to dělat, protože to všichni říkají že to mám udělat a když na mě nědko tlačí, tak udělám na just něco jineho) zvládneš u sebe prozkoumat a pročistit, tak se ti bude výrazně snáze pracovat s žáky či studenty, kteří mají stejne povahove rysy.
Pokud se tvoje chování řídí tím, že budeš dělat opak toho, co se od tebe očekává tak sice nejsi poslušná, ale taky nejsí svobodná, protože prostě musíš udělat opak, ne to co je pro tebe nejlepší a nebo to co fakt chceš.
První a poslední odstavec zní docela racionálně. Ovšem to co Ty považuješ racionální, je přinejmenším diskutabilní a nebo máš informace, které většina běžných lidí nemá.
Když si tak shrnu informace, podle kterých bych se měl rozhodovat. Nevím jistě, ale jestli podepisují všichni před očkováním podobný formulář jaký jsem viděl na netu, tak už jen to je zarážející. Máme podepsat, že se necháváme dobrovolně a na vlastní žádost seznámeni s rizikem všech možných vedlejších následků, včetně možné embolie? V překladu, i kdyby tě to mělo zabít, nedostaneš ani halíř. To nemluvím o tom, že dokázat jakékoli spojení s vakcinací je tak trochu zázrak. A navíc vakcínou, která byla zkoušena pár měsíců namísto běžných několika let a navíc ji při schvalování byla udělena výjimka.
V mém okolí onemocněla více než třetina lidí, z toho jeden těžce obézní v nemocnici kde ležel s infarktem a jen jeden měl vážnější průběh a to je člověk, který má astma.
Ano, na komplikace s vakcínou zemřelo „jen“ pár desítek lidí a na nemoc tisíce. To je fakt, který je ovšem relativní, protože to je relevantní jen do té doby, dokud se neocitnete mezi těmi „pár“ desítkami.
@Anonymní píše:
Jako člověk, kterého covidove restrikce přivedly na pokraj krachu a donutily rozprodat téměř vše, co měl.. jehož děti nemají dostatek ovoce a zeleniny, protože jsou drahé, před výplatou naráží na prázdnou ledničku, protože přeci jen nájemní smlouvy na prostory nejde jen tak vypovědět.. jehož děti chodí v krátkých kalhotech, boty se musely vybírat jen dle ceny a o bundach ani nemluvím..tahle rozhodnutí absolutně nechápu. Další případný lockdown zničí statisíce rodin. Tak nám pomozte a nechte se naočkovat. Nechte vrátit aspoň trochu normální život. Nechte nás se nadechnout. Prosím.
Tohle všechno co píšeš je sice smutný, ale tak nějak brečíš na špatným hrobě. To zavinila vláda, která namísto aby zavřela jen podniky, co jsou opravdu rizikové a řádně je odškodnila, tak zavřela šmahem všechny včetně obchodů a rozfrcala miliardy namísto potřebným, za předražené testy a ostatní pomůcky.
@Anonymní píše:
Je to hrozny, ale lidi za to nemuzou, places na nespravne adrese.
Prosim, fakt koukni na studie, ktera uz mame po roce k dizposici, je jich nekolik, staty, ktere sli na to rozmumneji a nelockdownovali, namaji horsi vysledky jak staty s lockdownem… tvrdy. lockdown funguje kratce uplne v zacatcich epidemie, jinak kdyz uz je to rozlezeny, napacha lockdown vic skod, jak uzitku.
Napriklad Francie mela 3 lockdowny a ma stejne, ne li horsi vysledky, jak Svedi, kteri nelockdownovali…
Zavirani mensich obchodu je proste nezmysl, pokud dodrzuji sanitarni protokol, prelepovani reagalu je uplna volovina a povinne noseni respiratoru v exterieru nema oduvodneni, uz o tom vychazeji studie, venku je riziko nakazy uplne minimalni… proste blba opatreni…
Já se očkovat zatím taky nechci nechat a nevzdělaná si nepřipadám. Naštěstí nejsem učitelka ani zdravotník, takže to nikdo neřeší. I když samozřejmě chápu, že očkování je jediná cesta z pandemie, takže až to bude nevyhnutelné, tak se asi očkovat nechám. Zatím ale čekám, jak se to bude celé vyvíjet.
Také se zatím očkovat nenechám. 8 měsíců po prodělané nemoci mám stále protilátky dost vysoké, uvidím za půl roku jestli klesly. Tak zatím určitě ne a uvidím jak se to bude vyvíjet dál.
@Mefag-r píše:
Také se zatím očkovat nenechám. 8 měsíců po prodělané nemoci mám stále protilátky dost vysoké, uvidím za půl roku jestli klesly. Tak zatím určitě ne a uvidím jak se to bude vyvíjet dál.
Já Covid ještě pravděpodobně neměla, nebo o tom aspoň nevím…ale připadá mi nesmyslné nechávat se očkovat jen kvůli úlevám, kterém plánují…jako že i nenošení respirátorů… bojím se injekce, bojím se, co to udělá, když ne hned tak třeba za 3,5,10let… máte to někdo taky tak?
@Anonymní píše:
Já Covid ještě pravděpodobně neměla, nebo o tom aspoň nevím…ale připadá mi nesmyslné nechávat se očkovat jen kvůli úlevám, kterém plánují…jako že i nenošení respirátorů… bojím se injekce, bojím se, co to udělá, když ne hned tak třeba za 3,5,10let… máte to někdo taky tak?
každý má pochybnosti, v podstatě už nikdo ani neví co je pravda a co hoax,
je to na každém z nás co si vybere. Vadí mě manipulace.
@DanielaD píše:
každý má pochybnosti, v podstatě už nikdo ani neví co je pravda a co hoax,
je to na každém z nás co si vybere. Vadí mě manipulace.
Mně taky.
@Popeladym píše:
Mně taky.
Taky mě vadí manipulace. A zatím to nechci. Bojim se. Kazdy den jsem ve strašném stresu. Jestli sklopit hlavu a jít jako ovce a nebo vyčkat. Mám pocit, že to moc řeším a nechci být jediná, kdo se nehrne, i když vím, že takových je víc. Proste chci vyčkat, jak a co se bude vyvíjet dál… třeba později půjdu. Ale ten stres je hroznej. Bojim se Covidu, nechci umřít a nechci se zatím očkovat…