Nechci se zatím očkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2713
17.5.21 00:21
@j.a.n.i1 píše:
@takymanžel A jaká je pravděpodobnost úmrtí díky očkování?

A bude Tě to zajímat, pokud se to úmrtí bude týkat někoho blízkého nebo přímo tebe? Je to prostě riziko navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
17.5.21 00:23
@takymanžel píše:
Tak pravděpodobnost úmrtí na kovid je cca 3%. To není o moc větší, než že mě někdo sejme z motorky nebo dostanu infarkt. Proč k tomu ještě přidávat riziko embolie nebo jiných komplikací. Ono takové ochrnutí tváře, byť může být dočasné, člověka taky docela rozhodí. Myslím, že hysterie, která se tu rozpoutala lidem na zdraví taky nepřidá. Roušky v místnostech, prosím. Vyhýbat se zbytečným kontaktům, jasně. Ale nervovat se, co všechno mě může zabít je kontraproduktivní.

Ta pravdepodobnost zalezi taky od veku, uz jsem to sem davala, pokud cloveku neni vic jak 70, tak sance, ze umre na covid vypada takhle :

29 let = 0,001
20 - 29 = 0,007
30 - 39 let = 0,02
40 - 49 let = 0,05
50 - 59 let = 0,2%
60 - 69 let = 0,8
70 - 79 let = 2,2
Vic jak 80 = 8,3

Jinak, sohlasim snad se vsim, co pises. Imunite neprospiva uzkost, strach, stres, ani respiratory venku v exterieru :zed:…a cela ta hysterie…vlastne se za ten rok dela vsechno, aby si lidi dokatovali imunitu, ktera je pro boj s virem klicova. A navic ten dzihad proti vcasne lecbe pres vsechny solidni vedecke dukazy, studie a zkusenosti lekaru, kteri leci, to je strasne smutna kapitola…kvuli lidem, kteri zbytecne konci v nemocnicich..

A lockdowny maji podle studii tak devastacni ucinky, ze budou mit vic obeti jak zachranenych v dlouhodobem horizontu,..deprese, strach z ekonomicke, z financni budoucnosti, alkoholizmus, narust nemoci, rakovina…no :( :( No, doba temna…

Příspěvek upraven 17.05.21 v 00:51

• Citovat
  • Upravit
102087
17.5.21 00:24
@takymanžel píše:
A bude Tě to zajímat, pokud se to úmrtí bude týkat někoho blízkého nebo přímo tebe? Je to prostě riziko navíc.

Myslíš, že je větší riziko úmrtí po vakcíně nebo riziko toho, že dostanu covid a spadnu mezi ty 3% :think: nebo u covidu je jedno, že se mě to bude týkat? Ano, pokud by možnost chytit covid byla spíše teoretická, tak můžeme uvažovat o tom, zda to je či není riziko navíc, ovšem zde je ta pravděpobnost celkem vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
17.5.21 00:38

@j.a.n.i1 Nikdo nemá ani tušení, jaké může mít vakcína následky. A pokud je pravdivá tabulka výše a není Ti přes osmdesát, tak je vakcína hodně diskutabilní. Kdyby se nebojkotovalo používání už vyzkoušených léků, protože prý nejsou dost vyzkoušené, tak by to už možná bylo jen jako chřipka.
Tohle je nekonečná debata. Pro zdravého člověka je prostě vakcinace jen další komplikace a navíc to ani není zaručená ochrana a před přenosem možná ani sedmdesátiprocentní. Takže žádný důvod k nátlaku jaký se vyvíjí. A co považuji za největší nebezpečí? Ten nesmysl, že po vakcinaci či po prodělání jsou lidé bráni jako nenakazitelní. To se ještě vymstí.
Dneska už :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
17.5.21 00:38
@j.a.n.i1 píše:
Myslíš, že je větší riziko úmrtí po vakcíně nebo riziko toho, že dostanu covid a spadnu mezi ty 3% :think: nebo u covidu je jedno, že se mě to bude týkat? Ano, pokud by možnost chytit covid byla spíše teoretická, tak můžeme uvažovat o tom, zda to je či není riziko navíc, ovšem zde je ta pravděpobnost celkem vysoká.

Zalezi od veku, do jisteho veku mas stejnou moznost, ze umres na covid, jak ze umres na vakcinu, nekde jsem cetla ty tabulky, muzu to jit pohledat. Ono, navic u vakciny ohledne dlouhodobych ucinku je tezko spojit napriklad rakovinu ( i o te nekteri odbornici mluvi ) za par let, je potrebny dlouhy casovy usek, aby to slo zhodnotit, takze dnes jeste skutecne nevime, treba vakcina nebude mit zadne dlouhodbe ucinky, v to doufame vsichni, ale treba jo, proste zatim nevime. Napriklad, u vakciny " pandemrix" bylo potreba 1 - 2 roky, aby zjistili, ze muze vyvolat narkolepsii.

Taky se ofiko ( teda zadna konspirace ) mluvi o tom, ze masova vakcinace pocas plne epidemie muze posilnit selekci odolnych variantu, nejde vyloucit riziko rekombinaci viru, ktere je male, ale pokud se budou ockovat stovky milionu, milardy lidi, nejde vyloucit a muze vzniknout novy vir a nova epidemie.
Chci tim jen rict, ze se mi kvuli vsem moznym rizikam vic pozdava opatrny pristup nekterych lekaru.

Příspěvek upraven 17.05.21 v 00:46

• Citovat
  • Upravit
My Melody
17.5.21 00:43
@takymanžel píše:
@j.a.n.i1 Nikdo nemá ani tušení, jaké může mít vakcína následky. A pokud je pravdivá tabulka výše a není Ti přes osmdesát, tak je vakcína hodně diskutabilní. Kdyby se nebojkotovalo používání už vyzkoušených léků, protože prý nejsou dost vyzkoušené, tak by to už možná bylo jen jako chřipka.
Tohle je nekonečná debata. Pro zdravého člověka je prostě vakcinace jen další komplikace a navíc to ani není zaručená ochrana a před přenosem možná ani sedmdesátiprocentní. Takže žádný důvod k nátlaku jaký se vyvíjí. A co považuji za největší nebezpečí? Ten nesmysl, že po vakcinaci či po prodělání jsou lidé bráni jako nenakazitelní. To se ještě vymstí.
Dneska už :mavam:

Poznamka pod carou : ta tabulka je z Francie, zdroj institut Pasteur, takze duverihodnej zdroj. :)

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
17.5.21 08:54

Zaregistrovala jsem se! Už se těším a jsem naspeedovaná. Je to napínavý :)

• Citovat
  • Upravit
4785
17.5.21 11:23

Já se přinejmenším letos taky očkovat nenechám. Covid jsem měla, věřím vlastnímu tělu a imunitě. Z pocitu zařazení do nějakého kolektivu, kvůli ulehčení cestování nebo vstupu do hospody to dělat nebudu, to mi přijde jako uhozený důvod. Zdraví má člověk jen jedno. Znám i dost zdravotníků včetně těch z první linie, co se očkovat nenechali.
U lidí, co už nechtějí mít děti nebo jsou v rizikové skupině očkování chápu a respektuju, zvlášť pokud covidem neprošli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
18.5.21 08:50
@Mango_Lassi píše:
Zaregistrovala jsem se! Už se těším a jsem naspeedovaná. Je to napínavý :)
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
18.5.21 09:19
@takymanžel píše:
Dneska už :mavam:

Tak tak. Leky jsou. Debata je bohuzel zbytecna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí