Nechodí a neroste - 16 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
23.3.11 12:15

ja bych se na to vyprdla…znam vic deti i donosenych co v 16 mesiscch nechodi nebo nechodily…treba muj pritel zacal az ve dvou letech chodit sam :mrgreen: no a nezda se mi ani nijak moc mala teda…moje mala ma stejne jak ta tvoje 16mesicu a meri 77 cm a ma deset kilo a mezi ostatnima detma stejnyho veku sme proste + - stejny :nevim: zadnej extrem …a to ja mam 180 a pritel 190…je zdrava nic ji neschazi tak proc si delat zbytecne hlavu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
23.3.11 12:19
Ahoj,tak já tě trošku ulidním :-D .Můj první syn měl v roce a půl 77cm.a vážil 9 kg.takže tak nějak stejný a byl donošenej.Sice už chodil,chodil od deseti měsíců ale mrnavej byl dlouho.a co?taky mi lezly na nervy ty otázky,jéé ten je nějakej malej jakto? :cert: :cert: :cert: a dnes je mu 13 a je o hlavu větší než já a žádný tintítko.a druhej syn,tomu je 7 měsíců a jede zatím v jeho stopách :lol: ,ale ten ani nemá snahu lézt :zed: .jen sepřetáčí na břicho,tak jsem zvědavá až půjdem na 8 měsční prohlíku,a taky už mě štve jak kažej(zejména tchyně)pořád,ale pořád mele-no to ale už by měl lézt :cert: .ten můj už je tím taky naočkovanej a zase ráno mu říká -no už by si měl lézt kocoure :cert: :cert: :cert: chjoooo,no byli včera u tchýně.takže tě chápu,kdyby si každej hleděl svýho,tak ani ty mamči nebudou tak na nerva.Ale to mě štvalo i to,že se nepřetáčí a zničeho nic začal,tak doufám,že začne lézt taky než půjdem na prohlídku :lol: začne chodit uvidíš :lol: .a až jim budou tři,tak nikdo nepozná jestli v 15 měsících chodila nebo né.Tak se drž,vím že je to někdy těžké :mavam: :mavam:
pajjakk píše:
Ahoj holky, prosím o vaše názory a zkušenosti. Mám dcerku narozenou o 6 týdnů dříve (42cm, 2,2kg). Nyní jí je 16,5 měsíce a nechodí a je malinká. Měří pouze 74cm (váha 9,5kg). Do neurologické poradny jsme nechodily, protože neuroložka říkala, že je vše v pořádku. Dětská doktorka ale říkala, že nás tam radši znovu doporučí, když Leontýnka ještě nechodí.
Starost mi také dělá, že je tak malá. Asi bych si takovou hlavu nedělala, kdyby tlak okolí nebyl tak velký (Už chodí? - to slyším skoro každý den.. Ta je nějaká malá, to bych jí tipoval/a tak rok..) Bojím se, jestli nemá nějakou poruchu růstu (já měřím tedy jen 160cm a manžel 174cm).
Jsem bezradná, dokonce jsem se dnes mámě rozbulela do telefonu :cry:
Budu Vám moc vděčná za vaše zkušenosti a postřehy ohledně těchto dvou témat. Děkuji..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
23.3.11 12:20
Lenka76 píše:
ahoj,ja se pridam k tomu chozeni.nase holcicka je donosena,je ji zitra 16mesicu a nechodi.chodi kolem nabytku,a pak padne na kolena a „chodi“po kolinkach.ptala jsem se peidatra,ten rekl,ze kdyz chodi za ruku a ne na spickach,tak je to v poradku. obvodacka se jeste pridala,ze ji mame nechat byt,abysme ji nezatezovali kolena.psala jsem tady na emimino do poradny a odpoved znela,ze neni jeste pripravena,ze nama jeste balanc.takze tohle vubec neres. a s tim,ze je malinka…ja taky vidim kolem sebe hodne deti,a jsou malinky a me se zda nase zase prerostla.. :-D

Přesně náš případ!A všichni taky radí-nechat ji tak a nenutit.Až bude připravená začne sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
23.3.11 12:25

Ahojík,
tak s chozením to neřeš,jak píšou holky každé dítko je individuální,Vaneska ta starší chodila ani né v 10měsících,sofinka ta začala v 10měsích,sofince bude 16měsíců a taky nemá ani 10kg a asi 78cm.
Na tu endo.bych si zašla,že by jí udělali vyšetření jako odběr krve atd.a zjistili by jí ty hormony atd.,ale jako váhově se mě nezdá až tak moc dolé.a chodit začne,opravdu každé dítko to má jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.3.11 12:25

Já bych si nechala malou vyšetřit a nenechala se odbýt. A ten růst je taky málo, to většinou děti podle tabulek mají cca v půl roce ne? Určitě byh si oběhlavyšetření ,třeba to fakt nic není a nevadí to, ale jistota je jistota ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.3.11 12:26

Ahoj tak s tím chozením bych se nestresovala.Až se malý bude chtít tak začne. :-) :-)
První syn v roce vážil 10kg a měřil 78cm a v roce a půl měl 10,10kg.
Mladší syn měl v roce 7,90kg a měřil 71,5cm.
Takže tohle bych taky nějak zvlášt neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
23.3.11 12:28

ahoj,

dcera je narozená o dva měsíce dříve, a když jsme odcházely z porodnice, tak nám paní doktorka říkala ať na ní v ničem nespěcháme, že má nárok začít chodit do dvou let..na neurologii jsme chodily od začátku, celkově tedy jen třikrát, v půlroce nás vyřadily, že je vše v pořádku, dcera začala chodit ve 13 měsících a na nedonošence teda nevypadá, takže jí tak nebere ani naše paní doktorka..my jsme měli v roce, ale ne v korigovaném, takže vlastně v 10 měsících 76 cm a 9 kg..přeju ať je všechno v pořádku :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
23.3.11 12:33

Ahoj, pokud jsi ty i manžel spíš menšího vzrůstu, může být dcerka menší právě kvůli tomu.
A co se nechození týče .. staví se třeba k nábytku?
Jak tady padlo, určitá norma je 18 měsíců, kdy by dítko správně mělo začít chodit. Moje dcerka začala ve 20 měsících, ale u nás to bylo způsobené určitými zdravotními problémy.

Řekla bych, že návštěva neuroložky neuškodí, už jen pro tvůj klid ;) Určitě to bude v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
23.3.11 12:55

K výšce: pro začátek se podívej na tyto stránky a hoď si údaje do těch interaktivních grafů, budeš mít hrubou představu. Mmch, i ty i manžel jste prťata ;-)Následně to samozřejmě pořeš u pediatra.
http://www.rustovyhormon.cz/
K chození: mně neuroložka říkala, že jí je jedno, kdy začne chodit, hlavně aby dobře lezl. Začal chodit téměř v 16ti měsících. Některé zdravé děti chodí i později. To jen pro uklidnění pro tento moment, ale samozřejmě, nech se poslat na neurologii a zase to tam proberte.
Obecně, když máš pochybnosti o čemkoliv, tak je řeš s odborníkem. Je to lepší, než se trápit a honit si v hlavě kdovíjaké myšlenky, buď zjistíš, že vše je v pořádku a dáš se do klidu, nebo zjistíte problém a začnete ho řešit adekvátně, tam, kde vám s tím opravdu pomůžou.
Hodně štěstí.

Příspěvek upraven 23.03.11 v 13:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
23.3.11 13:04

Ahoj,jak už tu spoustu děvčat přede mnou psalo-na okolí se vykašli,mě se od malého 6-ti měsíců všichni neustále ptali,jestli už sedí :cert: byla jsem na to už alergická.Já vím,ono to jde těžko,člověka to trápí.Jestli tě to uklidní,vím o chlapečkovi-17m a taky nechodí.
Zajdi si určitě na tu neurologii,a uvidíš.Apropo,někde jsem četla,že chození do 18m by se nemělo řešit.A je tu taky podobná diskuse:
 https://www.emimino.cz/…ankovani/12/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
23.3.11 21:03
pajjakk píše:
Ahoj holky, prosím o vaše názory a zkušenosti. Mám dcerku narozenou o 6 týdnů dříve (42cm, 2,2kg). Nyní jí je 16,5 měsíce a nechodí a je malinká. Měří pouze 74cm (váha 9,5kg). Do neurologické poradny jsme nechodily, protože neuroložka říkala, že je vše v pořádku. Dětská doktorka ale říkala, že nás tam radši znovu doporučí, když Leontýnka ještě nechodí.
Starost mi také dělá, že je tak malá. Asi bych si takovou hlavu nedělala, kdyby tlak okolí nebyl tak velký (Už chodí? - to slyším skoro každý den.. Ta je nějaká malá, to bych jí tipoval/a tak rok..) Bojím se, jestli nemá nějakou poruchu růstu (já měřím tedy jen 160cm a manžel 174cm).
Budu Vám moc vděčná za vaše zkušenosti a postřehy ohledně těchto dvou témat. Děkuji..

Ahoj nic si s toho nedělej-můj Matýsek začal chodit ve 17měsících,v 18měsících vážil 8200g-měřil 77,5cm,byly jsme s ním v nemocnici,sdělili nám že je zcela zdráv,oba s manželem měříme 170cm,dnes je Matýskovy 3roky a má 11kg a měří 87cm,běhá je hravej,živej,hyperaktivní a krásně prospívá,tak se ničeho neboj a opravdu bud v klidu,to je v pořádku ,znám maminky které mají stejné děti,malinké,drobné ,jo a Matýsek se narodil normálně a měl 2a půl kila a 47cm,určitě to bude v pořádku nebojse,držím vám palečky a určo se rozejde neboj se ahoj :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
12.3.18 13:22

Ahoj zakladatelko, prosím jak jste na tom s výškou teď a řešili jste to tenkrát u lékaře. Dcera je dva roky stará a měří 77 cm (roční děti ji už přerůstají), tak nevím zda taky podnikat nějaké kroky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
12.3.18 13:23
@pajjakk píše:

Ahoj zakladatelko, prosím jak jste na tom s výškou teď a řešili jste to tenkrát u lékaře. Dcera je dva roky stará a měří 77 cm (roční děti ji už přerůstají), tak nevím zda taky podnikat nějaké kroky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
13.3.18 01:41

Ahoj, moje dcerka je také spíš drobnější porodní míry 48cm a 2,5 kg, začala chodit na 14 měsících, taky jsem se bála, ale chce to dát jim čas. Teď má 16m a má 10kg, já myslím, že 9,5 kg není zas tak málo. Jinak je zdravá, ukecaná, má perfektní jemnou motoriku, zkrátka, problém byl jen to moje srovnávání. Pro tvůj klid duše bych na neuro zašla, ale veř, že to bude v pořádku. Okolí neřeš, ona k tomu sama dospěje. Nám na úvod pomohlo chodítko - to jak tlačí mimi před sebou. Pak se ho pustila a šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30974
13.3.18 06:12

@Bella13 To urcite podnikej, to bude hluboko pod 5 percentilem a to uz dobre urcite neni. Vem si ockovak, zanes si tam vysky/vahy co mas v prukazce a podivej se, kdy se ti dite zacalo propadat z puvodni krivky. Treba prijdes na neco, co se v tu dobu zmenilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí