Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Udělali jsme klukum noví pokoj i s postelí starší syn nemá problém když se vzbudí dojde hned za námi do ložnice kterou máme hned vedla pokoje.Ale mladší když se vzbudí lítá po celém baráku nedávno jsem ho načapala jak ve dvě ráno kramařil v lince,a dnes v jednu ráno jsem ho našla spát v obýváku v sedě v křesle.Napište mi jak to máte u vás s ratolestmi zavíráte je v pokoji?
Tak náš je v pokoji od 3let,dojde za námi do ložnice někdy v noci,někdy ráno.Kolikrát zjistíme až ráno že je mezi náma v ložnici. ![]()
Má v pokoji zaplé to malinké světýlko(bludičku) a dveře zavřené za kliku-ne zamčené.Když jde za náma vypne světýlko,zavře dveře,někdy se sám vyčůrá ještě na WC a dojde.Začal to tak dělat sám a automaticky-neučily jsme ho to.
Příspěvek upraven 19.03.11 v 12:57
Zavřít jako myslíš zamknout?
To bych nedělala,nikdy nevíš,co se může stát…
Snad jen vysvětlit,pokud se bojí nebo se mu bude něco ošklivýho zdát,že může vždycky přijít k tobě…
Ahoj. Starší je v pokojíčku od cca 1,5 roku, mladší jsme tam přestěhovali nedávno. Dveře na kliku nezavíráme. Já spolehám na své slabé spaní, ale taky mě vždycky nevzbudí.
Ahoj, já mám dcerku(2,5 roku), a od roka a půl spinká sama v pokojíčku. Ze začátku měla dveře otevřené a když se vzbudila tak mě volala, pak se naučila chodit za námi do postele když se vzbudila. A teď tak od dvou let si dveře sama zavírá a v pohodě spí i když teď má období, že kolem půlnoci chodí spát do ložnice, kde spí až do rána ![]()
Kdyz jdeme spat, tak klukum dokonce dvere do pokoje napul otevru, protoze jsou jinak zpoceny jak mysi
asi si to tam v noci zadychaji nebo co ![]()
Ale u nas se totiz z postylky nevylejza (starsi), vylezl 2× - kdyz spal ve velke posteli poprve, tak to zkusil asi 7× (ve spacaku se vypotacel
) a druhou noc vylezl k ranu a nasli jsme ho spat za dverma pokojicku na zemi ![]()
Ale od te doby ani jednou, on proste nevyleze, pokud nahodou neco potrebuje, tak v postylce sedi a vola, ale to spis rano, on proste v noci nevstava ![]()
Takze ode me je tenhle prispevek v podstate k nicemu ![]()
Pokud by to bylo jako u Vas, tak nevim, asi bych je do pokojicku nezamykala, to zas ne, zavreni dveri nepomuze? Malej by si uz otevrel??
Zamykat ne jen zavřít.Starší 3.5 je v pohodě ten dojde.Ale mladší 20 měsícu lítá po baráku tak potichu že mě to ani nevzbudí.Já mám zas z těch světýlek do zásuvky strach nevím proč
lukymaty píše:
Zamykat ne jen zavřít.Starší 3.5 je v pohodě ten dojde.Ale mladší 20 měsícu lítá po baráku tak potichu že mě to ani nevzbudí.Já mám zas z těch světýlek do zásuvky strach nevím proč
Co mu tak třeba rožnou nějakou slabou lampičku na poličku,aby ji třeba nevytahl.Náš ji nikdy nevytahoval,ví že tam je elektrika a že se tam nesmí.
lukymaty píše:Já mám zas z těch světýlek do zásuvky strach nevím proč
Mame tuto lampicku z Ikei, je super nabijeci, jako mobil, neni treba ji mit v zasuvce, stoji normal na stolecku uprostred pokoje bez snury.
http://www.ikea.com/…cts/70150982
Je to takova bila kocka, meni barvy od modre do sv. zelene, jde i zastavit barvu, aby se to nemenilo.
Maji i do cervena.
Domca ji miluje, po obede s ni spi
kdyz nesviti a vecer, kdyz je vybita, tak vyzaduje zapojeni a musi svitit celou noc ![]()
Bezi u nas kazdou noc, celou noc a vydrzi tak 3-4 dny… Pak se musi cely den nabijet tusim… ![]()
Ahoj, tak já svou 3,5 letou nezavírám v žádném případě, nikdy člověk neví co se může stát( např. omdlím, dostanu infarkt atd…
), tak at si chudák pak může nějak pomoct…vždycky myslím na „zadní kolečka“, jak jsou děti, no
Jinak ona už automaticky ví, kde spí a kam může max. cestovat v noci - máme pokoje ve 2.patře - a dolů nikdy v životě, co vím, nesešla v noci- neboť je srababa a bojí se
- schválně jsem nedala na schodiště osvětlení, aby ji nelákalo v noci sejít dolů a chodit si tam. Jinak když je akutní wc- tak má v pokoji do rezervy nočník a když něco vážnějšího, tak mě automaticky budí. Ale to se děje cca 1× za rok. Jinak spí se mnou a sem tak zdrhne ke staršímu bráchovi ![]()
Ahojky LUKYMATY :-
mam jen jedno a od narozeni spi v pokojicku sam uplne od prvopocatku
nanynku a chuvicky fungovali a funguji ted budou klukovi 3 roky a spi v pokojicku porad sam,, uz na posteli asi mu to neprijde,, mozna ten tvuj ma nocni mury co vis? :-0 snad se to upravi .. urco si radsi zajisti dvere vchodove okna a supliky s nozi bych si dala hoodne vysoko aby o nich namesicny synecek nevedel:-)) asi mas neklidne spinkani ze? buh vi co nas jednou ceka
pak napis jak jsi to vyresila a ci se to srovnalo ju?
jo a tu branku jsem ve dverich taky mela ze zacatku kdyz zacal hajat na postylce sam ,, ,, ale musim rict ze v tech chuvickach je to hned slyset kdyz se dite nekam chysta ![]()
Příspěvek upraven 19.03.11 v 13:20
Bea spí s náma v ložnici (teda - v malém pokojíku průchozím k nám obloukem, až bude malá starší bude to šatna), ale Dianka spí už od svých 2,5 let v pokojíku. Ze začátku k nám chodila, ale ona se v noci nebudí. V pokojíčku má dobíjecí světýlko a to ji stačí. Budí se kolem půl osmé a to my o víkendu někdy dospáváme tak kramaří.
Ale my máme pokojíky v druhém patře a schody máme zabezpečený takovou brankou. Ať mám jistotu.
teoreticky bys je zavrit mohla, kdyz budes mit zaplou chuvicku… nevim, jak to budu resit ja, malemu je zatim 10m
… ale asi se ho budu snazit mit co nejdyl v maly postylce ![]()
dcera teda spí sama v pokojíčku od 9m a dveře zavírám od začátku, hlavně kvůli psa, aby ji nebudil svým pochodováním po baráku, ale mám ji v noci na chůvičce, takže krásně slyším cokoli.donedávna sama z postele neslezla, jen volala, ted ráno sleze a jde hned k nám do ložnice, ale i tak ji už dopředu v chůvě slyším
taky zavírám,mám u sebe chůvičku takže vše slyším
Spí sám v pokoji už od 6 měsíců.