Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky:-) Linduška už slaví za tři dny svůj první roček!! Toto letí!! Bohužel,teď má rýmu a kašel,každý večer dáváme po mlíčku kapičky SINECOD… Ale včera,když jsem ji kapičky dala do pusinky,tak se jí okamžitě natáhlo a celá se bobek poblinkala!!! Zdálo se ale, že ji to jen nesedlo,myslím,že přejezená být nemohla,dala jsem ji dokonce menší dávku mléka než obvykle.. Šla normálně spinkat,žádný problém…Ale kolen půl 1 v noci začala blinkat znovu a znovu…byla úplně zelená!!! Když jsem jí chtěla dát napít,tak striktně odmítala..uspala jsem jí v náručí…za tu noc blinkala asi 5×…Teď ráno se vzbudila,zdá se, že je jí lépe,ale teď právě nevím, co jí dát papat…normálně pije mlíčko,ale nevím,jestli ho teď může…??!
Strčila jsem ji do ručky rohlík,ale odmítá, pít taky nechce…máte někdo zkušenosti?!
Díky
tohle vypadá na střevní chřipku… mléčné výrobky jí určitě nedávej. na pití černý čaj, klidně trošku oslatený, aby jí chutnal. k jídlu max rohlík, piškoty, vařenou řýži nebo vařenou mrkev. ale kldině ten první den nic. jen je strašně důležité, aby pila. jinak skončíte na kapačkách kvůli dehydrataci.
na zvracen je myslím dobrý kulíšek (je to takový roztok a pomůže udržet vodu v těle). kdyby ti zvracela i po byčejné vodě, tak běžte k doktorce. kamarádka mi říkala, že jejímu malému takhle doktorka dala nějakou injekci, bříško se sklidnilo a byl schopen udržet v sobě tekutiny.
Je také možné,že blinkala,protože je plná rýmy,která jí stejká do krčku a pak jí to nutí blinkat.
Když máme za sebou problinkanou noc tak ráno malému většinou dám piškoty namočené v hořkém černém čaji.To se docela naučil snídat,protože pečivo nejí.
Tak at je vám lépe ![]()
Ahoj,takhle podobně to začínalo nám,tak se pozvracel a pak zvracel celou noc a my sním jeli na pohotovost,vyklubali se z toho rotaviry,tím tě nechci nějak staršit,ale takhle to začínalo přesně nám a pak se do toho dla průjem a horečka.
To je 100%strevni chripka, ktera nyni radi. Nam nejprve problinkal noc synek (stejnou noc blinkala i sousedce dcerka, se kterou jsme byli hodne casto), dalsi den uz byli oba ok, i se rozjedli…pak se rozblinkala dcerka a na zaver i ja…bylo to neprijemne, ale uz po par hodinach celkem ok. Chce to mit po ruce Smectu, nebo cokoliv, co vam zabira na tyto stavy, hlidat, aby dite dost pilo a nenutit jist, plus 1-2 dny drzet dietku - suche rohliky, slaby cerny cajik, ryze nebo ryzova kasicka z vody, banan, mrkvicka… ![]()