Změna pracovní pozice po mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nechteji me zpet do prace kvuli diteti
Ahoj maminky,
Predem se omlouvam za anonym ale prijdu si jak znehodnocena..
Ted k moji situaci, nez sem otehotnela pracovala sem jako asistentka jednatele, ted se chci po trilete materske vratit a bylo mi dost nevybirave receno ze s ditetem tu praci delat nemuzu (a ani nepadl dotaz kdo bude hlidat v pripade nemoci) a ze se se mnou pocita jako s recepcni.Za 1. si myslim ze to neni adekvatni nahrada me praci a za 2.prece si se mnou nemuzou takhle vytrit zadek..
Stalo se vam to nekdy, jaky na to mate nazor, co byste mi radili???
Predem podotykam ze sem tam pracovala 5 let bez jedineho maleru..Mela bych nastoupit v zari a nikdo se mnou ani nekomunikuje o tom co by teda ta moje prace mela zahrnovat, proste mi neodpovidaji, telefony nezvedaji.
Je mi z toho na nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@kacenkace
no asi nastupila sikovnejsia asistentka..uvedom si ze 3r Ta niekto zastupoval a ocividne si nanho zvykly, tak ako na Teba odvykly.. ![]()
zo zakona Ti zamestnavatel drzi 3r miesto, nie poziciu..ked Ti islo o poziciu, tak si sa mala po skonceni RD vratit…
radila by som Ti najst si inu pracu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka ¨
To sice jo ale nechapu to v pripade ze mi rekl ze ta holka co tam je je sice b*ba a ze je samej pruser ale ze uz si na ni zvykl..Spis me stve ze mi nedal ani sanci to zkusit..Pritom ta prace nijak narocnaozblast nebyla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cinska Marenka
Musim mluvit primo s sefem a uz sem se jednou domlouvala a ani nedosel..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky sem tam měla kamarádky a pokaždý když sem se s nima sešla tak sem měla pocit že se něco děje..
A teď mě hlodá jestli to věděly už dřív a neřekly mi to a nebo je to pro ně taky novinka..
A nějak nevim jak se s nima teď bavit.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když tu novou práci odmítnu z důvodu toho že není adekvátní mám vůbec na něco nárok? Celou dobu sem doufala ze muj navrat do prace probehne hladce a ted tohle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacenkace
zaměstnavatel je ze zákona povinen ti držet tu samou pozici půl roku, dále tři roky místo ve firmě. Když odmítneš, odejdeš na dohodu bez odstupného. Bohužel naprosto běžná praxe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NaimaCloudy
A to i když ta prace nedopovida tomu co jsem delala predtim? Me se zda ze z asistentky na recepcni je to rozdil..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacenkace
ano, bohužel. Dokonce i s platem se dá hýbat, když je zaměstnavatel chytrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacenkace píše:
@NaimaCloudy
A to i když ta prace nedopovida tomu co jsem delala predtim? Me se zda ze z asistentky na recepcni je to rozdil..
Rozdil to je, ale pochop, ze zákonem ma dane místo, ne pozici. Taky jsi mohla jít vysávat kancly. Proste s tim nic neuděláš, ma na to právo, a muzes se cítit ukrivdene jak chceš, je v právu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacenkace
dám ti radu. Ber to, co je, budeš mít zajištěn příjem a po nějaké době, když budeš mít pocit, že máš na víc, si začni hledat jinou práci. S dítětem a po mateřské na tebe zaměstnavatelé frontu stát nebudou. Konkurence je velká.
Chápu tě, u nás takhle s prominutím zametli téměř se všemi, co se vraceli po rodičovské dovolené. Jsem jediná, kdo se z našeho oddělení vrátil. A jenom proto, že jsem byla ochotná po nějaký čas pracovat na dva dny v týdnu - podotýkám, že soukromá školka mě stála to, co jsem vydělala. Ale ukázala jsem snahu, že mám o práci zájem a vzali mě zpět, dokonce na lepší pozici.
Jak píši výše, je to těžké, ale je to realita. Když uvedeš do životopisu, že jsi po mateřské, skutečně snižuješ své šance, věř mi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit