Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Psylocke píše:
Když jsme u toho přehazování písmen, tak mě tedy neskutečně vytáčí, když někdo použivá PERNAMENTKA, PERNAMENTNÍ!!! Uaaa.A je to dost časté.
Presne! Od te doby, co me napadlo se jedne zname zeptat při vysvetlovani spravneho tvaru, zda ten pouzivany zkraceny vyraz je permice nebo pernice, mi řekla, ze diky tomuhle si to uz bude pamatovat, to pri nejake prilezitosti uz takto vysvetluju kazdemu. ![]()
@Hotaru píše:
Teď mě napadlo slovo „vykarbovat nebo vykarbrovat“přesně teď nevím jak to říkají, ale je to hrozný
A co to vubec znamena?
@Žirafa 69 píše:
A co to vubec znamena?
No.. asi odbublinkovat
V mém okolí to používají v souvislosti s limonádou
„Ta limonáda už je vykarbovana“
Čili „Limonáda už je bez bublinek“ ![]()
@malákráličice píše:
@sinapis.alba Šery se uz ujalo. Neznam nikoho, kdo rika čery
ty jo, já taky ne, kdybych naopak slyšela někoho říkat čery rajče, řeknu si, že je mimo, teď už aspoň vím, že jsem mimo já ![]()
Ještě mě taky napadá s. r.o., i když to tak asi nikdo neříká, stejně mi pořád v hlavě naskakuje společnost s ručeným omezením..
Nevim, jestli uz starnu nebo jsem uplne mimo, ale uplne nesnasim kdyz slysim/vidim Jedeme bomby ![]()
@Alessia31 píše:
Nevim, jestli uz starnu nebo jsem uplne mimo, ale uplne nesnasim kdyz slysim/vidim Jedeme bomby
Nápodobně.
@nikdy niikdyy píše:
ty jo, já taky ne, kdybych naopak slyšela někoho říkat čery rajče, řeknu si, že je mimo, teď už aspoň vím, že jsem mimo já
Ještě mě taky napadá s. r.o., i když to tak asi nikdo neříká, stejně mi pořád v hlavě naskakuje společnost s ručeným omezením..
Proste „sereóčko“. ![]()
@Žirafa 69 píše:
Proste „sereóčko“.
tak to je ještě o level horší ![]()
@Netopirek píše:ani bych se nedivila, kdyby se to taky časem objevilo
Tak ono nejlepší by bylo číst to český. A říkat jim chery rajčata. Nebo ne?![]()
@Hotaru píše:
Já se anglicky nikdy neučilaTakže sherry čtu jako šery
myslela jsem že to je tak správně
protože to říkají už i v reklamách a tím došlo k hromadnému zmatení obyvatel ![]()
@Alessia31 píše:
Nevim, jestli uz starnu nebo jsem uplne mimo, ale uplne nesnasim kdyz slysim/vidim Jedeme bomby
a ví někdo, co to znamená?? já teda ne
a zní to blbě ![]()
@sinapis.alba
Ale ty třešňový rajčata nezní tak světově. Jako chery ![]()
@Netopirek píše:
@sinapis.alba
Ale ty třešňový rajčata nezní tak světově. Jako chery
copak MY nejsme světový???
od teď budu říkat třešňový a basta! ![]()
@sinapis.alba píše:
copak MY nejsme světový???od teď budu říkat třešňový a basta!
Tak já se přidám. Třeba se to chytí ![]()
Mohli by jsme rozjet nějakou kampaň ![]()
Já nesnáším zdrobňeliny když se baví dospělí mezi sebo. Kafíčko, dortíček, čajíček… Ženský který šišlaj, aby vypadali roztomilé ![]()
A to co. Tu už bylo. Kokino, kemr - navaluje se mi z toho. A pak buchta, číča jako označení ženy. Přijde mi to urážlivé.
@Netopirek píše:
Já nesnáším zdrobňeliny když se baví dospělí mezi sebo. Kafíčko, dortíček, čajíček… Ženský který šišlaj, aby vypadali roztomiléA to co. Tu už bylo. Kokino, kemr - navaluje se mi z toho. A pak buchta, číča jako označení ženy. Přijde mi to urážlivé.
Nesnáším „děvenko“. ![]()