Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kelsey Mno, a chces aby tve jmeno bylo nasledujicich 1000 let archivovano ve verejnych zapisech jako prudic? Ty zapisy jsou verejne, ze… Podobne jako 200 let stare obecni kroniky, tam se lze docist veci! ![]()
A osobne nevidim na vypusteni jimky z wc bez chemie na louku nic spatneho, naopak… Vyjma pripadu, kdy je pobliz studna na pitnou vodu. Je to hnojeni, ktere se pouziva tisice let. Jen na to dnesni slecinky nejsou zvykle…
@Roker Plot maji. Vedle plotu u slepic ale maji naskladane ani nevim co, dreva, betonove kvadry
kde mu slepice vyskoci a preskoci na nas pozemek. Samozrejme my u plotu schudky pro jejich slepicky nemame tak se domu nedostanou. Sousedi pro ne nekolikrat denne chodili i kdyz jsme tam sedeli s navstevou. Ted uz chodi jen vecer. Chodili pres nasi zahradu i do kontejneru pres thuje a dosti je nam olamali. Tak jsem se nastvala a dali jsme za ne plutek. Navrhla jsem muzi, ze jam budeme vedet, ze se chystaji zahnat slipky, lehneme si na deku a zacneme se milovat
Bylo by to trestne? Neni tam videt a deti by nebyly doma. ![]()
@ruzovasrnka Musis projit?!! Copak k vasemu domu nevejde „cesta“? Vy si ji zkracujete pres obecni pozemek a on obecni pozemek ekologicky zaleva… Tak co treba kdyz ty nebudes pres tu zatravnenou plochu chodit?! Zmizi tim problem?
Pokud je v okoli studna s platnym povolenim k odberu vod, lze mu to zatrhnout. Jinak na vesnici budes asi dost za prudice.
Osobne, bez znalosti mistni situace, pokud by me obtezoval opakovane zapach bych si s nim vazne promluvil a nabidl mu, ze mu frkal zaplatim, jak by reagoval? ![]()
@Manka Rumcajzovic píše:
@Roker Plot maji. Vedle plotu u slepic ale maji naskladane ani nevim co, dreva, betonove kvadrykde mu slepice vyskoci a preskoci na nas pozemek. Samozrejme my u plotu schudky pro jejich slepicky nemame tak se domu nedostanou. Sousedi pro ne nekolikrat denne chodili i kdyz jsme tam sedeli s navstevou. Ted uz chodi jen vecer. Chodili pres nasi zahradu i do kontejneru pres thuje a dosti je nam olamali. Tak jsem se nastvala a dali jsme za ne plutek. Navrhla jsem muzi, ze jam budeme vedet, ze se chystaji zahnat slipky, lehneme si na deku a zacneme se milovat
![]()
Bylo by to trestne? Neni tam videt a deti by nebyly doma.
Trestne by to jiste nebylo, nicmene zadelali byste na drby, podstatne je, zda jste sousedy vyzvali k tomu, aby provedli opatreni, ze si jiz neprejete, aby slepice a potazmo sousedi chodili na Vas pozemek.
Take si muzete poridit pitbula, ktery kazdou slepici spolehlive zpracuje ![]()
Vzdyt zvysit plot neni problem, sousedi k vam opakovane lezou nejspise jen proto, ze nemate odvahu jim rici, ze vas obtezuji...
Příspěvek upraven 08.05.16 v 11:10
@Manka Rumcajzovic píše:
AhojNezavidim, znam to. My zase mame problem se sousedovic slepicema. Chodi nam na dvur az ke vchodovym dverim. Chci si tam udelat bylinkovou zahradku - mam tady o tom tema
O te bylinkove zahradce… Dalsi problem je, ze si pousteji cesky rozhlas nahlas a sousedum z druhe strany zase rve orion. Taky mi to vadi. Co s tim???
Drzim palce at se ti to podari vyresit v klidu
a pak že mi to vyřeší problém s debilními sousedy když se odstěhuju z paneláku na barák
![]()
@Roker Odvahu mam a nekolikrat jsem je slusne pozadala at chodi do kontejneru jinou trasou. Ale je to sebevedomy duchodce co ma dvacetilety mlady par za drze decka
Frajer
Drbu se nebojime. Ja bych do toho sla, jen muz nechce. Ale chapu ho.
@Manka Rumcajzovic píše:
AhojNezavidim, znam to. My zase mame problem se sousedovic slepicema. Chodi nam na dvur az ke vchodovym dverim. Chci si tam udelat bylinkovou zahradku - mam tady o tom tema
O te bylinkove zahradce… Dalsi problem je, ze si pousteji cesky rozhlas nahlas a sousedum z druhe strany zase rve orion. Taky mi to vadi. Co s tim???
Drzim palce at se ti to podari vyresit v klidu
Nam to vyresili psi. Ktere nestihly utrct tak je zakousli.
Z jedne stny kde chodili do kontejneru plot udelat nemuzeme.
Je mi to lito, nejsem soused co by delal problemy druhym. Chci resit vse domluvou, ale oni nase soukromi nerespektuji. Zbyva jedine milovani pres den na nasi zahrade kde neni videt a jestli je ani to nedonuti soukromi a nas pozemek respektovat tak uz fakt nevim ![]()
@Muzz Tim mistem jezdime traktorem a dalsimi stroji. To by musela byt 20ti metrova brana ![]()
@Roker vetsinou jsou do jimky svedene i jine odpady. Mycky a pracky. To uz neni moc prima hnojivo.
@Roker píše:
@Kelsey Mno, a chces aby tve jmeno bylo nasledujicich 1000 let archivovano ve verejnych zapisech jako prudic? Ty zapisy jsou verejne, ze… Podobne jako 200 let stare obecni kroniky, tam se lze docist veci!A osobne nevidim na vypusteni jimky z wc bez chemie na louku nic spatneho, naopak… Vyjma pripadu, kdy je pobliz studna na pitnou vodu. Je to hnojeni, ktere se pouziva tisice let. Jen na to dnesni slecinky nejsou zvykle…
Nemám s tím problém, pokud nějaké nedávno přistěhovane prase, vypouští se.acky do dědiny a mi se to nebude líbit, tak půjdu na veřejné zasedání a klidně to tam reknu.
My to máme snazší, když se nám něco nelíbí řekneme to sousedce ona je zastupitelka a ta tlumočí co se lidem nelíbí.
Neboj nas taky na rade řešili
jak jsme se přistěhovali tak jasné, nebudeme jezdit po blátě, parkovat v rozjezdenem bordelu, který vznikl při stavbě. Obecní pozemek před barakem koupit nejde, ale jde sepsat žádost a smlouvu se starostou, tak jsme si zažádali o povolení, že chceme najezed a soukromé parkoviště si udělat před barakem. Starosta jen řekl, při tak obrovske ploše si přeje, aby tam byly zatravnovaky a dál nám povolení, ze chape, ze nejak se k baraku dostat potrebujeme.
My si udělali na obecním na vlastní náklady nájezd a parkoviste. Někteří spoluobcani to špatně rozdychavali, stěžovali si, ti co po tím bahně jezdi, že co nám to dovolil za letiště. Takže mám osobní zkušenost s takovým obecním zasedáním.
@Manka Rumcajzovic píše:
Z jedne stny kde chodili do kontejneru plot udelat nemuzeme.Je mi to lito, nejsem soused co by delal problemy druhym. Chci resit vse domluvou, ale oni nase soukromi nerespektuji. Zbyva jedine milovani pres den na nasi zahrade kde neni videt a jestli je ani to nedonuti soukromi a nas pozemek respektovat tak uz fakt nevim
A co mu ty slepice sebrat??? Prostě jakmile vlezou k vám, tak je čapnout a někam odvézt (někomu dát, třeba příbuznému) a až by si pro ně soused šel, tak bych se divila, co tam chce, že u vás žádné jeho slepice nebyly. Myslím, že by velice rychle udělal plot, aby se mu už žádná nezaběhla.
Kdo ti co dokáže, když jsi nevystrčila paty ze svého pozemku???
@káťa píše:
A co mu ty slepice sebrat??? Prostě jakmile vlezou k vám, tak je čapnout a někam odvézt (někomu dát, třeba příbuznému) a až by si pro ně soused šel, tak bych se divila, co tam chce, že u vás žádné jeho slepice nebyly. Myslím, že by velice rychle udělal plot, aby se mu už žádná nezaběhla.
Kdo ti co dokáže, když jsi nevystrčila paty ze svého pozemku???
Jak pisu, nejsem typ co by druhym delal naschvaly a problemy tim sam sobe. Nekolikrat jsem je o to v klidu zadala a oni hlusi-slepi
Rvouci radio z jedne strany a dhou rvouci frekvenci z druhe se snazim tolerovat. To nevim jak by to vyresili.
@ruzovasrnka píše:
Ono totiž problém je, že jsme malá vesnice (necelých 200 obyvatel), každý se s každým zná a pan starosta tyhle problémy řeší nerad. A další věc je, že tady většina lidí odpadní vody moc neřeší - většina lidí má jímku s přepadem a trativod někam do potoka, někteří to řeší tak, že si domluví se zemědělci fekální vůz a nechají si to odvézt na pole (to ale taky není legální, protože nemají doklad, správně by to měli odvézt do ČOV do asi 10 km vzdáleného města - to ale, pokud vím, nedělá nikdo, je to moc drahé. Takže kdyby tady udělal vodoprávní úřad štáru, platila by pokutu aspoň polovina vesnice. Ti nejuvědomělejší mají domovní čov - tu máme i my, navíc obec na to dává příspěvek. Jako kdyby si to naši fekálníci nechávali odvézt aspoň na to pole, tak zaplať pánbůh za ty dary
no jo, ale pokud máte např studny, tak tímhle způsobem hrozí znečištění, takže pokud s tim nic neudělá starosta, tak hlásit na živ. prostředí
takovéto chování si nemůžou dovolit ![]()